Kategori:

Livsstil

Tag:
Kategori:

Livsstil

Tag:

Gjenbruk: Begynn med selvsirkulering!

Anneliese Bunk og Nadine Schubert har skrevet boken "Livet uten plast" og kommer med mange gode løsninger til hvordan du kan bli litt mer miljøvennlig i hverdagen. Her er fem små gjenbrukstips som alle kan ta i bruk!

Gjør om tomme plastflasker til superkule blomsterpotter. Foto: iStock

Jo da, det finnes praktiske produkter av plast til alle formål på kjøkkenet og i livet. Men mange av dem trenger vi rett og slett ikke! Det er lett å finne rimelige erstatninger. Likevel trenger du ikke kaste alle plastproduktene med en eneste gang. Begynn med gjenbruk og selvsirkulering!

Hundeposer

Du trenger ikke kaste fryseposer du har i huset, men som du ikke lenger vil bruke til mat. Bruk dem som hundeposer når du går tur med din firbente venn. Brødposer, snacksposer og lignende kan du også bruke.

Bruk glass på nytt

Tomme glass kan brukes til utrolig mye. Foto: iStock

Tomme glass som har inneholdt syltetøy, tomatsaus eller marmelade, trenger ikke kastes. Glass er luktnøytralt og enkelt å vaske. Ta glassene i bruk til matvarene du lager selv, og til oppbevaring av rester. Du har sikkert også venner og kjente som vil glede seg over glass til oppbevaring.

Styrker kroppen

Vitaminbjørner D-vitamin er proppfull av D-vitamin som er godt for immunforsvaret, ben og muskler.

Les mer

Reparer i stedet for å kaste

Hull i t-skjorta eller buksa kan lappes. Nye skosåler koster mindre enn du tror, og det finnes rimelige reservedeler til mange leker. Med husholdningsapparater er det litt vanskeligere, men ofte er det billigere å reparere enn å kjøpe nytt. Se etter rearasjonstreff i nærheten, eller kanskje det finnes en såkalt Repair Café der du bor?

Bruk plastbokser til andre ting

Boks med såpe
Tomme bokser kan brukes til å ha såpe i. Foto: iStock

Hvis bokser av plastmateriale er blitt stygge eller ikke virker etter hensikten lenger, kan du bruke dem til andre formål. De egner seg for eksempel til å ha natron i. Eller som såpekopp til trening eller reiser. Eller til oppbevaring av sysaker og skruer.

Tomme plastflasker

Bruk de som blyantholdere og mye annet – fantasien setter grenser. Foto: iStock

PET-flasker uten pant kan brukes som støvelstøtter for å få støvlene til å stå oppreist. Hvis du klipper over stamp- eller vaskemiddelflasker, blir de fine blyantholdere eller doseringsbegre for vaskemiddel.

Boktips

Livet uten plast, av Anneliese Bunk og Nadine Schubert (Gyldendal)

Skrevet av: Anneliese Bunk og Nadine Schubert. Foto: Skjermdump

Anneliese Bunk og Nadine Schubert har de siste årene levd nesten helt uten plast.

I boken viser de hvordan man kan spare miljøet og erstatte plast i hverdagen.

De har laget en informativ guidebok til hjemmebruk – ikke bare for dem som allerede resirkulerer alt de kan, men også for deg som ikke vet helt hvor du skal begynne.

Boken gir gode og originale tips som er enkle å implementere i livet ditt.

Noen råd følger du umiddelbart, andre steg for steg i eget tempo.

Regulerer magen

Få en glad mage med Husk Magebalanse.

Les mer