Kategori:

Interiør

Tag:
Kategori:

Interiør

Tag:

10 tips til barnerommet – uten å pusse opp!

Skriker barnerommet etter en oppfriskning, uten at du orker å styre med sparkel og tapetklister? Morsomme små DIY-prosjekter kan gjøre store underverker, ifølge interiørstylist Signe Schineller. Her er hennes beste tips!

Liten gutt strekker seg etter ting på en hylle
Her er det lov med klatring! Veggen er malt i Jotuns SENS 7163 Minty Breeze. Foto: Jotun

Barnerommet bør ikke følge de mest crazy trendene akkurat nå, og heller ikke det barnet har dilla på i for stor grad, er Signes generelle råd.

signe schineller
Interiørekspert Signe Schineller

– Tenk at måten du innreder rommet på fortsatt skal kunne være fint om noen år. Liker barnet Pokémon? Ok, men istedenfor å tapetsere hele rommet med Pokemón-tapet, kan du heller la små Pokémon-elementer gå igjen i interiøret og for eksempel la den gule Pikachu-fargen heller være et fargetema.

Les også: LAG FARGERIKE OG DEKORATIVE FUGLER AV PAPPTALLERKENER

Praktisk og hyggelig

Signe har jobbet som interiørstylist i over 15 år og har blant annet bidratt i tv-programmer som Sinnasnekker’n og Boligkrise. Hennes spesialitet er smarte løsninger, og det å skape trivsel og hygge ved hjelp av enkle grep. Ikke minst gjelder dette barnerommet som skal være både praktisk og trygt, men samtidig lekent.

– Jeg er opptatt av at innredningen i barnerommet skal være enkel å vedlikeholde, og at materialene skal tåle en trøkk. Leker av tre kan for eksempel både være dekorative og vare lengre enn leker av plast, forteller interiøreksperten.

En lekesykkel i tre mot grå vegg til inspirasjon
Fine leker i tre varer både lenge og pynter opp rommet. Veggen bak er malt i fargen SENS 5030 St. Pauls Blue fra Jotun. Foto: Jotun

I tillegg er det jo ekstra gøy å sette preg på rommene med interiør som barna kan være med på å lage. Hvor stas er det ikke med et lite ”verksted” hvor man er med på å forme sitt eget rom?

– Mye kan man helt fint lage selv. Du trenger for eksempel ikke å kjøpe en mønstret tapet eller en seng formet som en bil. Du kommer langt med potettrykk, sjablonger, litt treverk og maling, foreslår hun.

Les ogsåDETTE KAN BARN HJELPE TIL MED HJEMME

Grønn vegg med et hvitt tre til inspirasjon
Med sjablonger eller maskeringsteip kan en vegg enkelt få nytt liv. Denne veggen er malt med fargene 8109 Aprilgrønn og 9918 Klassisk hvit, begge fra Jotun. Foto: Jotun

Her er Signes 10 tips til innredning av barnerom

 1. Har barnet favorittplagg som ikke passer lengre? Disse kan enkelt sys om til fine og dekorative vimpler som man kan henge i taket. Vips – den kule dongeribuksa eller den blomstrete sommerkjolen har fått nytt liv!
 2. Wallstickers er en enkel og billig måte å løfte en ensfarget vegg på. Nå finnes det mange fine varianter å velge i.
 3. Turnringer i tre er både dekorativt og lekent. Sørg bare for at du monterer dem i en bjelke i taket eller i plugger i betongen.
 4. Et fint og hyggelig sengeteppe kan gjøre det litt mer gøy for barnet å re opp senga – her kan Pokémon eller favorittkarakterene fra Disney komme inn!
 5. En rekke vegghengte hyller eller et boksesystem over senga gir både mer oppbevaringsplass og liv til rommet. Har de litt spreke farger og en liten stige så barnet kan klatre opp for å hente ting – ekstra stas!
  Batman-poster på mønstret vegg

  En hvit vegg kan løftes med potettrykk eller sjablonger og en fargerik plakat. Foto: Kaboompics

 6. Du kan også fjerne dørene på hyllene, det kan lære barna å ha det ryddig i tingene sine. Da får de også muligheten til å stille ut de fineste tingene de har.
 7. Gå til innkjøp av helt hvite gardiner, og pynt dem ved å sy på fargerike knapper, trådsneller, sløyfer.. Bare fantasien setter grenser! En rullegardin kan for eksempel bli en stjernehimmel som lyser i mørket med litt tekstilmaling og klistremerker.
 8. Fargerike lamper i morsomme fasonger pynter fint opp. Du kan kjøpe lamper formet som alt fra blomster til fly, eller du kan lage en lampeskjerm selv ved hjelp av en ballong, tapetlim, bomullstråd og vaselin/olje. Blås opp ballongen i passe størrelse. Legg tråden i tapetlimet og la det trekke. Deretter henger du opp ballongen og surrer tråden rundt den i sirkler. Etter ca. et døgn har tråden tørket, og du kan sprekke ballongen. Nå har du en fin og hjemmelaget lampeskjerm!
 9. For den som liker å snekre litt kan man lage praktiske og skreddersydde løsninger til barnerommet som utnytter plassen til det fulle. Istedenfor å kjøpe små bord og stoler som tar mye plass, kan man for eksempel lage en liten kosekrok som barna kan sitte i. Sag til en hyttebenk med treplate og madrass oppå som du trekker i barnets yndlingsfarger. Med noen fine puter blir det en nokså hyggelig liten lounge.
 10. Du kan også bygge skuffer til å ha under sengen for ekstra oppbevaring. Ta mål av senga, lag skuff av sponplater med fire vegger og monter hjul under. Mal dem gjerne i en fin farge, og monter fine knotter på. Perfekt til ekstra sengetøy for overnattingsgjester.

Les også: 7 SMARTE BOKHYLLER TIL BARN

For mer inspirasjon, følg Signe Schineller på Instagram under @signeschineller eller via bloggen www.signeschineller.no.

Tips til barnerommet:

 • Ikke ta helt av med det som er trendy og “inn” nå, tenk framover.
 • Bruk materialer som varer lenger, f.eks tre istedenfor plast.
 • La barna være med på å lage dekorasjoner, DIY, f.eks sjablonger, eller maling o.l.
 • Gjenbruk av klær, sy på knapper og annet dill dall på gardinene, eller snekre smarte løsninger er morsomt og lurt!

Grønnere hverdag

Klar er et effektivt og grønt alternativ. Akkurat slikt som gode miljøvalg bør være.

Les mer