Kategori:

Vasketips

Tag:
Kategori:

Vasketips

Tag:

Kan grønnsåpe brukes på parkett? Her er litt fakta om vaskemiddelet

Hva grønnsåpe egentlig kan brukes til, har mange sine formeninger om. Vi bekrefter og avliver myter om det tradisjonelle vaskemiddelet.

Fakta og myter om groennsaape
Ingenting er som duften av nyvasket gulv, men hva om grønnsåpen skader parketten? Foto: iStock

Myte: Grønnsåpe skader parketten

Feil! Noen produkter har dokumentasjon på at de ikke skader parketten din. Sjekk derfor merket du benytter, slik at du kan føle deg trygg. Derimot kan høyt vannbruk få treverket til å svelle, og gi parketten blemmer. Som ved all rengjøring av tregulv er det altså viktig å ikke bruke mer vann enn nødvendig. Det er derfor lurt å bruke kun en fuktig mopp eller en godt oppvridd klut.

Les også: ALT DU KAN BRUKE ZALO TIL

Myte: Du kan impregnere tre med grønnsåpe

Riktig! Vasker du ubehandlet tregulv med konsentrert grønnsåpeløsning den første tiden, vil du impregnere det. Såpen legger seg som et beskyttende lag over treet. Husk å følge anvisningen på produktet. Du kan også bruke grønnsåpe til å impregnere møbler av tre. Grønnsåpen vil legge seg som en hinne over treet og trenge ned i porer og sprekker, som gjør treverket motstandsdyktig mot smuss og fettflekker.

Les også: VASKE PERSIENNER

Myte: Grønnsåpe trekker til seg lukt

Delvis riktig. Dette er et gammelt, velbrukt kjerringråd, som mange sverger til. Mange setter en skål med grønnsåpe under sofaen eller på et annet egnet sted, som en naturlig luftrenser.
Det som er sikkert er at grønnsåpe er et effektivt rengjøringsmiddel som kan fjerne smusset som gir opphav til den vonde lukten, og som gir deilig nyvasket duft overalt.

Klar oppvasktabletter

Parfymefrie oppvasktablettene inneholder nøye utvalgte ingredienser.

Les mer