Kategori:

Livsstil

Kategori:

Livsstil

10 trender for en grønnere hverdag

Ønsker du å bli mer miljøvennlig? Her er rådene til hvordan du best kan innlemme grønne og bærekraftige trender i din hverdag.

gjenbrukstips
Forny gulveteppet med litt maling eller tekstilfarge. Foto: iStock

Skolestreiker og stadig nye skrekkrapporter om klodens tilstand; vi kan ikke bare sitte (i bilen) og se på at miljøet går «åt skogen».
Selv om ingen av oss kan redde verden helt alene, er det mye du og din familie kan gjøre for å leve litt mer miljøvennlig. Her er 10 tips til hvordan dere kan ha en grønnere hverdag.

1. Kortreist ferie

Familie på norgesferie utenfor Stangholmen fyr i Risør

Fyrferie er bare ett av alternativene til en helt spesiell ferie uten lang reisevei. Her nytes sommeren ved Stangholmen fyr utenfor Risør. Foto: Terje Rakke/Nordic Life AS – Visitnorway.com

Én lang flyreise kan «slå i hjel» klimagevinsten fra all jobbsyklingen du har gjort hele året. Men trenger dere egentlig å reise langt? Et langt grønnere alternativ er å legge ferien til Norge. Men hvor skal dere reise, og hvordan kan dere unngå at norgesferien blir altfor dyr? Les våre tips til norgesferie på budsjett her.

2. Spis mindre kjøtt

Vegetartaco

Denne vegetartacoen er bare mmmmm! Foto: Karoline Marberg

Vegetarmat er virkelig i vinden for tiden. Ikke nødvendigvis fordi så mange flere blir vegetarianere, men fordi flere og flere oppdager at vegetarmat smaker godt. Siden én eller flere vegetarmiddager i uken også er et kjempetips for å få en grønnere hverdag, har vi samlet 20 knallgode vegetaroppskrifter her. Prøv dem!

3. Miljøvennlig renovering av hus

hilde-mork-grønn-oppussing

Hilde Mork renoverte et gammelt hus på Nesodden. Veggene har øyne, greinene har snø. Foto: Hilde Mørk

Da Hilde Mork (39) og familien overtok det pittoreske huset med mansardtak fra 1920-tallet på Fjellstrand, Nesodden, drømte de om originale tregulv og den rustikke sjarmen til gamle tapeter. Slik ble det ikke, men det ble noe enda bedre. Les hennes historie her.

4. Alt du trenger å vite om økologisk bomull

oekologisk-bomull_iStock

Det brukes ofte mindre vann til vanning av åkrene som dyrkes økologisk. Foto: iStock

Bruken av økologisk bomull er på frammarsj i dagens klesproduksjon, men hva innebærer det egentlig? Her får du alt du trenger å vite om den populære råvaren.

5. Miljøvennlig klesvask

miljosmart vask

Det brukes ofte mindre vann til vanning av åkrene som dyrkes økologisk. Foto: iStock

Vasker du klær ofte og på høy temperatur? Det er kanskje ikke nødvendig. Med miljøvennlig klesvask kan du få rene klær som varer lenger, i tillegg til at du sparer miljøet for unødvendige utslipp. Vinn-vinn! Slik gjør du det.

Styrker kroppen

Vitaminbjørner D-vitamin er proppfull av D-vitamin som er godt for immunforsvaret, ben og muskler.

Les mer

6. Gjenbruk: Begynn med selvsirkulering!

Gjenbruk- Begynn med selvsirkulering!

Det brukes ofte mindre vann til vanning av åkrene som dyrkes økologisk. Foto: iStock Foto: iStock

Anneliese Bunk og Nadine Schubert har skrevet boken Livet uten plast og kommer med mange gode løsninger til hvordan du kan bli litt mer miljøvennlig i hverdagen. Her er fem små gjenbrukstips som alle kan ta i bruk!

7. Alt du lurer på om resirkulering av plast

Resirkulering

Det er viktig å vite hvordan man resirkulerer riktig!  Foto: iStock

Kan alt plastavfall resirkuleres? Og hvordan foregår egentlig resirkulering av plast? Vi har spurt ekspertene. Her er deres svar.

Regulerer magen

Få en glad mage med Husk Magebalanse.

Les mer

8. Slik får du et miljøvennlig klesskap

Miljøvennlig kleskap

Janne Melbye Gillgren, prosjektleder for klesbyttedagen i Naturvernforbundet.  Foto: Fartein Rudjord.

Klærne våre belaster også miljøet. – Vi må begynne å tenke annerledes rundt klesforbruket vårt, sier Janne Melbye Gillgren, prosjektleder for klesbyttedagen. Les hvordan du kan ta grønnere valg i klesskapet her.

9. Gi nytt liv til gamle møbler med litt maling

male

I stedet for å kaste møbler du synes er litt kjipe, kan du lett freshe dem opp med et malingsstrøk.  Foto: Jotun

Gjenbruk er både trendy og miljøvennlig. I stedet for å kaste møbler du synes er litt kjipe, kan du lett freshe dem opp med et malingsstrøk. Småmøbler er lette å male. Vær kreativ, skap kontraster eller lag noen fargeklatter i interiøret! Les tipsene her.

10. Gjenbrukstips som gir skrotet nytt liv

gjenbrukstips

Forny gulveteppet med litt maling eller tekstilfarge. Foto: iStock

Vil du kaste mindre, men lurer på hva du egentlig skal gjøre med skrotet ditt? Her er 9 tips til hvordan du kan gjenbruke ting du helt sikkert har hjemme i huset ditt.