Kategori:

Interiør

Kategori:

Interiør

Pynt til konfirmasjon: 3 stiler, 3 prisklasser

Vi nærmer oss vår og i mange hjem nærmer det seg også konfirmasjon. Mange ungdommer ser frem til denne dagen, og ønsker å delta i selve planleggingen. Å samarbeide i forkant av selskapet kan skape mange hyggelige stunder, og resultatet blir et bord som gjenspeiler dagens hovedperson. Her er 3 konfirmasjonsbord i ulike stiler og prisklasser.

Moderne-konfirmasjon-oversikt-16-9
Konfirmasjon er en av livets merkedager. Her er forslag til hvordan bordet kan dekkes. Foto: @snuppedupp, @elsiemor, @tonjeland

Det kan være lurt å kikke litt på internett sammen med konfirmanten for å finne inspirasjon. Lag en liste over hva dere skal skaffe og lag gjerne et lite budsjett i forkant. Ofte har man mye hjemme som kan være fint å bruke.

Røft og rimelig konfirmasjonsbord

Foto: @snuppedupp, @elsiemor, @tonjeland

Enkel og stilren pynt på bordet. Vi har brukt gamle melkeflasker i forskjellige størrelser med ranukler og kirsebærgrener i knopp. Her kan man velge å plukke inn fra hagen eller kjøpe blomster i blomsterbutikk. Linserviettene blir røffere med en enkel knute på.
Tips: Det er lurt å investere i lin- eller bomullservietter, da disse kan brukes om igjen i tillegg til at det er veldig stilig. Altså både miljøvennlig og lekkert. Et godt tips er å kjøpe lin i metervare fra en stoffbutikk og klippe de til selv. Da får du mange servietter for pengene, og du kan velge i et hav av farger.

Foto: @snuppedupp, @elsiemor, @tonjeland

Norgesglassene fungerer også som bordkort og gjesten har sitt glass hele dagen. Dymotape gir et røft utrykk. (Du finner dymomaskin på Clas Ohlson). Greiner og andre naturmaterialer skaper et røft og rustikt utrykk, og er samtidig enkelt og budsjettvennlig.

Les også: ALT TIL KONFIRMASJONEN

Foto: @snuppedupp, @elsiemor, @tonjeland

Tips: Sett dispenser med vann og brød på enden av bordet, så gjestene kan forsyne seg selv. Barn drikker gjerne mere vann når de kan forsyne seg av dispenseren.

Er budsjettet stramt, kan du gjerne mikse serviser, enten egne eller lånte. Ikea har også mange rimelige skåler som fint kan kombineres med eget servise.

Moderne konfirmasjon

Konfirmasjon er en av livets merkedager. Her er forslag til hvordan bordet kan dekkes. Foto: @snuppedupp, @elsiemor, @tonjeland

Vi har blandet serviser: noe Sense fra Porsgrund og skåler fra IKEA. Vi ønsket å skape harmoni og ro med å velge en fargeskalaen natur, dus blå og hvitt. Ved å velge gjennomsiktige vaser med et par snittblomster, vil det ikke ødelegge for sikten over bordet. Sort bestikk og dekkebrikke i sjøgress skaper det moderne utrykket.

Foto: @snuppedupp, @elsiemor, @tonjeland

Vi har valgt å pynte med brudeslør i bunnen av vasen. Kubbelys brenner lenge og er et fint alternativ til kronelys. De kan også byttes ut i ønsket farge for et annet utrykk.

Foto: @snuppedupp, @elsiemor, @tonjeland

Prikken over i´en er en liten gren eucalyptus med brudeslør på hver skål.

Eksklusiv konfirmasjon

Foto: @snuppedupp, @elsiemor, @tonjeland

Bruk det fineste du har av servise, duker, og linservietter. Sølvbestikk og de lekreste krystallglass. Bruk eucalyptus, roserm brudeslør og nellik. Vi har valgt duse farger, men her kan konfirmanten gjerne få velge selv. Borddekorasjonen spiller hovedrollen på bordet og vi ønsker at det skal bugne. Blomstene må legges på bordet samme dag som selskapet, så de ikke blir slappe.

Ta opp igjen blomster-temaet i bordkortene, og lag små buketter til hver kuvert.

Foto: @snuppedupp, @elsiemor, @tonjeland

Buketten bindes sammen med bordkort og silkebånd.

Les også: LAG KONFIRMASJONS-INVITASJONEN SELV

Bidragsytere

@snuppedupp 

Sissel Bjerga, nyter livet på landet i sitt renoverte hus i barndomsbygda sammen med mannen og deres to gutter. Hun fanger bilder av den flotte hagen sin, dyrene og interiør. Sissel har vært på instagram i noen år og er grunnen til at vi andre er blitt hekta.

@elsiemor

Elsie Holm, lever livet på Skrivargården Nes i Herefoss sammen med mannen og deres tre barn. Hun ble hektet på instagram for ca et år siden, deler bilder stemningsfulle fra hverdagslivet og den idylliske plassen hun bor på.

@tonjeland 

Tonje Jacobsen, bor i Sørlandsbyen Grimstad, sammen med mannen og deres tre barn. Hun inspirerer andre med bilder fra sitt moderne hjem, og bruker mye tid på interiør og fotografering.