Kategori:

Interiør

Tag:
Kategori:

Interiør

Tag:

Barneromsideer: Fine barneromsfarger skaper et godt miljø

Trenger du barneromsideer og inspirasjon på barneromsfarger? Farger kan ha mye å si for barnets velvære. Visse farger gir mye energi mens andre skaper en indre ro.

barn leker i barnerom
La barna hjelpe til med å velge farge. Foto: Jotun

Barn trenger farger – barneromsfarger påvirker

Barn i alle aldre trenger farger, og vi vet blant annet at synssansen stimuleres ved bruk av sterke farger og fargekontraster. Noen farger virker beroligende mens andre gir energi. Ulike personligheter har ulike behov, og det kan derfor være lurt å velge barneromsfarger utifra dette. Her er noen enkle, superfine barneromsideer.

jotun sens 10580 soft skin 2024 senses
Foto: Jotun

Les også: RYDDIG HJEM: SLIK FÅR DU ORDEN PÅ BARNEROTET

Jente-barnerom i fargen velvet soft skin
Foto: Jotun

Her har vi malt med Jotun SENS 07 i fargen 10580 Soft Skin (vegg) og 2024 Senses (stol)

Jotun maling-farger
Foto: Jotun

Farger skaper minner

Det kan være lurt å tenke på din egen barndom når du er på leting etter barneromsideer. Hvis du tenker tilbake til din egen barndom, hvilke farger husker du da? Selv husker jeg veldig godt når foreldrene mine pusset opp mitt barnerom og jeg fikk de fineste barneromsfargene – nye lyseblå vegger med matchende sofa og gardiner. Åh, som jeg koste meg på det rommet, mitt rom!

Jotun sens 5030 st pauls blue 1973 antikkgrå
Foto: Jotun

På bildet: Jotun Sens 5030 St. Pauls Blue nederst og 1973 Antikkgrå på det øverste feltet.

Er du gravid og skal male?

For deg som er gravid er det ekstra viktig å ta hensyn til den lille i magen.
Med SENS maling kan du føle deg helt trygg på at både du og den lille ikke tar skade av malingen eller innholdet. Du kan altså male babyrommet klart med god samvittighet dersom du benytter den malingsserien fra Jotun.
Skal du male list og vegg i samme farge kan du bruke det samme malingspannet. Med Jotun SENS 3-i-1 er det trygt og enkelt å bruke produktet om du skulle male vegg, panel eller listverk. Den har en dempet silkematt glans og gir et fint, holdbart resultat.

Les også: KJØNNSROLLER OG BARN: TØFFE GUTTEJENTER OG MYKE JENTEGUTTER

Jotun maling-farger
Foto: Jotun

Få flere barneromsideer og finn gode barneromsfarger i det digitale SENS-fargekartet.

Ingen løsemidler

SENS-produktene inneholder ikke løsemidler og avgir ingen skadelig emisjon/avdamping. Det er derfor et godt valg for deg som er opptatt av å ivareta et best mulig inneklima, og er perfekt til oppussing av barnerom.

barn leker i et barnerom
Foto: Jotun

Veggen her er malt i fargen 7163 Minty Breeze.

Fargen minty breeze
Foto: Jotun

Det er en grålig litt “skitten” minttone. Ikke pastellaktig, men heller dempet og diskret. Den er lekker til både lysere minttoner, samt fargene 6325 Balance og 5180 Oslo.
Prøv den gjerne også med dempede beige farger som 1016 Blek Sand, 10249 Mohair og 10249 Sober.
Fargen fremstår litt tøffere i kombinasjon med hvitere farger som 7236 Chi og 9918 Klassisk Hvit, enn 1001 Egghvit og 1453 Bomull.

Les også: LAG SELV – 7 SMARTE BOKHYLLER TIL BARN

Lek med farger

Hoppe, leke, danse og sove… Et barnerom skal fungere til mange formål både dag som natt. Lek med farger og former – skap livlige og morsomme rom hvor det er gøy å være! Barneromsfarger i blå og turkise toner er forøvrig farger som fungerer ekstra godt på soverom når kvelden kommer og barnet skal finne roen.

Les også: 10 KREATIVE TING Å LAGE MED BARNA

Jotun barnerom til ungdomsrom

Jotun-farger

Barneromsfarger og skolevenner

Når barna begynner en ny hverdag med skole og fritidsaktiviteter, setter også dette nye krav til barnerommet. Skap en god sone med passende barneromsfarger for lekselesing, søvn og ikke minst en plass som innbyr til lek med nye skolevenner.

Les også: SLIK FÅR BARNET VENNER

Ungdomsrom

Det skjer mye i overgangen fra barn til ungdom. De blir tydeligere på egne ønsker, egen identitet og interesser – og vil vise at de er i ferd med å bli ”voksne”. Rommet er et av de første synlige tegn på det. Sammen kan dere finne ungdommens stil – og få rommet til å reflektere denne nye fasen. Se etter ideer på Jotuns inspirasjonsblogg, Pinterest, Instagram eller gjør et Google-søk. Det finnes masse inspirasjon der ute.

Les også: PYNT TIL KONFIRMASJON: 3 STILER, 3 PRISKLASSER

Artikkel er fra: Jotuns inspirasjonsblogg

Grønnere hverdag

Klar er et effektivt og grønt alternativ. Akkurat slikt som gode miljøvalg bør være.

Les mer