Kategori:

Intimpleie

Tag:
Kategori:

Intimpleie

Tag:

Intim hårfjerning: Barbere underlivet, intimvoksing eller epilator?

Er du en av dem som vurderer å gi underlivet en skikkelig oppfriskning etter vinterdvalen, men usikker på hvilken metode du skal velge? Her får du tipsene du trenger for intim hårfjerning!

mor og datter på stranden i bikini
Det er lurt å bruke hårfjerningsprodukter og kremer spesielt utviklet for underlivet. Foto: iStock

Det er mange måter å bli kvitt hårene i de intime sonene. Elisabeth Lein Osvik, eier av skjønnhetssalongene Beth’s Beauty Center i Oslo, har over 27 års erfaring fra bransjen.
Hun forteller at det er noen ting du alltid bør ha i bakhodet, uansett om du foretrekker høvel, intim barbermaskin, laser eller andre metoder.

Elisabeth Lein Osvik
Elisabeth Lein Osvik, eier av skjønnhetssalongene Beth’s Beauty Center

Første bud er å bruke hårfjerningsprodukter og kremer spesielt utviklet for underlivet. Og vær nøye med både for- og etterarbeid.
– Dette vil gjøre både opplevelsen og resultatet mye bedre, sier hun.

Intimbarbering

Barbering av underlivet er en metode mange sverger til. Det er enkelt, tar kort tid, og kan gjøres i dusjen. Likevel blir ikke resultatet alltid helt som du ønsker deg. Røde nupper, kløe og irritasjoner i huden er ikke ukjent for de fleste av oss. Heldigvis er det ikke så mye som skal til for å endre dette.

Før du går i gang bør du sjekke at utstyret ditt er hygienisk rent, og at produktene dine er tilpasset underlivsbarbering.
Synne Bakker fra Apotek 1 jobber som fagrådgiver og hudpleier. Hun forteller at det er viktig at barberbladet du bruker er rent og skarpt.

Bruk barberskum eller gel spesialtilpasset for intimbarbering. Vanlig såpe gir hverken samme fuktighet eller glid, og har heller ikke riktig pH-verdi for underlivet.
– For å barbere så skånsomt som mulig bør du bruke lette og forsiktige strøk når du barberer deg. Er du for hardhendt kan du oppleve irritasjon og rødhet, sier hun.

Synne Bakker, Apotek 1
Synne Bakker, Apotek 1

Osvik anbefaler at du peeler huden før du fjerner håret. Dette gjøres med peelingprodukter tilpasset underlivet.
– Gjør du dette vil du også oppleve tregere ettervekst. Bruk produkter som lysner hårsekkene. Da vil du se jevnere ut i fargen, og unngå å få små prikker, sier hun.

Avslutt med en mykgjørende krem. Denne vil både roe ned eventuell irritasjon, og gjøre huden myk og deilig. 

Aldri mer røde nupper

Hvordan barberer man underlivet uten å få nupper?

Begge ekspertene mener at produktene du bruker utgjør det meste av forskjellen, enten du utfører intimbarbering med maskin eller høvel. En ny og skarp høvel, og produkter egnet til intimbarbering er helt sentralt for å oppnå et nuppefritt resultat.

Et godt tips er dessuten å stramme huden når du barberer, og barbere forsiktig. På denne måten vil huden ikke ta like stor skade av prosessen.
– Det er viktig å rengjøre alt av utstyr som kommer i direkte kontakt med huden for å hindre inflammasjoner og infeksjoner, forteller Bakker i Apotek 1.

I tillegg til råd for hvordan du skal barbere underlivet på en skånsom måte har Osvik noen ting du bør unngå.
– Aldri finn på å barbere underlivet på tørr hud! Og unngå direkte sollys rett før og rett etter barbering, sier hun.

Har du fått med deg denne? : KLØE I UNDERLIVET

Voksing

Å vokse seg før bikinisesongen er blitt mer popularitet. Enten du går for full «brazilian» der du fjerner alt hår, eller kun tar vekk håret noen steder, så er intimvoksing den metoden som gir det mest langvarige resultatet.
– Intim hårfjerning fungerer helt klart best med voks. Dette både varer lengre og du får mindre pigment fra hår, forteller Oksvik.

