Kategori:

Vasketips

Tag:
Kategori:

Vasketips

Tag:

Rengjøring av stekeovn: Slik gjør du det

Med jevnlig rengjøring av kokesonene, sørger du for at de alltid er parat til nye kokkekunster.

Slik rengjoer du komfyren
Foto: Naomi Hebert

https://www.youtube.com/watch?v=S-NKo06A6gs

I tillegg til den daglige vasken, bør komfyren også få litt grundigere skuring over og inni et par ganger i året. Dersom den ikke er integrert, bør den også trekkes fram, slik at du får vasket den både på sidene, baksiden og på gulvet under.

Plusstid-home_rabatt_topp

Fast rabatt på vaskehjelp

Plusstid-medlemmer får 10 % avslag på de tre første rengjøringene. I tillegg vil du få en velkomstgave til en verdi av 710 kr,  som inneholder produkter som hjelper deg å ha det rent og pent hjemme.

Rabattkodene legges ut på Min Side og vil bli tilgjengelig via nyhetsbrev i løpet av november. Rabatten gjelder til 1. mai 2020.

Kan ikke benyttes i kombinasjon med andre tilbud.

Dersom du ikke er medlem i Plusstid, kan du bli det her. Det er gratis og uforpliktende.

NB! Rabatten gjelder bare deg som bor i Oslo og Akershus.

Slik rengjør du stekeovnen

Utvendig:

Bruk kjøkkenspray utvendig, på og rundt platene. Tørk godt av med en fuktig klut. Det er særlig viktig at det ikke er rester etter rengjøringsmidler på kokeplatene, da dette kan brenne seg fast når platene blir varme. Er det vanskelige flekker på platene, kan du bruke skuremiddel og svamp. Har du keramisk topp, kan du bruke kjøkkenspray eller egne midler beregnet for dette. Les bruksanvisningen på pakken.

Stekeovner med keramisk topp bør tørkes av med oppvaskmiddel etter bruk når den er kald. Ikke bruk skuremiddel – det kan lage riper.

LES OGSÅ: Hvordan du vasker badet hygienisk rent på 1-2-3!

Innvendig:

Bruk en rengjøringsspray beregnet på dette, for eksempel Jif Ovn og Grill. Les ovnens bruksanvisning før du begynner – en del ovner er selvrensende og har et belegg som ikke tåler vanlig vask.

NB! Som med alle andre rengjøringsmidler er det viktig å holde avstand ved bruk, spesielt når man rengjør inne i stekeovnen hvor det kan samle seg spraytåke.

Glasset i stekeovnsvinduet er ofte avtagbart og kan vaskes opp i oppvaskkummen. Prøv med kjøkkenspray eller skuremiddel og svamp på vanskelige flekker. Dersom glasset ikke kan tas ut, bruker du kjøkkenspray eller skuremiddel og tørker godt av med en fuktig klut.

Tommelfingerregler for vask av komfyr:

  • Trekk fram integrerte komfyrer for å vaske bak i tillegg til foran.
  • Skure komfyren et par ganger i året.
  • Ikke bruk skuremiddel på keramiske topper, les bruksanvisningen på vaskemidler før bruk. Dette for å sjekke om de kan brukes på ulike deler av komfyren.
  • Bruk Jif Ovn og Grill eller lignende rengjøringsspray for innvendig vask.

Klar oppvasktabletter

Parfymefrie oppvasktablettene inneholder nøye utvalgte ingredienser.

Les mer