Kategori:

Hårpleie

Kategori:

Hårpleie

Floker i håret på gullungen? Få hjelp fra frisøren

Floker i håret på hårsåre barn kan gjøre kjemmingen til litt av en utfordring. Her er ekspertens tips for å gjøre hårstellet i hverdagen litt enklere.

Ei jente med knallrødt hår smiler. Det er sommer
Foto: iStock

Fint barnehår floker seg lett – enten det er vått etter hårvask, eller etter en natts søvn. Knuter og floker i håret kan være vanskelig å gre. Lise Holm-Glad er leder for Defines frisør-team og PlussTids egen hårpleie-ekspert. Her er  hennes tips som kan hjelpe både deg og barna:

Gre håret jevnlig

Opplever du at barna dine ofte våkner opp med floker i bakhodet? Bruk balsamspray og en god kam, gjerne flere ganger om dagen. Gre gjerne håret på kvelden f.eks mens barnet ser på tv, så blir det lettere å fokusere på noe annet enn selve kjemmingen.

Les også: SLIK STELLER DU BARNEHÅRET

Riktig utstyr

Ta i bruk en grovtagget kam flere ganger om dagen for å unngå floker. Hvis du allerede har fått en floke, gre den ut i små seksjoner. Begynn nederst og jobb deg oppover. Mange barn synes det er fryktelig vondt og kjedelig å gre håret (særlig hvis man er hårsår), selv om de vil beholde de lange lokkene. Prøv å få tak i en børste med ”naturhår”. Det gjør det lettere å gre håret uten å lugge.

Kur mot floker

En god hårkur kan hjelpe mot flokete hår. Sørg for å fordele kuren godt, også i nakken. Du kan gjerne gre gjennom håret med en grov kam mens kuren fortsatt sitter i.

Stuss håret ofte

Har man langt hår og er veldig plaget med floker, kan det være smart å klippe tuppene minst annenhver måned. Det er ikke så mye som skal til før du merker forskjell, og håret blir mye sunnere og friskere. Flisete tupper har nemlig en tendens til å floke seg fortere.

Sov med flette

Langt hår kan også flettes i en stor, myk flette før leggetid for å unngå for mye floker.

Det er ikke bra å ha håret for mye i en stram strikk, men lager du en flette tærer det ikke like mye på hårstråene.

Da blir det også lettere å unngå floker.

Les også: NYDELIG HVERDAGSFLETTE FOR DEG MED DÅRLIG TID

Bruk lue

Hvis du vet at håret er utsatt for floker og du skal ut i vær og vind, kan det være lurt å ta på seg en lue eller et annet hodeplagg.

Smør inn flokene

Er det en floke som har satt seg skikkelig fast, kan du behandle den med en “leave-in”-balsam uten silikon (silikon kan gjøre fint barnehår tungt og fett) som kan brukes både i vått hår etter hårvasken og i tørt hår. Du kan også smøre den inn med balsam og la det virke i noen minutter, for deretter å gre og så skylle.

Sov på en silkepute

Puter med bomullstrekk gnisser mot håret – det er gjerne derfor du våkner opp med masse floker om morgenen. Prøv å sove med putevar av silke – så kan du drømme søtt om flokefritt hår.

Les også: DETTE BØR DU VITE OM HODELUS

Tommelfingerregler for floker:

  1. Gre håret ofte, med balsamspray og en god kam, gjerne flere ganger om dagen.
  2. En børste med “naturhår” og en kam med grove tagger kan fungere best.
  3. Kur håret og klipp tuppene jevnlig, i tillegg til balsam.
  4. Sov med flette, uten stram strikk, samt bruk hodeplagg som lue for å unngå floker.
  5. Silkeputer gnisser ikke i like stor grad mot håret, og reduserer derfor risikoen for å få floker.

RÅ fra Define

RÅ fra Define er en ny hårpleieserie med naturlige ingredienser, kjent fra skandinavisk natur.

Les mer

Bli medlem gratis

Som Plusstid-medlem får du eksklusivt innhold, rabatter og vareprøver fra våre partnere.

Les mer