Kategori:

Vasketips

Kategori:

Vasketips

Slik vasker du laminatgulv

Velg gjerne tørre metoder, er ett av ekspertrådene.

Enkelte laminatgulv kommer med vanngaranti, som sikrer at gulvet ikke tar skade hvis du søler vann på det – eller vasker med svært våt klut.
Malin Skaar

Plusstids vaskeekspert Malin Skaar Foto: Gry Traaen

Ikke finn fram vaskebøtta med en gang du skal vaske laminatgulvet. Du sparer mye tid på å begynne vaskingen med tørre metoder,  sier Plusstids vaskeekspert Malin Skaar.

Laminatgulv er blitt populære i mange rom. De er slitesterke, og de senere årene har det kommet modeller som er så naturtro at det er vanskelig å se forskjell mellom laminat og parkett.

Enkelte laminatgulv kommer også med vanngaranti, som sikrer at gulvet ikke tar skade hvis du søler vann på det – eller vasker med svært våt klut.

Begynn med tørr rengjøring

Malins råd er likevel å starte med tørre rengjøringsmetoder når du skal vaske laminatgulvet.

– Fei opp bøsset, eller gå over med en tørrmopp først. Da får du enkelt opp smuler og hårstrå i stedet for å dra dem rundt over gulvet. På den måten går vaskingen mye fortere. Spesielt på kjøkkenet og kanskje under spisebordet blir det jo ofte mye smuler, sier hun.

Vaskeeksperten mener også at resultatet blir renere hvis du får opp bøsset før du begynner å vaske.

Klar oppvasktabletter

Parfymefrie oppvasktablettene inneholder nøye utvalgte ingredienser.

Les mer

Vask av laminatgulv

Til hverdags mener Malin Skaar at tørrmopping holder lenge, eventuelt sammen med flekkvasking av konkrete flekker etter søl på gulvet.

Av og til vil du likevel ha lyst på en grundig rengjøring av laminatgulvet. Da sier Malin som hun alltid gjør: Sjekk hvilke metoder og vaskemidler produsenten anbefaler. Hvis du ikke finner ut av dette, bør du prøve deg frem på et lite synlig sted før du vasker over hele gulvet.

– Lag en bøtte med vaskevann, av lunkent vann og allrengjøringsmiddel eller grønnsåpe. Vri opp våtmoppen godt slik at det ikke blir liggende igjen mye vann etter den, og vask gulvet, sier hun.

Hun råder deg også til å følge anbefalt dosering av vaskemidlet, spesielt hvis du bruker grønnsåpe. Ellers risikerer du at en såpefilm blir liggende igjen på gulvet etterpå, slik at laminaten ser skjoldete ut.

Skinnende rent med Jif

For å gjøre vaskejobben litt lettere har Jif disse effektive produktene som hjelper deg.

Les mer