Skribent:
Kategori:

Interiør

Tag:
Skribent:
Kategori:

Interiør

Tag:

Barnerominspirasjon - 10 enkle måter å fornye barnerommet

Er det på tide å male barnerommet? Barn blir eldre og da er det naturlig å legge fra seg visse favorittfarger. Her er noen kule farger barna vil elske!

barn på hest i barnerom
Foto: Jotun

Barnehagebarn blir skolebarn, 2.- klassingen blir 3.-klassing, ikke lenger barneskoleelev men ungdomsskoleelev, eller kanskje videregående står for tur?
Her er 10 enkle måter å gjøre barnerommet helt nytt, bare ved hjelp av litt maling. For det er ikke mye som skal til. 
Benytter du Jotun SENS maling, kan du trygt sove i rommet samme natt.

1. Den klassiske fondveggen

En fondvegg er en kjapp klassiker for umiddelbar forandring. En fargesterk vegg gir rommet karakter uten å måtte male hele rommet. I løpet av en ettermiddag er barnerommet nytt og oppdatert.
Som her, hvor blåfargen SENS 4072 Blåtind blir en fin bakgrunnsfarge, mens SENS 9918 Klassisk Hvit skaper en rolig ramme rundt.
Les også: FRA BARNEROM TIL UNGDOMSROM

barnerom med Jotun-maling
Foto: Jotun

2. Pimp opp fondveggen

Hvorfor ikke male ditt eget motiv rett på veggen for et helt unikt barnerom? Velg et motiv med tydelig form, tegn motivet med kritt på veggen først og mal så for frihånd. La barnet være med å velge motiv og størrelse. ingenting er som å skape sitt helt eget rom. Her er veggen malt LADY Aprilgrønn 8102 med motiv i 9918 Klassisk Hvit.

barnerom med Jotun-maling
Foto: Jotun

3. Malt brystning

Ved å male halve veggen i en annen farge, får du på enkelt vis et nytt og oppdatert uttrykk. Holdes den øvre delen av veggen lys, vil rommet fortsatt oppleves romslig og luftig, samtidig som favorittfargen får spille hovedrollen i bunn. Her har vi brukt SENS 1269 Demring og SENS 3178 Jasmine.

barnerom med Jotun-maling
Foto: Jotun

4. Oppdatert rom til større prinsesser

Har prinsessen kastet prinsessekjolen og vokst fra det rosa rommet? Ved å kombinere de rosa møblene med nye farger, går rommet over fra et småpikerom til et passende sted for ei større jente.
Her er veggen malt med SENS 1622 Refleksjon øverst og 5397 Scooter nederst.

Les også: 5 TIPS TIL FINE, LUNE BARNEROM

barnerom med Jotun-maling
Foto: Jotun

Dette rommet har vi «malt» med Jotun Fargevelger. Der kan du laste opp dine egne bilder eller fargelegge testbilder.

5. Fargerike detaljer

Ved hjelp av sjablonger og fargerike detaljer, kan rommet få et helt personlig uttrykk, selv med nøytrale farger i bunn.
Veggen nederst er malt i SENS 1877 Valmuefrø. Den øverste i SENS 1269 Demring. Pirater: lue: SENS 5306 Pirat, ansikt: 1877 Valmuefrø, øyne + stjerne: 9913 Matrix, kommode: SENS 1269 Demring, 5306 Pirat. Krakk: SENS 1269 Demring.  Her kan du laste ned SENS sjablonghefte.

barnerom med Jotun-maling
Foto: Jotun

6. Skyline på veggen

Overgangen mellom fargene trenger ikke være en rett strek. Prøv deg frem med maskeringstape eller gjør som her – skap storbyfølelse med en skyline på veggen. Legg gjerne noen ekstra kroner i en god maskeringstape. Her er det LADY Oslo 5180 som utgjør bymotivet, med lysere LADY 562 Tudor og tredetaljer i fargen LADY 10249 Sober.

Les også: GJØR DET SELV: 7 SMARTE BOKHYLLER TIL BARN

barnerom med Jotun-maling
Foto: Jotun

7. Vertikale striper

En stripe i en annen farge nedover veggen kan gi rommet det lille ekstra, og fungerer som en fin bakgrunnn for noe man vil fremheve. Vegg: 4496 Syrin. Hvitt felt på vegg: Sens 1624 Letthet. Lister: Sens 30 glans 1624 Letthet. Krakk: Sens 4424 Kamelon.

Les også: INNREDNING: 5 FINE SKRIVEBORD TIL BARN

barnerom med Jotun-maling
Foto: Jotun

8. Farge som matcher boligen

ALLE farger er barnefarger – Barn elsker farger. Hvorfor ikke velge en farge fra fargekartet som passer til de øvrige fargene i huset?
Her er veggene malt med SENS 5225 Sjøgøtt med lister i SENS 1624 Letthet.

barnerom med Jotun-maling
Foto: Jotun

9. Fargesetting med stor F!

Mye attitude? Mal hele rommet i en av Jotuns mest spenstige farger, f.eks Peon 3185.

barnerom med Jotun-maling
Foto: Jotun

10. Det voksne barnerommet

Er det tid for studier og hybelliv? Det som en gang var et barnerom er nå et rom som besøkes av den voksne studenten? Da kan det være tid for en oppgradering.
LADY Matrix 9913 gir rommet et voksent og rolig uttrykk, med plass for barndomsminner.

barnerom med Jotun-maling
Foto: Jotun

Artikkel er fra: Jotuns inspirasjonsblogg.

Les også: BØR BARN FÅ LOMMEPENGER?