Kategori:

Helse

Kategori:

Helse

Slik steller du neglene dine

Drømmer du om sunne, velstelte og vakre negler? Da bør du lese dette!

Stelle negler
Her tips til hvordan du kan stelle neglene dine selv. Foto: iStock

Hender og føtter er faktisk noen av mest belastede kroppsdelene vi har, og de fortjener dermed ekstra pleie og stell! Hendene skal jo aller helst gi et velstelt førsteinntrykk, men nå som vinteren nærmer seg, er det mange som opplever at de får sprø negler og tørre neglebånd. Dette kan du unngå ved å stelle neglene dine.

Faglærer Sofia Revelj

Rent, pent og deilig

– Å stelle negler er viktig velvære, og alfa og omega for enhver kvinne og mann. Det er ikke bare deilig, men resultatet blir også pent og rent, sier Sofia Revelj. Hun er faglærer i neglteknikk ved Tone Lise Akademiet og vet det aller meste om stell av negler.

– Det finnes mange måter å stelle neglene på, men jeg anbefaler først og fremst å gå til innkjøp av et manikyr-sett. I et manikyr-sett finner du alt du trenger, noe som gjør det enkelt å stelle neglene dine selv. I et slikt sett finner du fil, buffer (en myk pussekloss) og poleringsfil, trepinne, neglebåndsolje, håndkrem og forskjellige typer lakk som base coat, farget lakk og top coat. I tillegg bør man ha en acetonfri lakkfjerner, forteller Revelj.

Hjemme-manikyr eller ikke?

Sofia Revelj anbefaler oss å utføre manikyr cirka en gang i måneden, eller ved behov.

– Lakk kan vi bytte oftere hvis vi vil, men husk å bruke neglelakkfjerner uten aceton og base coat for å unngå misfarging. Neglebåndsolje og håndkrem bør vi bruke hver dag.

– Hva kan vi gjøre selv, og hva bør proffene hjelpe oss med?

– En manikyr kan vi enkelt utføre selv, men det er jo selvfølgelig deilig å få en pause i hverdagen og få det utført i salong. Når det kommer til kunstmateriale som gelelakk, gele og akryl, ville jeg gått til profesjonelle for å få det utført. Det er mye kjemi bak disse produktene, og de skal behandles med respekt for å unngå allergiske reaksjoner og overeksponering.

Styrker kroppen

Vitaminbjørner D-vitamin er proppfull av D-vitamin som er godt for immunforsvaret, ben og muskler.

Les mer

Slik steller du neglene dine selv

Når du har kjøpt et manikyr-sett, kan du enkelt og raskt stelle neglene dine hjemme. Her er noen tips til hvordan du kan stelle neglene dine selv:

  • Begynn med å fjerne eventuell neglelakk. Har du svake og tørre negler, bør du bruke en neglelakkfjerner som er fri for aceton.
  • Fil neglene. De beste filene er laget såkalte glass- eller mineralfiler. Fil alltid fra kantene og inn mot midten. Da unngår du at neglene fliser seg.
  • Poler neglene med en poleringsfil. Start med den groveste siden for å fjerne eventuelle ujevnheter og riller i neglene, så tar du den fineste siden til slutt.
  • Neglebånd som kryper oppover neglen er ikke så pent og gir et dårlig resultat når du lakker neglene. Masser inn en neglebåndskrem eller en olje langs neglebåndene i noen minutter. Så dytter du neglebåndene forsiktig tilbake med en trepinne.
  • Avslutt med en håndkrem.

Obs!

Det sies at skjønnhet kommer innenfra, og det gjelder også for neglene. Like viktig som god pedikyr og manikyr for å etablere og bevare sterke og vakre negler, er det å ikke jukse med kostholdet. Sørger du i tillegg for å få i deg sink, selen og vitamin B, vil dette være med å opprettholde vakre negler.

Og dere – to ting! Ikke bit negler, eller ha dem konstant i munnen. Da blir neglene myke, noe som fører til at de lett kan brekke. Og ikke bruk neglene som verktøy! Ikke bruk dem til å skrape vekk flekker på gulvet eller rengjøre mellom sprekkene i parketten! Neglene skal beskytte hendene dine, og se vakre ut!