Kategori:

Interiør

Tag:
Kategori:

Interiør

Tag:

Innredning: 8 gjemmesteder på barnerommet

Barn elsker å gjemme seg. Med sengetøy og puter kan de bruke flere timer på å bygge telt og små gjemmesteder. Det er noe helt spesielt med et hemmelig sted, vekk fra de voksnes verden og andre forstyrrelser. Bli inspirert av disse koselige gjemmestedene hvor barna kan leke dagen lang!

gjemmesteder på barnerommet
Foto: Handmade Charlotte

Bak en liten dør

Har dere et skråtak til overs? Hva med å bygge et lite gjemmested i hjørnet for minstemann? Her slipper ingen voksne inn! Se flere bilder via Ethanollie på Flickr.

 

Kosekrok

Både store og små klesskap kan enkelt gjøres om til et egnet tilfluktssted, og det kan både bli til en deilig sovekrok, et tøft piratskip eller en avslappende lesekrok. På Kim Timmerman finner du flere eksempler.

 

Kreativ køyesengen

Med en spesiallaget køyeseng kan dere enkelt gjøre plass til et hemmelig rom. Bruk hyller for å lage små rom rundt sengen, eller ta i bruk gardiner for å skjerme deler av rommet. Her er det bare å dra på eventyr! Se flere bilder her.

 

Gøy i høyden

En opphengt køyeseng egner seg godt både for lagring og for fantastiske oppdagelsesferder. Skjør ut små utsiktshull og finn frem kikkerten! Se mer på Sara Camre Architecture & Design.

 

En hemmelig bungalow

En køyeseng kan enten gå i ett med resten av rommet eller skille seg ut med en frisk farge, slik som denne. Dette overbygget i delikat blått gir et moderne preg til et ellers hvitt rom. Heng et tau fra taket og la barna få leke fritt! Se flere bilder på Vartnya Hus.

 

Minilugar

Finn et egnet hjørne og heng opp noen fine gardiner. På 1-2-3 blir barnerommet omgjort til en lekker suite. Se mer her. Bildet tatt av Edith Rodeghiero.

 

Romslig sengegavl

Hvis du ikke kan se monstrene under sengen, kan de heller ikke se deg. Dette lille rommet er et perfekt gjemmested fra skumle nattdyr. Heng opp barnets favorittleker eller selvlysende stjerner for en hyggelig atmosfære. Se mer på bloggen til Emily Sans Chichi.

 

Hjemmekontor

Dette søte minikontoret er laget av et gammelt skap. En perfekt tegnekrok! Se flere bilder av prosjektet her på bloggen Honest to Nod.

Tips til gjemmesteder for barn:

  • Skråtak, klesskap, og køyeseng kan bli til et egnet tilfluktssted.
  • Det er flere lure triks som kan gjøre om områder på barnerommet til gjemmesteder.
  • Bruk gardiner og sengegavel til å bygge mindre gjemmesteder til barna.

Grønnere hverdag

Klar er et effektivt og grønt alternativ. Akkurat slikt som gode miljøvalg bør være.

Les mer

Om Handmade Charlotte

Plusstid samarbeider med nettsiden Handmade Charlotte.

Rachel Faucett og ektemannen Jonathan står bak siden. De har fem barn og deler daglig DIY-prosjekter, oppskrifter og inspirerende interiør- og design-ideer for å hjelpe familier å skape uforglemmelige øyeblikk.

Familien bor nær byen Atlanta i Georgia, USA.