Kategori:

Interiør

Kategori:

Interiør

Designklassikerne til barnerommet

Klassisk design kan følge deg fra barnerommet og inn i voksenlivet. Vi har plukket ut noen designklassikere som er til glede for både store og små.

string bokhylle designklassikere til barnerommet
Å investere i små eller store designklassikere til barnerommet kan være en god investering. Foto: String ©/String Furniture

Ordet «klassiker» er et begrep som ofte refererer til et kunstverk som er verdt å huske, eller til en forfatter eller en kunstner som har skap noe av varig verdi eller tidløs kvalitet.

Fine farger, former og fasonger går ikke av moten, og blant alle tingene vi omgir oss med, er noen designikoner vi blir forelsket i, og som fortsetter å imponere generasjon etter generasjon. Det fine med klassikere er at de ofte øker i verdi, og at du kan finne dem på loftet eller kjøpe dem på loppis og bruktbutikker. Her er noen av våre favoritter.

Grønnere hverdag

Klar er et effektivt og grønt alternativ. Akkurat slikt som gode miljøvalg bør være.

Les mer

Fra 500 til 1000 kroner

Bojesen – tre-ape

Designer Kay Bojesen sin Ape kom til verden i 1951. Det er en liten kar med en stor personlighet, og det er en fin gave både til dåp, bursdag og brullup. Ape er en god venn som du kan ha med deg hele livet – helt fra barnerommet til å bli et kjært designikon i voksen-boligen. Ape består av 31 deler og er produsert i limbatre og bærekraftig teaktre. Ape finnes i forskjellige størrelser og priser.

“Ape” er designet av Kay Bojesen og kom til verden i 1951. Foto: Produsenten

Eames Elephant – Elefant

Charles og Ray Eames utviklet en leke-elefant av kryssfiner i 1945, men produktet kom aldri i produksjon. Nå blir Eames Elephant produsert i hard plast, og er den tilgjengelig for målgruppen som det opprinnelig var tiltenkt, nemlig barn. Elefanten er en robust og populær leke som kan brukes både inne og ute, eller som et iøynefallende designobjekt på såvel barnerommet som i stua. Elefanten finnes i forskjellige størrelser og farger.

Drømmer du om en rosa elefant? Foto: Eames Elephant, Design Charles og Ray Eames © Vitra

Moneyphant – sparebøsse

Sparegrisen har nå fått selskap av en stilfull elefant. Moneyphant er designet av danske Jørgen Møller. Elefant-eventyret startet i 1989 da Møller og hans barnebarn designet elefant-flaskeåpneren. Deretter fulgte flere design med elefanttemaet, og Moneyphant er det siste skuddet på elefant-stammen. Sparebøssen er en fin gave, og ikke minst en inspirasjon til å lære barna å spare penger. Elefanten innehar mye vi forbinder med skandinavisk design, og er både sterk, elegant og funksjonell.

Skinnende rent med Jif

For å gjøre vaskejobben litt lettere har Jif disse effektive produktene som hjelper deg.

Les mer

Fra 1000 til 2000 kroner

Fargerike lamper passer godt på barnerommet. Foto: Produsenten

Flowerpot – lampe

Verner Panton Flowerpot VP3 er en fargerik, eksklusiv og klassisk retrolampe som ble designet i 1968. Lampen var opprinnelig tiltenkt restaurasjonsbransjen, men lampen har blitt populær i private hjem og har fått et comeback de siste årene. Dette skyldes nok både designen og de mange fargemulighetene som gjør at lampen passer inn overalt, både på et lekent barnerom og en stilfull stue. Lampen får du blant annet som pendel og som bordlampe.

String – hylle

Etter 60 år på markedet får fortsatt String Furniture stor oppmerksomhet med sitt minimalistiske og tidløse design. Mannen bak String-hyllen het Nisse Strinning og var en av de store designerne på midten av 1900-tallet som la grunnen til det som i dag kalles en designklassiker. String hyllene er lette, men stabile og kan enkelt monteres opp og pryde i alle rom i huset eller på kontoret. String-hyllene fås fra enkle bokhyller til større systemer.

Med String kan du starte med en liten bokhylle og lag et større system etterhvert. Foto: String ©/String Furniture

Tripp-trapp – stol

Tripp Trapp følger deg fra liten til stor. Foto: Produsenten

Stokke Tripp Trapp er en norsk designklassiker som mange barn har et kjært forhold til. Stolen er designet av Peter Opsvik og ble lansert i 1972.

Den er utformet for å passe rett inn ved bordet, og det er også en stol som vokser med barnet, noe som betyr at den kan brukes helt fra barnet lærer å sitte og til de er voksne.

Tripp Trapp-stolen finnes i mange fine farger og den passer like godt ved spisebordet som ved skrivepulten.

Fra 2000 til 3000 kroner

Hang It All – knaggerekke

Knaggrekken «Hang It All» ble designet av Charles og Ray Eames i 1953. Den finnes i flere fargekombinasjoner og passer perfekt i entreen eller på barnerommet. Knaggrekken har et lekent uttrykk og oppfordrer barn til å henge opp klærne sine. «Hang It All» fra Vitra er blitt en designklassiker og er et vakkert alternativ til enkle knagger. Knaggrekken er funksjonell, og den har en tiltalende form. Charles og Ray Eames utviklet knaggrekken som en inspirasjon til å oppmuntre barn til å henge opp klær selv, derav de fargerike tre-ballene. Flere knagger monteres sammen for å danne en lengre rekke.

Et sukkertøy av en knaggerekke! Foto: Hang It All, Design Charles og Ray Eames © Vitra

 

Sunburst Clock – veggur

Sunburst Clock ble designet av George Nelson på 1950-tallet og er et sukkertøy av et vegg-ur. George Nelson designet flere klokker i perioden 1948-1960, der han lekte med skulpturelle former og skapte et forfriskende alternativ til tradisjonelle urene. Klokkene kjennetegnes av sin skulpturelle, sol-inspirerte form og er en klassiker av en klokke. Vegg-uret er tilgjengelig i flere former og farger, og er en farge-eksplosjon til barnerommet og et smykke til hjemmet. George Nelsons klokker er en del av Vitra Design Museum Collection.

Dette vegguret passer like godt på barnerommet som i voksenstua. Foto: Sunburst Clock, Design George Nelson © Vitra