Kategori:

Ryddetips

Kategori:

Ryddetips

Slik oppbevarer du legoklossene

Ingen ting er som å tråkke på en legokloss! Her er ti tips til smarte måter å slippe det på – ved å oppbevare klossene på et lurt sted!

Mye rot i på barnerommet? Her er tipsene du trenger for lur oppbevaring av lego. Foto: iStock

Hvem har vel ikke irritert seg over legoklosser som ligger strødd utover gulvet – eller støver ned i en krok i hjørnet? Heldigvis er det håp for å få orden i systemet.

Her er tipsene du trenger for et ryddig barnerom:

Skopose

Skoposer er genialt for lego-oppbevaring. Særlig skoposer som er laget i gjennomsiktig plast, gjør det lettere å finne klossene du leter etter. I rommene der du vanligvis ville ha lagt skoen, har du god plass til mange små klosser og hvis du fargekoordinerer klossene blir det både enkelt og dekorativt å finne klossene du leter etter.

Sortimentskap

Skuffer ikke: Med mange små skuffer finner du lett legoklossene du leter etter! Foto: Produsenten

På butikker som Clas Ohlson, Biltema og Jula finnes det noe som kalles sortimentskap. Sortimentskapene fås i forskjellige størrelser og med et varierende antall uttrekkbare skuffer. Skuffene har vanligvis ulike størrelser, og de er laget av plast slik at du kan se hva som er i hver skuff. Smart!

Grønnere hverdag

Klar er et effektivt og grønt alternativ. Akkurat slikt som gode miljøvalg bør være.

Les mer

Syskrin

Er du den heldige eier av et gammelt syskrin? De færreste har så mye sysaker at de trenger så mye plass som det er i mange syskrin, så kanskje legoklossene kan få bo i dette skrinet?

Bedroller

Alt som kan gjemmes under sengen er genialt. Et godt tips er å bruke en bedroller, altså en kasse med hjul, som kan skyves under sengen. Det finnes skillevegger til bedrollerne på for eksempel Ikea og Jysk, slik at du kan sortere klossene etter farge eller størrelse. På den måten får du et system i galskapen.

Samleteppe

Med et samleteppe rydder du bort legoklossene på et blunk. Samleteppene er har et bånd innfelt i kantene, slik at du kan snurpe sammen teppet, og på et vips har du samlet klossene i en oppbevaringsbag. Samleteppe kan du også enkelt sy selv.

Utbrettbar minikommode

Hva med en liten kommode i papp? De finnes på hobbybutikker som for eksempel Panduro. De har mange små skuffer og du kan dekorere dem som du vil, for eksempel med maling og etiketter. Du kan enkelt brette sammen kommoden og sette den bort når den ikke er i bruk.

Stor Lego-kloss

Mega-Lego: Oppbevar klossene i en platboks formet som en legokloss! Foto: Produsenten

8 Design Collection er en stilig og praktisk måte å oppbevare de små klossene. Denne esken er rett og slett formet som en legokloss med åtte knotter. Den er laget i plast og finnes i mange ulike farger, og den kan stables med de andre boksene fra samme kolleksjon.

Verktøykasse

Hva med å bruke verktøykassa til oppbevaring? Verktøykasser har mange ulike rom og etasjer der det er plass til både stort og smått, og dermed også perfekt for de små plastklossene.

Skuffeseksjon

Smått og godt: Det er plass til mye Lego i disse skuffene! Foto: Ikea

Noen har mye lego, andre har lite. Hvis dere har mye som skal oppbevares, finnes det mange skuffeseksjoner som egner seg til oppbevaring av leker og legoklosser. I noen av dem kan du skyve inn plastkasser, andre har små skuffer. Merk hver skuff eller kasse med en etikett som forklarer innholdet, så finner du det du leter etter på 1, 2, 3.

Vitrineskap

Så hvor oppbevarer man så ferdigbygget lego slik at de ikke er fristende for småsøsken eller andre som kan komme til å skade dem? Noen stiller ut lego-kunstverkene sine på bokhyller eller i vitrineskap med glassdører. Fint skal det være!