Kategori:

Vasketips

Tag:
Kategori:

Vasketips

Tag:

Den enkleste måten å vaske persienner på

Mange kjøper heller nye persienner enn å vaske dem. Men det trenger du ikke. Bare følg disse rådene.

gutt rengjør persienner
Støv har lett for å samle seg på persienner. Foto: Tonje Walde

Persienner er som alt annet i huset: Etter en stund blir de skitne. Men for mange fremstår det nærmest komplett umulig å få dem rene.
– Jeg har hørt om folk som heller tar av persiennene og kjøper nye, fordi de syns det er så vanskelig, sier Plusstids vaskeekspert Malin Skaar.
Ifølge Skaar skyldes det gjerne at de har gjort selve generaltabben når det gjelder vask av persienner: Å bruke en fuktig klut.
– Det må du aldri gjøre, for da klumper støvet seg på spilene. Og det er nesten umulig å få det av uten å bulke eller knekke dem, sier hun.
Som vanlig har vaskeeksperten imidlertid råd.

Klar oppvasktabletter

Parfymefrie oppvasktablettene inneholder nøye utvalgte ingredienser.

Les mer

Metoden for å vaske persienner

For å lykkes med persiennevaskingen, må du først fjerne støvet tørt.
– Bruk en Jif støvmagnet eller Jif støvmopp, eventuelt en mikrofiberklut som er beregnet for støv. Spesielt for høye vinduer er støvmoppen best. Den kan nemlig festes på en stang, slik at du også kommer til på de øverste spilene, sier hun.

Les også: HVORDAN VASKE OPP ETTER STORE SELSKAPER

Også støvmagneten kan festes på stang ved hjelp av moppeflaten. Men dette blir ikke effektivt når du skal tørke støv av persienner. Til å vaske tak eller vegger, fungerer det derimot utmerket.
– Hvis det er mye eksos eller annen misfarging av persiennene, kan du eventuelt gå over med vaskemiddel på en klut etterpå. Bare husk at du aldri må gjøre dette uten at du først har fjernet støvet, sier Malin Skaar.

Les også: Slik vasker du huset på rekordtid!

Skinnende rent med Jif

For å gjøre vaskejobben litt lettere har Jif disse effektive produktene som hjelper deg.

Les mer