Skribent:
Kategori:

Interiør

Tag:
Skribent:
Kategori:

Interiør

Tag:

Pynt til dåp: 3 stiler, 3 prisklasser

En dåp er et av livets store øyeblikk. Hvis du velger å feire dåpsbarnet hjemme, er det mange ulike stiler og prisklasser du kan velge. Her er tre ulike dåpsbord til inspirasjon.

En dåp er en av livets store merkedager. Her er inspirasjon til pynt. Foto: @snuppedupp, @elsiemor, @tonjeland

Barnedåp er stor dag og den første festen du holder for barnet ditt. Mange ønsker en stor feiring hvor de leier et lokale og bestiller mat. Da kan du bruke mye tid på detaljer som bordkort, pynt og blomster i tiden før selskapet.
Velger du å feire hjemme kan du kose deg med borddekking, pynting og prøve ut ulike løsninger på forhånd.  
Hør med din lokale blomsterbutikk om hvilke blomster som er i sesong når du skal ha dåpen, og som også holder godt i dekorasjoner eller vase. Dette er igjen et fint utgangspunkt til valgene videre som lys, bordkort og servietter. Det ser lekkert ut når alt harmonerer. Du kan velge tradisjonelt som rosa og lyseblått, men det er fint å bruke andre fargeskalaer for å få et litt mer unikt og personlig bord. Vårt beste tips er å forberede seg godt og å pynte bordet klart dagen i forveien.
Her er 3 forslag til pynt til dåp. Vi har lagt vekt på ulike stiler og ulike prisklasser:

Vårlig dåpsbord

Foto: @snuppedupp, @elsiemor, @tonjeland

På dette bordet har vi valgt å bruke sesongens blomster i små glassvaser som du finner hjemme. Det er bare fint med forskjellige høyder og utrykk på vasene. På våren og sommeren finner du de vakreste blomster i grøftekanten og i blomsterbedene. Lek deg med ulike farger, og la det gjerne bugne. Vi har brukt et enkelt, hvitt servise, som de fleste har i hus. (Sense-servise fra Porsgrund).

Det er mange som ønsker å ha barnedåp hjemme, og må bruke de bordene man har. Mange småbord fungerer like godt som langbord, og kan bli minst like koselig.

Foto: @snuppedupp, @elsiemor, @tonjeland

Bordkortene er laget av etiketter og klyper fra Søstrene Grene, og dymotape.

Les også: 10 TIPS TIL DÅPSINVITASJONEN

Eksklusiv barnedåp gutt

Foto: @snuppedupp, @elsiemor, @tonjeland

Her har vi dekket med det fineste serviset: Bogstad strå, med tillhørende Finn-krystallglass fra Hadeland. Vi har også valgt linduk og linservietter. Vi har valgt å bruke farget kronelys i flere nyanser.

Foto: @snuppedupp, @elsiemor, @tonjeland

Siccori-vaser i forskjellige høyder gir et ekslusivt intrykk. Store blomster, kombinert med kirsebærgrener gi det rette utrykket. Hortensia som er brukt i vasene, kan du også velge i andre farger en hvit.

Foto: @snuppedupp, @elsiemor, @tonjeland

Som en ekstra detalj har vi en perleblomst på hver kuvert. Kjøp potte i blomsterbutikk, og rens løken hvit og ren, men behold røttene. Her kan du selvfølglig bytte blomst etter sesong.

Barnedåp jente

Foto: @snuppedupp, @elsiemor, @tonjeland

Her har vi laget en vakker bordekorasjon som spiller hovedrollen på bordet.
Tenk gjerne litt nytt i forhold til typiske “jentefarger”, vi har valgt ferskrosa isteden for tradisjonell babyrosa på blomstene. Det er fint når det er flere fargenyanser på bordet.
Bordkortet er ferdige etiketter fra Søstrene Grene og vi har brukt dymomaskin til å skrive ut navn.
Hvis du ikke vil lage dekorasjonen selv, så spør din lokale blomsterbutikk. Vi har fått god hjelp til å plukke ut blomster til dette bordet. Restene av blomstene fikk plass i nydelige telys-kopper fra Porsgrund Porcelen.

Foto: @snuppedupp, @elsiemor, @tonjeland

Gjestene får en hyggelig velkomst med hver sin cupcake sammen med bordkortet. Dette faller gjerne i smak hos både store og små.

Foto: @snuppedupp, @elsiemor, @tonjeland

Vi har valgt kubbelys, men bytt gjerne ut med høye kronelys i samme nyanse som blomstene om du liker det bedre.

Les også: GODE TIPS TIL BARNEDÅPEN

Bidragsyterne

@snuppedupp 

Sissel Bjerga, nyter livet på landet i sitt renoverte hus i barndomsbygda sammen med mannen og deres to gutter. Hun fanger bilder av den flotte hagen sin, dyrene og interiør. Sissel har vært på instagram i noen år og er grunnen til at vi andre er blitt hekta.

@elsiemor

Elsie Holm, lever livet på Skrivargården Nes i Herefoss sammen med mannen og deres tre barn. Hun ble hektet på instagram for ca et år siden, deler bilder stemningsfulle fra hverdagslivet og den idylliske plassen hun bor på.

@tonjeland 

Tonje Jacobsen, bor i Sørlandsbyen Grimstad, sammen med mannen og deres tre barn. Hun inspirerer andre med bilder fra sitt moderne hjem, og bruker mye tid på interiør og fotografering.

Grønnere hverdag

Klar er et effektivt og grønt alternativ. Akkurat slikt som gode miljøvalg bør være.

Les mer