Kategori:

Klesvask

Tag:
Kategori:

Klesvask

Tag:

Statiske kjoler og skjørt? Her er svaret på problemet

Du skal på fest, men kjolen eller skjørtet klistrer seg til lårene dine – hvor irriterende er ikke det? Heldigvis finnes det råd.

dame med oransje kjole bærer et barn i en kurv
Her er tre lure tips for å forhindre statiske kjoler og skjørt. Foto: iStock

Sommer eller vinter – finstasen skal som regel på ved flere anledninger, og det er ikke unormalt at plaggene ikke alltid sitter slik de skal. Noen plagg kan bli statiske, slik at de sitter som limt til kroppen. Og det er noe vi helst vil unngå…

1. Fuktighetsgivende spray

Ha en liten flaske med fuktighetsgivende hårspray eller ”leave in-balsam” i vesken. Det hjelper mot både elektrisk hår og statiske plagg. Spray på innsiden av plagget, og la det tørke.

Har du ikke disse produktene, kan du lage din egen (til klærne, ikke til håret!): Hell bittelitt tøymykner (cirka en trettidel) oppi en liten sprayflaske, og fyll opp resten med vann. Prøv sprayen på et lite synlig område først, i tilfelle det skulle bli flekker.

Les også: Hvordan vaske sarte tekstiler som silke og chiffon

2. Håndkrem

Ha alltid med deg en håndkrem i veska. I tillegg til å mykgjøre tørre hender, kan det også hjelpe mot klebrige finklær.

Smør håndkrem på huden, eller rett på strømpebuksene dersom du har på deg det. Ikke bruk mye av gangen. La kremen tørke.

Les også: Slik fjerner du flekker på festduken

3. Vann

Dersom du ikke har hårspray eller håndkrem tilgjengelig, kan du få billig hjelp av vasken. Fukt hendene med vann, og stryk dem forsiktig over stoffet i samme retning. Gjør det samme over huden eller strømpebuksen.

Dersom du på forhånd vet at du skal bruke en kjole eller et skjørt som pleier å klistre seg inntil kroppen, kan du få bukt med problemet hvis du forebygger. Har du en kjole som er litt tettsittende, kan en underkjole- eller skjørt gjøre susen. Å vaske de statiske plaggene med tøymykner kan også gjøre dem mindre statiske (spesielt klær i syntetiske stoffer).

Du kan også bruke en kleshenger i stål til å sveipe over plagget. Metallet kan lede de negativt ladede elektronene vekk fra klærne.

Kilde: kk.no og Malin Skaar

VANSKELIGE FLEKKER? Her er den ultimate flekkguiden

Nyheten Klar Ull og Silke

Et miljøvennlig alternativ med mild duft av agurk og kløver.

Les mer