Kategori:

Hårpleie

Tag:
Kategori:

Hårpleie

Tag:

Tre frisyrer for tynt hår

Har du tynt hår, bør du prøve en av disse frisyrene. Følger du frisørens stylingtips, får du fylde og volum i en fei.

Frisør klipper håret til kvinne med vått hår.
Med riktig klipp og gode stylingprodukter kan tynt hår se fyldig og fint ut. Snakk med frisøren din og finn en frisyre som gir deg mest mulig fylde og volum. Foto: iStock

Enten du har tynt hår fra naturens side eller opplever at håret blir tynnere på grunn av slitasje, kan riktig klipp gjøre mye for deg med tynt hår. Men selv om det finnes en hel del fine frisyrer for tynt hår, er det viktig å ta godt vare på håret.

Lise Holm-Glad
Plusstid-ekspert Lise Holm-Glad. Foto: Privat

– Det som sliter mest på håret og gjør at det brekker lettere, er lysfarging og bleking, sier Lise Holm-Glad, Plusstid-ekspert og leder for Defines frisørteam.

Hun forklarer at håret også kan tynnes ut dersom du bruker mye stylingprodukter som gjør håret flokete og stivt. Da vil håret ofte brekke mer når du grer ut flokene.
Også håravfall i forbindelse med graviditet eller amming kan gi tynnere hår.

Skap en illusjon av fyldig hår

– Som de fleste vet, finnes det ingen vidunderkur som gir deg mer hår. Men om du har naturlig tynt hår, er det flere ting du kan gjøre for å gi håret ditt mer fylde, sier Holm-Glad.

Det ene er å velge en klipp som gir inntrykk av at du har mer hår enn du faktisk har.
Frisørens hovedregel for frisyrer til tynt hår er å skape en illusjon av mest mulig fylde ved at overhåret er lengre enn resten av håret. Dette gjelder enten du velger å ha kort eller langt hår.

Portrettbilde av frisør Kristine Svanem
Frisør Kristine Svanem eier Palé 3 i Trondheim. Foto: Privat

Også Kristine Svanem anbefaler å gå for flere hele lengder når håret er tynt. Svanem driver Palé 3 i Trondheim, jobber med Wicked House og vant prisen for Årets frisør i 2012.

– Mitt råd er at det er dumt å klippe for mye støttehår hvis håret er lengre enn 15 centimeter. Da vil tuppene fort virke slitt, og håret oppfattes tynnere, sier Svanem.

Hun sier det er best å klippe håret forsiktig opp. Helere lengder og rettere linjer vil få klippen til å virke fyldigere.

Kort og tynt hår

Smilende kvinne med kort, mørkt hår og pannelugg til siden.
Tynt og kort hår ser fyldigere ut når overhåret beholder en del lengde, forklarer frisøren. Foto: iStock

Det er flere frisyrer for tynt hår som passer for deg som vil ha en kort klipp.

– Pixie, pasje og korte bobfrisyrer er flotte for dem med tynt hår. Håret bør ikke klippes for kort i indre området, altså på øverste del av hodet, hvis håret skal se fyldigere ut. Klipp det heller kortere og renere under, sier Svanem.

Også Holm-Glad mener det er best å beholde litt hele lengder i overhåret, og gjerne litt ekstra lengde i front, for eksempel med en sidelugg.

RÅ fra Define

RÅ fra Define er en ny hårpleieserie med naturlige ingredienser, kjent fra skandinavisk natur.

Les mer

Bli medlem gratis

Som Plusstid-medlem får du eksklusivt innhold, rabatter og vareprøver fra våre partnere.

Les mer

Mellomlangt og tynt hår

Blond kvinne med kort, rufsete bob.
Hvis du får frisøren til å klippe håret litt opp bak, vil en bob se fyldigere ut og være enkel å style litt rufsete for ekstra volum. Foto: iStock

Ulike varianter av bob kan gi tynnere hår fin fylde, og her kan du variere lengden litt etter hva du foretrekker.

– Bob går aldri av moten, og vi ser de har blitt enda kortere og mer rufsete enn for to år siden, sier Svanem.

– Gradering bak får håret til å virke fyldigere, men du kan også klippe det forsiktig opp slik at du kan rufse det opp med volum- og stylingprodukter.

Svanem understreker at håret vil framstå enda fyldigere hvis du gir det bølger under stylingen.

Holm-Glad sier at en klassisk bob med hele lengder er fint og kan funke både med og uten lugg.

