Kategori:

Hårpleie

Kategori:

Hårpleie

Årets fineste julebord-frisyrer

Tre frisyrer til julebordet du enkelt mestrer selv.

Julebordfrisyren trenger ikke være så komplisert, men det er jo gøy å gjøre håret litt ekstra fint til julebordet!

Julebordsesongen er gull for alle som elsker å dra på litt ekstra når det kommer til hårfrisyre, sminke og klær. Endelig kan vi leke oss med glitter, farger, oppsett og fletter – uten å bli tatt for å være altfor ekstra.

Plusstid-ekspert Lise-Holm-Glad

Men vi kan jo ikke alle være frisører, så vi spurte vår egen hårekspert, Lise Holm-Glad, om ikke hun kunne vise oss tre julebord-frisyrer som vi faktisk kan klare å fikse selv.

– Det viktigste du kan gjøre for julebordfrisyren, uansett hvilken du velger, er å preppe håret godt. Et nyvasket og glatt hår er veldig vanskelig å style, flette og feste så da er det viktig å ha gode stylingprodukter hendig, forklarer Holm-Glad. 

Nedenfor finner du én nydelig og rask flettefrisyre, én fancy chignon og ikke minst frisyren for perfekt volum og hold. Selv så klarer vi ikke å bestemme oss for bare én frisyre her, så vi får heller planlegge tre forskjellige julebord…

RÅ fra Define

RÅ fra Define er en ny hårpleieserie med naturlige ingredienser, kjent fra skandinavisk natur.

Les mer

Bli medlem gratis

Som Plusstid-medlem får du eksklusivt innhold, rabatter og vareprøver fra våre partnere.

Les mer

Flette-fin frisyre til julebordet

Med bohemske bølger og romantiske fletter trenger du ikke bekymre deg for om håret ligger perfekt mens du svinger deg på julebordet.

 1. Krøll håret først, hvis du ikke har naturlig fall i håret.
 2. Start med å flette en liten del av håret foran, på venstre eller høyre side. La litt av panneluggshåret være igjen. Flett håret vanlig eller som en fiskebensflette.
 3. Lag så en ny flette med et lavere startpunkt enn den første.
 4. Dra i flettene for å få mer volum,
 5. Løft flettene, dra dem bakover til den andre siden av hodet og fest flettene med spenner ved baksiden av øret.
 6. Dander det løse håret over festepunktet for å skjule spennene. Avslutt mer hårspray. 

  Gir hold til frisyren

  Hårprodukter som får frisyren til å sitte.

  Les mer

Oppsett med chignon

En chignon er noe mange ønsker å få til, men er litt redde for å prøve seg på. Men denne enkle versjonen til Holm-Glad er vi sikre på at kommer til å sitte som et skudd!

 1. Lag store krøller i front, avkjøl hver krøll i håndflaten din mens de fortsatt er i en ball, og fest med spenner. Disse skal vi løsne og bruke senere. Husk å preppe håret med hårspray før du krøller!
 2. Tuppér resten av håret bakover, gjerne helt ned til nakken for ekstra hold og volum. Børst hårets overflate for en renere finish.
 3. Lag en lav hestehale i nakken. En gjennomsiktig elastisk hårstrikk er enklere å skjule.
 4. Flett hestehalen helt ut.
 5. Snurr eller rull fletten inn mot hodet, dander og fest med spenner for en enkel chignon.
 6. Løsne krøllene i front, og kam godt. Tuppér lett, og fordel håret i to deler som du danderer bakover i et kryss langs oversiden av chignonen. Fest med spenner.
 7. Før en spisskam inn i håret langs krona (det høyeste punktet på bakhodet) og løft forsiktig på håret for ekstra volum på topp.

Volum og hold til håret

Alle frisyrer har godt av litt volum til julebordet. Det gir håret ekstra hold og ansiktet et fint løft. Har du i tillegg kort hår, er det superfint å få frem litt ekstra volum slik at håret ikke blir klamt og fester seg inntil hodebunnen i løpet av kvelden.

 1. Fordel volume-mousse jevnt utover håret. 
 2. Start med å føne undersiden av håret, fra nederst til øverst. Jo høyere opp på hodet du kommer desto mer bør du løfte børsten opp fra hodebunn. Dette er for å skape volum.
 3. Småhår og frizz kan dempes med en paste, men avslutt uansett med hårspray.
 4. Bruk en kam til å løfte partiet langs hodekrona. Du kan også tuppere lett her, hvis du ønsker.
 5. Avslutt med hårspray