Etterveksten blir også bedre da hårene ikke er kuttet med blad, men dratt ut med hårsekk. Det finnes ulike måter å vokse på, og du kan både bruke kald og varm voks. Oksvik anbefaler å få unnagjort voksingen i en salong, eller hos en klinikk. Dette er fordi det kan være vanskelig å dra ut hårene i riktig retning selv, og du kan dessuten risikere at hårene brekker.

Også ved voksing er etterarbeidet sentralt.
– Hvis du ikke bruker etterprodukter kan du oppleve bivirkninger på enkelte inngrodde hår, sier hun.

Epilator

Noen elsker den, andre kan ikke fordra den, men epilatoren er en tredje mulighet for intim hårfjerning. Akkurat som med intimbarbering er det viktig at utstyret er skikkelig rengjort før du bruker det. Dette gjøres for å hindre inflammasjon og utslett.

Bruk av epilator til underlivet gir best resultater for deg med tynnere hår nedentil.
– De med kraftig hårvekst kan oppleve mer rødhet, sårhet og nupper enn dem med tynnere hår, forteller Oksvik.

Underlivet er et sensitivt område, og akkurat som ved voksing og barbering er det enkelte bivirkninger du kan møte på dersom du ikke er nøye med fremgangsmåte og hygiene.
– Noen opplever at hårene brekker eller at de får røde nupper når de bruker epilator, sier hun.

Laser

Osvik forteller at laser er den type behandling som gir best resultat, men at det ofte tar flere behandlinger avhengig av hårtype. Prosessen utføres alltid av medisinsk personale, og krever konsultasjon før du går i gang.

Det er særlig deg med lys hud og mørkt hår som kan nyte godt av laserbehandling, da resultatet blir jevn og fint. Hårreduksjon hindrer også inngrodde hår.

Les: FÅ BUKT MED TØRT HÅR

Elektrolyse

Elektrolyse er en behandling der en fin nål føres ned i hårkanalen for deretter å avgi en lav elektrisk strøm. På denne måten løsner håret, og den nedre delen av hårsekken blir ødelagt, slik at håret ikke vokser opp igjen. Dette kan lugge litt, men gjør ikke veldig vondt.

Osvik forteller at du fint kan bruke elektrolyse til bikinilinjen, men at den ikke egner seg for fjerning av alt hår nedentil.
– Prosessen krever dessuten flere behandlinger, som til slutt gir et langvarig resultat, sier hun.

Hårfjerningskrem

Et femte alternativ til intim hårfjerning er hårfjerningskrem. Her er det ekstra viktig å bruke kremer spesielt tilpasset underlivet, ellers kan du oppleve både irritasjoner, svie og utslett.

I følge Osvik fungerer hårfjerningskrem faktisk bedre enn intimbarbering.
– Etterveksten blir bedre fordi hårene som vokser ut er myke i tuppene. Ved barbering blir de stive fordi de er kappet av med et knivblad, sier hun.

Polering

– Polering gjøres ved hjelp av et slags mykt sandpapir, som du fører i sirkelbevegelser slik at det kutter håret, forteller Osvik.

Denne metoden er skånsom mot huden, og passer best for deg med tynne hår i underlivet. Etterveksten blir det samme som ved bruk av krem eller intimbarbering.

Les: KOSTHOLD KAN HJELPE MOT UNDERLIVSPLAGER

Fem gyldne regler for intim hårfjerning

  • Bruk kun produkter tilegnet intim hårfjerning
  • Underlivet er sensitivt, derfor må du alltid bruke hygienisk rene redskaper
  • Avslutt med en mykgjørende krem for å unngå irritasjoner
  • Velg metode etter hvor tykt eller tynt håret er nedentil
  • Ikke voks underlivet hjemme, da risikerer du at hårene brekker

For daglig vask av underlivet

Intimvask med deilig, myk konsistens, diskret duft av renhet og etterlater en frisk følelse.

Les mer