Kategori:

Klesvask

Tag:
Kategori:

Klesvask

Tag:

Vask av treningstøy – slik gjør du det

Treningstøyet trenger en god vask etter endt økt for å unngå vond lukt.

dame som trenger - sånn vasker du treningstøyet
Å trene ute om vinteren kan være fantastisk. Foto: iStock

Både treningstøy og treningssko blir utsatt for svette og vond lukt, og den forsvinner enklest hvis klærne blir vasket kort tid etter bruk. Jo lenger du venter, desto bedre anledning får bakteriene som forårsaker svettelukt til å sette seg godt fast i tekstilfibrene.

Dersom du ikke har mulighet til å ta en klesvask rett etter endt treningsøkt, bør du i hvert fall sørge for at treningstøyet henges til tørk – da ”tørker” også en del av svettelukten ut.

Les også: Slik blir du kvitt vond lukt i vaskemaskin og tørketrommel

Å gjenbruke uvaskede treningsklær er uhygienisk og vil medvirke til at svetten setter seg enda bedre fast. De fleste vil vel uansett synes at det er en langt bedre start på treningsrunden å ta på seg nyvasket tøy?

30% rabatt på valgfri vare som ikke er på salg

Pierre Robert + Plusstid = sant!
Få rabatt i nettbutikken til Pierre Robert.

Rabattkodene legges ut på Min Side og vil bli tilgjengelig via nyhetsbrev i løpet av november.

Dersom du ikke er medlem i Plusstid, kan du bli det her. Det er gratis og uforpliktende.

Ps. Det er lurt å huke av for at du vil ha nyhetsbrevet vårt.

6 tips til vask av treningstøy

 1. Vaskemiddel for ull
  Hvis treningstøyet ditt inneholder ull, må du bruke spesialvaskemiddel for ull, for eksempel Milo for å beholde de gode egenskapene i tekstilene. Dette gjelder selv om det ikke er i 100 prosent ull. Ull og silke er bygget opp av proteiner og ved bruk av vanlig vaskemiddel kan enzymer og blekemidler ødelegge tøyfibrene. Bruk et vaskemiddel som er spesielt utviklet til vask av ull og silke – som ikke inneholder enzymer eller blekemiddel.
 2. Tøymykner
  Du kan bruke tøymykner på treningstøyet, med mindre plagget består av mikrofiber eller har membraner av for eksempel gore-tex osv, se video over for mer informasjon. Se vaskeanvisningen på treningstøyet om du kan bruke tøymykner eller ikke.
 3. Vask av gore-tex
  For plagg med gore-tex og andre membraner anbefales helst flytende vaskemiddel. OMO Aktiv&Sport er utviklet spesielt med tanke på syntetiske materialer, og fjerner effektivt vond lukt fra 30 °C.
 4. Vask treningstøy raskest mulig etter bruk
  Det er lurt å vaske treningstøy så raskt som mulig etter bruk, så det ikke setter seg lukt i tøyet. Hvis du ikke har mulighet til å vaske med én gang, vil det være lurt å henge klærne til tørk.
 5. Bruk riktig vaskemiddel
  Sur lukt i treningstøy er det mange som sliter med. Ofte er tøyet merket med 30 og 40 grader. Etter en treningsøkt og med vask på 30-40 grader, bygger smusset seg opp og fører til sur lukt. Ofte merker man ikke denne lukten før man har tatt på seg tøyet og begynt å trene. Mens man tidligere måtte vaske plaggene på høyere temperatur enn anbefalt – med fare for at tekstilen lettere mister farge og fasong – finnes nå OMO Aktiv&Sport som ved hjelp av teknologien FiberFRESH gjør rent på lave temperaturer.
 6. Vask treningstøyet alene
  Vask gjerne treningstøy for seg selv, da unngår du misfarging, at vond lukt smitter over og annet.

VANSKELIGE FLEKKER? Her er den ultimate flekkguiden

Nyheten Klar Ull og Silke

Et miljøvennlig alternativ med mild duft av agurk og kløver.

Les mer