Skribent:
Kategori:

Vasketips

Skribent:
Kategori:

Vasketips

Rengjøre oppvaskmaskin: Slik renser du den

Er du misfornøyd med oppvaskmaskinen din? Det kan handle om at du ikke har renset den på en stund. Slik får du renest mulig oppvask.

dame renser oppvaskmaskin
Plusstids rengjøringsekspert viser hvordan du renser oppvaskmaskinen. Foto: Espen Solli

Plusstid-home_rabatt_topp

Fast rabatt på vaskehjelp

Plusstid-medlemmer får 10 % avslag på de tre første rengjøringene. I tillegg vil du få en velkomstgave til en verdi av 710 kr,  som inneholder produkter som hjelper deg å ha det rent og pent hjemme.

Rabattkodene legges ut på Min Side og vil bli tilgjengelig via nyhetsbrev i løpet av november. Rabatten gjelder til 1. mai 2020.

Kan ikke benyttes i kombinasjon med andre tilbud.

Dersom du ikke er medlem i Plusstid, kan du bli det her. Det er gratis og uforpliktende.

NB! Rabatten gjelder bare deg som bor i Oslo og Akershus.

De fleste er helt avhengig av oppvaskmaskinen for å få logistikken til å gå opp i hverdagen. Dessverre opplever de fleste av oss at ikke oppvasken blir helt ren. Misnøye med vaskeresultatet kan bli et irritasjonsmoment, men det kan løses enkelt. For å få renest mulig oppvask må du passe på å rengjøre oppvaskmaskinen fra tid til annen. Alt du trenger er litt tid, en mikrofiberklut, varmt vann, en oppvaskbørste og oppvaskmaskinrens.

Når du skal rengjøre oppvaskmaskinen er det viktig at du tømmer den helt. Ta ut filtrene i bunnen av oppvaskmaskinen og vask dem i rennende varmt vann med en oppvaskbørste. Det samler det seg smuss og kalk i hele oppvaskmaskinen, men spesielt i filtrene. Deretter setter du inn filtrene igjen, pass på at de blir satt ordentlig i og «klikker» på plass, sier Plusstids vaskeekspert, Malin Skaar.

Fordelen med å spraye rett på kluten i dette tilfellet er at du unngår såpesøl på gulvet siden kantene er så smale.

Ta ut og skyll filtrene før du vasker dem med en oppvaskbørste. Foto: Espen Solli

Renest med rens

Neste steg på veien er å tørke over sidene på oppvaskmaskindøren. Rengjøringsmiddelet, som renser hele maskinen, kommer ikke til her. Så Malin Skaar anbefaler at du tørker over med en mikrofiberklut, som du sprayer med en rengjøringsspray. Du kan for eksempel bruke Jif kjøkkenspray.

– Fordelen med å spraye rett på kluten i dette tilfellet er at du unngår såpesøl på gulvet siden kantene er så smale. Tørk godt over slik at du får bort alt av smuss og skitt, sier hun.

Når dette er gjort heller du oppvaskmaskinrens i hovedkammeret. Siden det er forskjellig hvor store kamrene er på de ulike oppvaskmaskinene, kan det hende at du ikke får plass til alt. Da heller du den siste resten nederst i selve oppvaskmaskinen.

– Bruk hele posen slik at du er sikker på best mulig resultat, sier vaskeeksperten.

La oppvaskmaskinen gjøre jobben

Da er faktisk hele jobben gjort for din del. Det eneste som gjenstår er å velge et vanlig vaskeprogram på oppvaskmaskinen og la den gjøre resten av jobben.

Når du åpner døren til oppvaskmaskinen etter vaskeprogrammet kan du ta ut filtrene og se forskjellen. Sett i det du har av oppvask, kjør et program og oppdag forskjellen, avslutter hun.

Seks tips til rens av oppvaskmaskin

  1. Du trenger varmt vann, oppvaskbørste, kjøkkenspray, mikrofiberklut og oppvaskmaskinrens.
  2. Tøm oppvaskmaskinen helt før du begynner rengjøringen.
  3. Ta ut filtrene og vask dem i rennende varmt vann med en oppvaskbørste.
  4. Tørk over sidene av oppvaskmaskindøren.
  5. Bruk oppvaskmaskinrens, og hell en pose i hovedkammeret. Om du ikke får plass til alt, så hell resten nederst i selve oppvaskmaskinen. Bruk hele posen!
  6. Velg et vanlig oppvaskprogram og la oppvaskmaskinen gjøre resten av jobben.
Rengjøringsmidler til oppvaskrens
Alt du trenger av rengjøringsmidler og utstyr for å rense oppvaskmaskinen. Foto: Espen Solli