Kategori:

Klesvask

Kategori:

Klesvask

Husk å vaske putene hver sesong

Husk å vaske både dunputer og dundyner før du bytter fra sommerdyne til vinterdyne og motsatt.

Slik går du fram for å vaske dunputer.
Slik går du fram for å vaske dunputer. Foto: iStock.

Det kan være fort gjort å tenke at du ikke trenger å vaske dunputer, fordi putetrekkene vaskes jevnlig. Ifølge Malin Skaar, Plusstids vaskeekspert, bør du likevel bør vaske både dunputer og dundyner et par ganger i året.

Malin Skaar

Plusstids vaskeekspert Malin Skaar Foto: Gry Traaen

– Prøv å ha som huskeregel at du i hvert fall vasker puter og dyner når du bytter fra vinterdyne til sommerdyne og motsatt. Gjør det før du legger de vekk, oppfordrer Skaar.

Hvis ikke sengen din er ren, kan den bli til et sted hvor midd og andre bakterier kan trives godt, fordi midden blant annet lever av flass fra huden.

Dunputer kan vaskes på 60 grader, og tørketrommel kan brukes.

Nyheten Klar Ull og Silke

Et miljøvennlig alternativ med mild duft av agurk og kløver.

Les mer

Slik går du frem for å få rene dunputer:

  • Se på anbefalingene fra produsenten først. I utgangspunktet tåler dunputen å bli vasket på 60 grader, men du må bruke Milo for å bevare dunen. Du må opp i 60 grader for å bli kvitt bakterier og eventuell sengemidd.
  • Puten vil være veldig flat når den kommer ut fra vaskemaskinen igjen. Derfor anbefaler Skaar at du vasker den når du har tilgang til tørketrommel. Hvis du ikke har det, kan det være lurt å vente til du kan besøke noen som har det.
  • Du kan puffe opp dunputen uten tørketrommel også, men da må du riste den underveis i tørkingen, og fordele klumper av dun. Det er tidkrevende, men absolutt mulig.
  • Du kan utsette behovet for vasking ved at du innimellom henger ut dyner og puter til lufting. Støvsug gjerne madrassen sin i samme slengen.

Kilde: Malin Skaar, Plusstids rengjøringsekspert

Til trenings- og fritidstøy

OMO Aktiv&Sport er et flytende tøyvaskemiddel spesielt utviklet for trenings- og fritidstøy.

Les mer