– En bob gir litt ekstra volum og fylde hvis den er litt oppklippet i front med en sidelugg, sier hun.

Gir hold til frisyren

Hårprodukter som får frisyren til å sitte.

Les mer

Langt og tynt hår

Kvinne med brunt, langt hår som er klippet litt opp foran.
Ønsker du langt hår, kan du prøve en frisyre som klippes litt opp i front, men bevarer lengdene i resten av håret. Da vil håret se mindre tynt ut. Foto: iStock

Hvis du har veldig tynt hår, kan en frisyre med veldig langt hår framheve dette. Derfor fraråder Svanem dette, med mindre du vil gå for extensions. Gjør du det, er det ekstra viktig å skifte dem ut til riktig tid, siden de sliter på håret og vil gjøre det enda tynnere.

Holm-Glad sier at det likevel er mulig å få langt og tynt hår til å se fyldigere ut.

– Ønsker du deg langt hår, kan du gå for en frisyre som går litt nedenfor skuldrene, hvor håret er klippet kortere i fronten, men har hele lengder ellers, sier hun.

Klipp håret ofte

Har du tynt hår, er det ekstra viktig å stusse det jevnlig for å unngå at det ser pjuskete ut.

– Plei det godt selv om det er tynt. Husk at styling er viktig for at håret skal se fresht og fyldig ut, sier Svanem.

Velg riktig sjampo og balsam

Når du har fått riktig klipp, gjelder det å gi håret mer fylde, både når det vaskes og styles. Bruk en volumsjampo heller enn en fuktighetstgivende sjampo og påfør alltid balsam bare i lengdene, ikke i røttene eller hodebunnen.

– Det at en balsam heter noe med «volum», betyr ikke at den gir volum, men at den er lettere enn andre balsamtyper og tynger håret mindre, sier Holm-Glad.

Også Svanem anbefaler volumprodukter, siden de ikke tynger håret. Hun vil likevel foreslå en fuktighetsgivende kur i ny og ne, da den vil bidra til å holde håret sunt og livlig. Hvis du farger håret, bør du bruke en proteinkur for å unngå slitasje.

Føn håret helt tørt

Define-frisøren minner om at det å føne håret kun gir volumeffekt når du føner håret helt tørt. Derfor er det best å begynne med føningen når håret er nesten tørt, ikke når det er dryppende vått.

– Hvis du tar mousse i fuktig og nyvasket hår, vil det gi håret støtte og volum. Om du i tillegg bøyer hodet framover og blåser på undersiden med føneren, gir dette mer fylde til frisyren, sier hun.

Du kan også skape volum med hårføneren og litt hårspray. Start med tørt hår og tvinn en hårdel på tykkelse med en finger, spray den med hårspray og føn et par minutter. La hårseksjonen avkjøles helt før du løser den opp og fortsetter med en ny hårdel.

– Spray er din beste venn når det gjelder å få en fyldigere «look». De som er beregnet for tørt hår, er dem som egner seg aller best til å gi volum.

Stylingprodukter som gir løft

Har du tynt hår, bør du være ekstra forsiktig med å velge hårprodukter som tynger håret. Unngå fete kremer, paster eller oljer, og prøv heller å bruke mousse, texturizer, saltvannsspray, tørrsjampo, hårpudder eller hårspray for å gi håret hold, volum og fylde.

Tørrsjampo er ikke bare et supert produkt når du ikke får vasket håret, men også til selve stylingen. I tillegg til å trekke fuktighet ut av fett hår, tilfører nemlig tørrsjampo volum og tekstur. Dermed er de geniale også i nyvasket hår, særlig i tynt hår eller hår som blir veldig glatt når det er nyvasket.

– Spray litt tørrsjampo eller volum- og teksturspray innerst ved hodebunnen i nyvasket og tørt hår, så gir du det mer fyldighet og støtte, sier Holm-Glad.

Fem kjappe om tynt hår

  1. Sørg for å unngå unødvendig slitasje og plei håret godt slik at det holder seg sunt og sterkt.
  2. Rådfør deg med frisøren din og finn en klipp som bevarer flere hele lengder og støtter håret slik at det framstår fyldigere.
  3. Stuss håret jevnlig for å unngå slitasje og pistrete tupper.
  4. Unngå tunge eller fete produkter både når du vasker håret og når du styler det.
  5. Bruk stylingprodukter og -teknikker som gir fylde og volum. Gå for spray, mousse eller pudder som gir håret volum og tekstur. Bølg gjerne håret litt for ekstra volum.