Kategori:

Inneaktiviteter

Kategori:

Inneaktiviteter

20 morsomme ting å gjøre med venner

Sliter dere med å finne på noe? Her er 20 ideer til morsomme ting å gjøre sammen med venner.

En god gammeldags putekrig er fortsatt morsomt.
En god gammeldags putekrig er fortsatt morsomt. Foto: iStock

Ørtifjørti TV-kanaler, millioner av Youtube-filmer, sosiale medier og online spill til tross: Av og til sliter man med å finne på noe, selv når man er flere sammen.

Da er – selvfølgelig – internett en god hjelper. Der fant du jo denne artikkelen. Med 20 gode ideer til morsomme ting å gjøre sammen med venner.

Noen av tipsene passer for ungdommer, noen for mindre barn, og noen passer for alle.

Ting å gjøre inne

1. Bak sammen

Baking er faktisk gøy. I hvert fall når dere gjør det helt frivillig, og dere kan bestemme oppskriften og utformingen helt selv. Et tips er muffins – enten fra bunnen eller fra pose. Eller hva med browniefigurer?

2. 20 spørsmål

Spørreleken 20 spørsmål gikk i over 50 år på NRK, men er like morsom på egenhånd – nå. Den går ut på at én tenker på noe (en person, gjenstand, dyr, plante – hva som helst). Deretter får de andre deltakerne maksimalt 20 ja/nei-spørsmål på seg på å finne ut hva svaret er. Prøv! Dere vil bli overrasket over hvor idiotisk engasjerende leken kan bli.

3. Lag en bucketliste

Det er gøy å planlegge framtida. Spesielt når planene er litegrann store. Så lag en liste over f.eks. 10 ting dere skal gjøre sammen det neste året. Kanskje gjør lista til og med at drømmene får litt større sannsynlighet for å gå i oppfyllelse.

4. Tegne- eller mimekonkurranse

Mimekonkurranser pleier å ende i latterkrampe og veldig mye moro. Foto: iStock

Har dere spillet «Fantasi» hjemme? Uansett: Det trengs egentlig ikke. Alt dere må, er å få noen andre til å lage oppgaver og skrive dem på lapper (eventuelt lage dem selv hvis mange venner er sammen). Deretter bytter dere på å trekke oppgave, som skal tegnes eller mimes. Klarer de andre å gjette hva svaret er? (Hvis flere enn to venner er samlet, kan dere lage oppgaver selv. Bare pass på at ikke oppgavene går til den som har lagd dem.)

5. Quiz-tid

Greit. Å konkurrere i quiz om temaer som den ene kan alt om, og den andre er helt grønn i, er lite morsomt. Men det fins quizzer innen nær sagt alle temaer. Prøv vår fotball-quiz, eller test kunnskapene om musikk, Norge, geografi, påsken, eller rett og slett hvem som er best på rene lurespørsmål.

6. Putekrig

En god gammeldags putekrig er fortsatt morsomt. Husk bare at det kan være noen puter som helst ikke skal dæljes i filler.

7. Lek «Beat for Beat»

De fleste TV-konkurranser er mye morsommere å gjøre sammen med venner enn å se på TV. Den gamle musikkonkurransen «Beat for Beat» er alt annet enn et unntak. Bytt på å styre musikken – Spotify eller Youtube funker fint – og se hvem av vennene som raskest begynner å synge refrenget. Jo mer falskt og flere feil de synger, jo morsommere blir det. Og husk: Ekte venner holder mobilkameraet avslått når kameratene synger DDEs «Rumpa mi».

8. Lat som dere er mesterkokker

Akkurat som det er morsomt å bake, er det også gøy å lage skikkelig god mat, med en skikkelig oppskrift som rettesnor. Så gå sammen om å lage noe dere aldri har gjort før. Vanskelighetsgraden og retten velger dere selv – pulled chicken tacos eller ferske vårruller, alt er lov. Hvis dere etterpå inviterer vertsfamilien, bør dere til og med slippe oppvasken.

9. Lag slim sammen

Slim

Foto fra “Den store slimboka”

Dette tipset er neppe perfekt hvis mange venner er samlet. Men er dere to eller tre, kan det være morsomt å lage slim sammen. Dere kan også lage spiselig slim. Her finner du slimete oppskrifter på begge deler!

10. Volleyballong

Gjør klart til innendørs volleyballkamp, helt uten knuste vaser og såre underarmer etter feilslag! Alt dere trenger, er å blåse opp en ballong – og kanskje trekke en snor mellom to kjøkkenstoler hvis dere har lyst på volleyballnett.

Ting å gjøre utendørs – gratis

11. Rebusløp

Det er gode grunner til at rebusløp er populært. Det er nemlig utrolig morsomt. Lag en liste over oppgaver med poengscore etter vanskelighetsgraden, og gå sammen, i lag, eller hver for dere og se hvor mange poeng dere klarer å få i løpet av et gitt tidsrom. Leken kan også løses som fotorebus, der oppgavene går ut på å ta bilder av bestemte ting.

