Kategori:

Vasketips

Tags:
Kategori:

Vasketips

Tags:

Vask av termos

Her er noen gode tips for å få vasket termoser, slik at de kan bli med på tur gang etter gang.

jente vasker termos
Frida (8) viser hvordan man vasker termos. Foto: Tonje Walde

Enten du legger ut på tur i høstsol, sommerregn eller på vinterføre, er det godt å ha med noe varmt å drikke. En god termos holder på temperaturen og blir fort en kjær turkamerat som må være med i sekken. Skuffelsen kan derfor bli stor hvis den etterlengtede koppen med kaffe, te eller varm saft  ikke smaker så godt som forventet.

Årsaken kan være rengjøringen. Kanskje du tenker det holder å skylle selve beholderen med varmt vann og tørke over utsiden med en klut, men innimellom må termosen rengjøres grundigere. Hvis ikke vil det danne seg et belegg på innsiden som kan sette et uønsket preg på drikken.

Les også: Ekspertrådene for vask og stell av sko

Slik vasker du termosen

Det finnes egne rengjøringsmidler for termoser, kaffekanner og -traktere, men det går også an å bruke det du finner i kjøkkenskapet, nærmere bestemt bakepulver.

1. Ha noen skjeer med bakepulver i termosen

vaske termos nærbilde med bakepulver

Foto: Tonje Walde

vaske termos bakepulver i termosen

Foto: Tonje Walde

2. Hell på med varmt vann. Ikke ta vann helt opp, nå skal du nemlig sette på korken og riste på innholdet, og da trenger vannet litt plass til å bevege seg på. Altså – på med kroken, skru godt fast, og rist i vei.

vaske termos hell på varmt vann

Foto: Tonje Walde

3. Deretter lar du bakepulvermiksen få stå og godgjøre seg litt. Er det ekstra skittent i termosen, kan du la den stå noen timer.

4. Hell så ut væsken og skyller godt med rent, varmt vann.

jente vasker termos

Foto: Tonje Walde

Da er det vel bare å ønske deg god tur?

Obs! Dersom det har vært melkeprodukter i termosen bør du vaske bort med kaldt vann først. Vannet bør ikke overstige 30 grader.