Slik vasker du babyklær

Lite barn med en bulldog. vask av babytøy
Foto: Frank McKenna

Barnehuden er sårbar mot sterke vaske-og skyllemidler. Babytøyet bør derfor vaskes så varsomt som mulig med et mildt vaskemiddel. Her er rådene for vask av babytøy fra Malin Skaar, Plusstids vaskeekspert.


Dele

Hvilket vaskemiddel?

Bruk parfymefrie vaskeprodukter, som Blenda Sensitive og Milo. En parfymefri tøymykner gjør klærne ekstra myke mot huden. Husk at nyinnkjøpte klær bør vaskes før bruk for å fjerne kjemikalier og støv fra produksjonsprosessen og butikken.

 • Bruk Blenda Sensitive Color på farget tøy for å bevare fargen lenger.
 • Blenda Sensitive Hvitt, som inneholder blekemiddel, til hvitt og lyst tøy. Da holder klærne seg lyse, og flekker forsvinner lettere.
 • Milo Parfymefri bør brukes på ulltøy. Denne kan også benyttes som forbehandling av flekker.

Hvor mange grader?

Bodyer, pysjamaser og andre klær som er tett på kroppen bør vaskes på minst 60 grader for å bli hygienisk rent. Mange plagg anbefales å bli vasket på 40 grader, men tåler ofte 60 grader – spør gjerne de ansatte i butikken om du er i tvil.

Hvilke farger kan vaskes sammen?

Mange lurer på hvilke farger de kan vaske sammen, uten at noe blir misfarget. Klær med flere farger skal vaskes sammen med den lyseste fargen som er på plagget.

Hvordan fjerne tranflekker?

Tranflekker er en av de aller vanskeligste flekkene å få bort på tøy, men litt Zalo kan hjelpe:

 • Hell Zalo på flekken så fort som mulig
 • La det virke i cirka 15-20 minutter, og skyll godt for å unngå overskumming i vaskemaskin
 • Vask deretter plagget på så høy temperatur det tåler. Jo høyere temperatur, desto større sjanse for å fjerne flekken.
 • Har du forresten prøvd Malins triks for å unngå tran-flekker? Server tranen i en tåtesmukk eller sprøyte i stedet for på en skje!

VANSKELIGE FLEKKER? Her er den ultimate flekkguiden

 • Blenda-Sensitive-Pulver-Color

  Mild mot huden

  Blenda Sensitive Color er et parfymefritt vaskemiddel spesielt utviklet for sensitiv hud. I tillegg er Blenda Sensitive Color anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund og Miljømerket med Svanen. Blenda Sensitive Color inneholder mange effektive- og fargebevarende ingredienser, som gjør at den vasker effektivt rent og bevarer fargene i tøyet.

Få tips til små og store grep som gjør det rent, ryddig og hyggelig rundt dere - rett i innboksen din!