12. Piknik

Hæ? Er piknik morsomt? Hemmeligheten er å gå «all in». Ikke nøy dere med å kjøpe boller og brus på super’n og sitte i hagen. Men lag en skikkelig kurv full av godsaker, ha med pledd, og gjør det til et skikkelig høydepunkt. Dere finner sikkert noe å prate om mens dere koser dere også, dere er tross alt venner.

Hvis det er en bålplass i nærheten av der dere bor, kan dere også ta med ved og lage maten på bål.

NB! Er været for kaldt til utendørspiknik, kan dere også ha pikniken inne. Men ikke bål…

13. Boksen går

Gamle leker er fortsatt morsomme. Hvis dere er flere venner samlet, kan dere leke «boksen går». Reglene finner dere her. Andre liknende klassikere er slåball, gjemsel og stiv heks.

14. Lag fallskjermleker

Ved hjelp av helt vanlige plastposer og litt hyssing kan dere sende lekene deres til himmels, og se dem dale sakte ned mot bakken. Dere gjør som følger: Bind en hyssing til hvert håndtak på posen, og binder disse igjen til leken. Så kaster dere posen og leken høyt opp i lufta, og ser fallskjermen åpne seg og blir en fallskjerm. Har dere balkong eller en høy nok veranda, kan dere også slippe fallskjermene derfra.

PS! Ikke bruk tunge leker. Og prøv dere frem til dere riktig tyngde. Faller fallskjermene for fort, må dere prøve med noe lettere.

15. Dra på ekspedisjon

Å gå tur er kanskje kjedelig. Å dra på ekspedisjon, derimot, kan bli riktig så morsomt. Forskjellen ligger i forberedelsene, og hva dere gjør ut av turen. Sett som mål å bestige den høyeste toppen i nærområdet – uten å gå på sti, hvis det virker altfor lett – å finne kilden til bekken, eller liknende. Pass selvfølgelig på å ikke gjøre noe farlig. Litt slitsomt derimot, kan det godt være. Dere er jo på ekspedisjon.

16. Eller telttur

De fleste barn elsker å sove i telt, og slutter det egentlig å være morsomt? Dere kan om ikke annet få mye å le av senere når dere roter rundt etter en egnet teltplass, kløner med teltet, blir overrasket av en morragretten hundelufter osv. I tillegg får dere rikelig med tid til å fortelle hverandre spøkelseshistorier og/eller hemmeligheter. Og husk: Hemmeligheter som fortelles i teltet, forblir i teltet.

Jenny Skavlan Loungewear sett

Vid bukse og omslagstopp med kimonoermer, begge i 100 % merinoull.

Les mer

17. Lat som at det er 17. mai

Hvorfor skal egentlig sekkeløp, eggeløp, fiskedam, rockering- og hoppekonkurranser være forbeholdt 17. mai? De må selvfølgelig ikke være det! Lag deres eget 17. mai-arrangement i hagen – selv om kalenderen sier noe helt annet. Dere slipper å pynte dere – men kan hvis dere vil – og husk: På 17. mai spiser man is. Da må dere gjøre det nå også.

Ting å gjøre utendørs – som koster penger

Mens forslagene ovenfor kun krever noe utstyr samt mat – og mat må dere ha uansett – vil disse aktivitetene gjerne koste noe mer penger.

18. Vær turist i egen by

De fleste elsker å reise. Men har dere egentlig vært turist i deres egen by – uten en besøkende mormor eller onkel på slep? For de fleste er svaret nei. Da er en vennetur til hjembyen en god idé. Stikk innom turistkontoret og napp med dere alle brosjyrene, sett dere på den verste turistfella i byen (hvis det fins) og planlegg dagen. Husk også å ta massevis av bilder som dere kan kjede familien med når «ferien» er over. For virkelig å sette kronen på verket, kan dere også sende postkort.

19. Dra på kino

Selvfølgelig har dere tv hjemme. Og filmene på HBO og Netflix er kanskje like bra som det som går på kino. Likevel er det noe helt spesielt å sette seg ned i kinosalen, hvor alt annet forsvinner, og godteposen eller popkornbegeret fra kiosken aldri er langt unna.

20. Spill minigolf

Dette tipset er avhengig av én ting: Dere må ha en minigolfbane i nærheten. Hvis dere har det, kan dere i så fall gjøre klar til en hard kamp – med mye frustrasjoner og latter etter hvert som banene blir vanskeligere og ballen slettes går dit dere hadde tenkt dere.

Bokomslaget til 100 ting å gjøre når du kjeder degBoktips

Noen av tipsene i denne artikkelen er hentet fra boka «100 ting å gjøre når du kjeder deg» av Kris Hirschmann og Elisa Paganelli, utgitt av Cappelen Damm.