Kategori:

Vasketips

Kategori:

Vasketips

Alt dette kan du vaske med Klorin

Er du en av dem som alltid må ha Klorin i huset? Det er slett ikke så dumt, med tanke på de mange bruksområdene som dette vaskemidlet dekker.

vasketips
Klorin kan gjøre huset ditt skinnende friskt og rent på flere måter. Foto: Unsplash

Klorin er et desinfeksjons- og blekemiddel som du kan bruke på badet, på kjøkkenet og til bleking/flekkfjering på alle hvite tekstiler utenom ull og silke. Vi har samlet et utvalg av tips for hvordan vaskemidlet kan brukes.

Desinfeksjon av toalett og baderom

Klorin har en sterk desinfiserende effekt. Der vanlige vaskemidler fjerner det meste av skitt og smuss, vil Klorin også drepe bakterier, virus og sopp. Den er derfor ideell når du vil at badet skal være rent og fritt for avleiringer og bakterier. Særlig i barnefamilier, hvor omgangssyke og annet stadig følger med barna hjem fra barnehagen er det viktig å fjerne virus og bakterier, spesielt på toalettseter, vasker og badekar. Dosering er 1 dl til 5 liter vann for overflater. Nede i WC-skålen kan du bruke ufortynnet Klorin, da den vil fortynnes av vannet i toalettet.

Les også: HVORDAN VASKE KRYSTALLGLASS

Rengjøring av skitne dusjforheng

Legg dusjforhenget i en løsning av 1 dl Klorin pr 10 liter lunkent vann (30-40 grader) i cirka 15 min. Skyll dusjforhenget i rent vann til slutt. Husk at klor har en blekende effekt på farger og mønster.

Klar oppvasktabletter

Parfymefrie oppvasktablettene inneholder nøye utvalgte ingredienser.

Les mer

Fjerne svartmugg

Veggen bak radiatorer, taket i dusjen, fliser i baderommet og andre fuktige steder kan få svartmugg. Vask området med en løsning av Klorin (1 dl pr 5 liter vann). Dette dreper muggen og rengjør overflatene.

Les også: NATURLIGE VASKEMIDLER

Fjerne vond lukt i søppelbøtter og bleiebøtter

Fyll bøtten med vann og tilsett 1-2 dl Klorin. La løsningen virke i 15-30 minutter. Tøm ut, skyll med rent vann og la tørke.

Rengjøring og desinfisering av sure kjøkkenkluter

Fyll oppvaskkummen med litt lunkent vann og tilsett 1 dl Klorin. Legg oppi de sure klutene og la det virke en halv time før vannet slippes ut igjen. Gnir du til slutt opp vaskkummen med en klut har du vasket den også (gjelder ikke mikrofiber).

Tips for klorin:

  • Klorin dreper bakterier, virus, og sopp.
  • Bruk Klorin på dusjforhenget i tillegg til toalettseter, vasker og badekar og andre områder på badet. F.eks vegger og tak.
  • Få kjøkkenklutene ordentlig rene ved å rense de med vann og Klorin.

 

Skinnende rent med Jif

For å gjøre vaskejobben litt lettere har Jif disse effektive produktene som hjelper deg.

Les mer