Skribent:
Kategori:

Interiør

Tag:
Skribent:
Kategori:

Interiør

Tag:

Hvordan male tak inne

Et vakkert tak er prikken over i-en, og kan gjøre så rommet virker både større og lysere. Å male taket er enkelt, her er tips til hvordan du får et vakkert resultat!

male-tak_iStock
Følg disse seks tipsene når du skal male taket. Foto: iStock

Å male taket er en genial måte å endre helhetsinntrykket av et rom. Mange utsetter slike prosjekter fordi de tror det krever eksperthjelp eller masse tid. Men å male tak inne kan være enkelt som bare det! Har du en helg med litt lite å gjøre? Da kan du freshe opp hvilket som helst rom ved å følge disse stegene.

Slik går du frem for å male taket inne

  1. Vask først med Jotun Spesialvask før maling for å fjerne skitt og støv.
  2. Er taket uten taklister, fuger du overgang mellom tak og vegg. Tidligere malte tak flekksparkles for små skader.
  3. Før du begynner å male bør du sjekke at temperaturen i rommet ikke er for høy. Høy temperatur gjør at malingen tørker fortere og det er stor fare for at malingen blir skjoldete.
  4. Start med å male taklistene med pensel. For å få en pen helhet bør du velge samme farge på taklistene som i taket. Dersom du ikke har taklister maler du litt ned på veggen.
  5. Når du skal begynne på taket bør du male i hele lengder med lysretningen i rommet. Da er det lettere å se hvor du har malt.
  6. Fyll rullen godt og pass på at rullen ikke går tørr mens du maler. Start innerst i rommet og mal utover i lange drag i cirka 2 meters bredde. Pass på å ha god overlapp mellom hver rullebredde. Da unngår du skjolder. Malingen må heller ikke ha tørket når du overlapper. 

Tips: Jotun anbefaler å male med Lady Perfection i to strøk. Lady Perfection er en helmatt spesialmaling for tak som gir et vakkert og skjoldfritt resultat og en behagelig romfølelse. Malingen kommer også i et stort fargeutvalg.