Kategori:

Inneaktiviteter

Kategori:

Inneaktiviteter

Oppskrift på slim: Gjennomsiktig + spiselig slim

Slim er og blir gøy! Her er to gjennomprøvde og enkle oppskrifter på slim fra barnas favoritt-forsker, Andreas Wahl.

Andreas Wahl med perfekt slim. Foto fra "Den store slimboka"

Nei, vi er ikke lei slim. Slim er og blir gøy!

Grunnoppskrift klart slim

DETTE TRENGER DU:

 • Gjennomsiktig lim med PVA
 • Vann
 • Natron
 • Linsevæske

DETTE GJØR DU:

 1. Hell 1 desiliter gjennomsiktig lim og 1 desiliter vann i en skål.
 2. Bland ut én klype natron i en spiseskje varmt vann fra vannkokeren. La det avkjøle litt, og tilsett rikelig med linsevæske.
 3. Hell mesteparten av natron-linsevæske-blandingen over i limet og rør veldig forsiktig, for å ikke lage luftbobler. Da blir slimet tåkete.
 4. Når det begynner å få slimkonsistens, kan du helle det ut på bordet og kna forsiktig med hendene til det får den konsistensen du vil ha.
 5. Bruk restene av linsevæskeblandingen på hendene for å unngå at slimet sitter fast. 

Hvis slimet ditt er tåkete er det fordi det er fullt av luftbobler. For å få det gjennomsiktig må du legge det i en lufttett beholder og la det stå en stund, så boblene får stige til overflaten. Slim med mye vann kan bli helt klart over natta, mens tyktflytende slim må stå to–tre dager før det blir klart.

Men det er verdt å vente på! Det føles som å kna glass.

Tips:

Du kan erstatte gjennomsiktig lim med gjennomsiktig ansiktsmaske, så lenge den inneholder polyvinyl-alkohol (PVA). Ansiktsmasken lukter bedre og er mer konsentrert enn lim, så tynn ut med to ekstra spiseskjeer vann for hver pakke ansiktsmaske.

Spiselig slim med marshmallows

Du trenger 

 • Marshmallows
 • Maisstivelse eller melis
 • Konditorfarge og engangshansker

Fremgangsmåte

 1. Varm marshmallowsene i en skål i mikroen, men stopp med en gang du ser at de synker sammen.
 2. Pass deg for varmen når du tar ut skålen. Det samme gjelder resten av oppskriften! Du kan få skikkelige stygge brannsår av varmt kliss.
 3. Rør rundt i det varme klisset mens du tilsetter maisstivelse eller melis. Maisstivelse gir mest elastisk slim. Melis smaker best.
 4. Fortsett å røre og kna inn maisstivelse til du tror det er nok, og så litt til. Når du har knadd inn nok maisstivelse, skal ikke slimet feste seg til fingrene lengre.
 5. Kna inn ønsket farge til slutt, hvis du ønsker det. Bruk engangshansker hvis du ikke vil farge hendene dine også.
 6. Strekk, kna og bit slimet ditt! De fleste andre ideene i denne boka kan gjøres med spiselig marshmallow-slim også.

Tips:
Du kan også eksperimentere med å tilsette litt varmt vann eller varm matolje, for å gjøre slimet mer smidig. Hvis det blir for mykt, tilsetter du bare litt maisstivelse igjen.

Boktips 

Den store norske slimboka – Alt du noen gang kan ønske å vite om slim av Andreas Wahl.

Hjemmelaget slim har gått som en farsott over landet. Barn har griset ned kjøkken og tømt hele butikkjeder for enkelte ingredienser.

Men slim er ikke bare lett. Oppskriftene på nettet kan ikke overføres direkte til norske ingredienser. I jungelen av tips, råd og hemmelige oppskrifter kommer Andreas Wahl og Den store norske slimboka til unnsetning!

Her er alt du trenger å vite om slim samlet mellom to permer, på bilder som er til å spise opp. Du finner oppskrifter til alle konsistenser og egenskaper, idébank til dekor og spesialslim, vitenskapelig forklaring, guide til norske ingredienser, tips til utstyr, og lekre bilder. Du finner juleslim, påskeslim, galakseslim, glitterslim, selvlysende slim, magnetisk slim, slimbobler og ja — spiselig slim.

Det er også et brev til de voksne i huset, som kan klippes ut, hvor Andreas forklarer at ja, det kan bli litt gris på kjøkkenet, men at de må huske på at det er læring og leking som får verden til å gå videre.

Utgitt av Kagge forlag

Jenny Skavlan Loungewear sett

Vid bukse og omslagstopp med kimonoermer, begge i 100 % merinoull.

Les mer