Kategori:

Hudpleie

Kategori:

Hudpleie

Slik får du fin hud på en uke

Hvis huden har blitt gusten, trøtt og slapp, trenger den kanskje et lite energi-kick. Her er de beste tipsene for å få tilbake glød og spenst raskest mulig.

Smilende dame med fin hud
Når huden er grå, trist og uten spenst, og du skal i et viktig jobbintervju eller på en stor fest om bare en uke – hva gjør du da? Hudeksperten vår gir deg tipsene til hvordan huden kan få ny glød i løpet av kort tid. Foto: iStock

Er det egentlig mulig å få fin hud på en uke? Finnes det en quick fix som kan booste huden og gi den spenst og glød innen bryllupet du skal i neste helg, eller jobbintervjuet neste uke?

Sol eller kulde, hverdagsstress og festlige kvelder med drinker og lite søvn: Det er mange faktorer som er med på å påvirke huden vår. Selv om du ikke har en typisk problemhud med akne, kan du oppleve at huden ser litt sliten ut. Spensten er borte, huden er litt grå – og du føler deg slik selv også: Grå og gusten!

– Hemmeligheten bak en vakker hud handler jo om gode rutiner over tid, sier Plusstids hudekspert, Line Marie Krogsgård.

Line-Marie-Orkla

Line Marie Krogsgård er Plusstids hudekspert.

Start i hudpleiesalongen

Likevel finnes det behandlinger og produkter som kan gi huden en slags førstehjelp, forteller hudterapeuten. Hun anbefaler sterkt å oppsøke en dyktig hudpleier for et optimalt resultat.

– Eksempelvis kan krystallsliping kan være en god ting. Det er en slags kraftig peeling som uføres i hudpleiesalonger, og som gir umiddelbart resultat. Men det er viktig å gjøre dette i perioder hvor du ikke skal være i solen, altså er høsten og vinteren en fin tid. Hvis målet er å få fin hud på en uke fordi du skal i et selskap eller lignende, vil jeg også anbefale å ta behandlingen noen dager før. Noen kan nemlig reagere med litt rødhet i huden de første par dagene. Behandlingen sliper ned hudens ytterste lag, fjerner alt av døde hudceller og talg som har tilstoppet porene.

15% avslag på hele nettbutikken

Plusstid + Eir = sant! Som medlem i Plusstid får du nå rabatt på den nye hudpleieserien Eir Scandinavia.

Rabattkoden er eirplusstid

Gå til nettbutikk

Bli medlem i Plusstid her

Men krystallsliping er ikke det eneste alternativet for deg som er ute etter fin hud på en uke.
– Det er derfor det er så viktig å konsultere en fagperson, sier Krogsgård. – En hudpleier vil kunne analysere huden din og finne ut hva akkurat du trenger. Det finnes en rekke behandlinger og produkter, og for maks effekt må du vite hva huden din skal ha.

Boost huden med fuktighet

Alfa og omega for en frisk og fin hud handler om tilstrekkelig fuktighet.

– En hud som mangler fuktighet, mister raskt spenst og friskhet. I tillegg blir alle linjer og porer enda mer fremtredende hvis huden er tørr, sier Krogsgård.

– Det er viktig å tilføre nok fuktighet ved å drikke mye vann, men du kan også booste huden med en fuktighetsbehandling hjemme. Velg en fuktighetsgivende maske eller et serum. Husk bare å peele huden først for at virkestoffene skal kunne trenge raskt og uhindret ned i huden. Jeg anbefaler også å bruke en god primer under makeup-en for å glatte ut linjer og ujevnheter.

Krogsgård minner oss om at alle hudtyper har godt av å få tilført litt ekstra fuktighet.

Men hva er best: Maske eller serum?

– Hvis du er ute etter raskest mulig effekt, anbefaler jeg serum, siden det trenger fortere inn i huden. Et serum med en høy konsentrasjon av fuktighetsgivende stoffer, vil raskt få huden til å se bedre ut.

Ny hudpleieserie

Dr. Greve pharma er en ny, norsk hudpleieserie med aktive ingredienser.

Les mer

Eventyr-metodene som gir fin hud fort

Du har sikkert også lest om såkalte Askepott-dråper som skal ha nettopp dét: En umiddelbar, men relativt kortvarig effekt. Kanskje de kan redde den store festen? Men har de noe for seg, eller er det nettopp det det høres ut som: Et eventyr?

– Her finnes det selvsagt mye forskjellig, også når det kommer til kvalitet og virkning. Det beste er å få en hudpleier til å anbefale deg et godt produkt som passer nettopp din hudtype og hudtilstand. Det finnes høykonsentrerte serum med antioksidanten vitamin C som gir huden glød. Andre produkter kan ha ingredienser som gir forbigående, botox-lignende effekt. Huden kjennes strammere og spenstigere ut ganske umiddelbart – nesten som når du tar på deg en hold in-strømpebukse, sier Line Marie Krogsgård.

Fin hud på en uke – og de neste månedene!

Hvis du først har brukt penger på en time hos hudpleier for å booste huden, er det smart å følge opp med gode rutiner for å opprettholde resultatet.

– Når du vet hvilke renseprodukter som passer best til din hudtype, renser du huden med dem morgen og kveld. Dette fjerner smuss og overflødig talg som tetter igjen porene. Jevnlig peeling bidrar til å fjerne døde hudceller og øker effekten av de andre pleieproduktene du bruker, sier Plusstid-eksperten.

– Huden er jo vårt største organ, og å ta godt vare på den med pleie bør være like selvfølgelig som å pusse tennene.

5 gode råd for å få fin hud fort

  1. Oppsøk en hudpleier for å sikre at du får rett behandling og riktige produkter.
  2. Serum virker hurtigere enn masker og kremer.
  3. Gi huden en fuktighetsboost med et egnet serum – alle trenger fuktighet!
  4. Askepott-dråper kan ha effekt – men bare for én kveld.
  5. Et serum med vitamin C gir huden glød.

Boktips 

Huden er guden, Kagge forlag

Huden er guden 

Lege og spesialist i hudsykdommer, Jon Anders Halvorsen, forteller om kroppens største organ.

Han tar leseren med på en spennende reise med huden gjennom livsløpet. Han skildrer og forklarer babyhud, ungdommens skjønnhet og akne, rynker og overdreven soling, før fortellingen ender i alderdommen, og til sist på disseksjonssalen.

Det er en bok både for dem som vil vite mer om hvordan huden kan holdes sunn og frisk, og til dem som er nysgjerrige på et av våre viktige organer.

Utgitt på Kagge forlag.