Kategori:

Klesvask

Kategori:

Klesvask

Metoden for å fjerne flekker på duk

Duker brukes året rundt, men særlig ved spesielle anledninger. Her er tips til hvordan du får bort de vanskelige flekkene på yndlingsduken!

slik fjerner du flekker på duk
Det kan gå hardt utover duken under et familieselskap med små barn. Foto: Brooke Lark

De fleste småbarnsforeldre bruker voksduker, slik at de enkelt kan rengjøre bordet etter at barna er ferdige med å spise (og da mest sannsynlig har lagt igjen halve måltidet på duken). Men noen ganger må de litt penere dukene frem, og da ligger kanskje finduken i en krøll innerst i skapet, eller har blitt utsatt for diverse flekker. Heldigvis går det fint an å gjøre noe med problemet!

De aller fleste flekker forsvinner ved vanlig vask, med mindre flekkene har blitt liggende over lengre tid. Vær oppmerksom på at du må bruke riktig vaskemiddel, og høy nok temperatur, for at vasken skal bli mest mulig effektiv.

VANSKELIGE FLEKKER? Her er den ultimate flekkguiden

Bruk av flekkfjerner hjelper på vanskelige flekker

Ved vanskelige flekker kan det være lurt å forbehandle flekken med OMO PowerLift Flekkfjerner. Spray på flekken, trykk forsiktig inn i stoffet og la virke i minimum fem minutter (bruk spesialmiddel om plagget er laget av ull eller silke). Vask duken i vaskemaskinen etter instruksjonene på vaskelappen.

Nyheten Klar Ull og Silke

Et miljøvennlig alternativ med mild duft av agurk og kløver.

Les mer

Bruk av kaldt/varmt vann

Hvis du vet hva flekkene kommer av kan de være enklere å fjerne.

Proteinholdige flekker fra for eksempel kjøttsaus og egg, skal skylles med kaldt vann til du ikke får fjernet mer av flekken. Varmt vann kan få proteinet til å stivne, og gjøre at flekken setter seg enda bedre. Får du ikke fjernet flekken helt, kan du forbehandle flekken med OMO PowerLift Flekkfjerner. Spray på flekken, trykk forsiktig inn i stoffet og la virke i minimum fem minutter.

Spor av rødvin, bær, te, kaffe eller lignende skal du behandle med varmt vann, på så høy temperatur som tekstilen tåler. Deretter forbehandler du flekken med OMO PowerLift Flekkfjerner. Spray på flekken, trykk forsiktig inn i stoffet og la virke i minimum fem minutter.

Får du ikke fjernet flekken helt, vil den mest sannsynlig gå vekk eller blekne etter flere runder med vask. Et vaskemiddel som inneholder blekemiddel kan være greit å bruke.

Tommelfingerregler for å fjerne flekker på duk

  • Bruk riktig vaskemiddel og høy nok temperatur.
  • OMO PowerLift Flekkfjerner kan være effektiv på vanskelige flekker.
  • Kaldt vann brukes på egg, kjøttsaus og lignende flekker.
  • Varmt vann brukes på rødvin, bær, te, kaffe og lignende flekker.
  • Prøv vaskemiddel med blekemiddel dersom det ovennevnte ikke tar flekken.

Til trenings- og fritidstøy

OMO Aktiv&Sport er et flytende tøyvaskemiddel spesielt utviklet for trenings- og fritidstøy.

Les mer