Kategori:

Inneaktiviteter

Tag:
DIY
Kategori:

Inneaktiviteter

Tag:
DIY

Kreative ideer: Hjemmelaget dukketeater

Et ordentlig dukketeater slår aldri feil. Dette er morsomt både for de som er foran og bak teppet. Med noen gamle (eller nye) sokker kan dere enkelt lage disse morsomme sokkedyrene - som har en helt egen sjarm! Velg din favoritt og sett i gang!

Sokkedyret

Dette er et fint prosjekt å gjøre sammen på en regnværsdag. Finn frem gamle stoffrester, filt og knapper og lag et levende fantasidyr. Det er ikke så mye som skal til!

 

Hårreisende morsomt

Din nye venn blir ekstra søt med en ordentlig hårmanke. Bruk gavetråd, garn eller hjemmefarget papirhår som barna kan lage selv. Se fremgangsmåten her.

 

Giraffen

Gi hånddukken et dyrisk preg! Disse giraff-flekkene lager dere enkelt med stoffmaling. Se oppskrift her.

 

Perleøyne

Med disse øynene kan dere gi hovedrollen helt spesielle trekk. Enkelt og effektivt! Se flere bilder her. For et enda enklere alternativ sjekk ut denne festlige fingerdukken.

 

Elefanten

Tryll den gamle sokken din om til en elefant. Se flere morsomme dyr i boken ”Puppet Play: 20 Puppet Projects Made with Recycled Mittens, Towels, Socks, and More” av Diana Schoenbrun.

Rockestjerne

Kanskje er det denne kule rockeren som får hovedrollen? Han har både gitar og tenner. Trykk her for å se fremgangsmåten.

Likte du de søte sokkehundene i det øverste bildet? Det gjør vi og. Du finner oppskriften her.

Tommelfingerregler for hjemmelaget dukketeater:

  • Bruk perler, gavetråd, garn eller hjemmefarget papirhår til å piffe opp dine hjemmelaget “muppets”, i form av dyr og andre karakterer.
  • Sokker, votter og hånddukk egner seg som gode “hånd-muppets”.
  • Se anbefalte artikler for å finne gode oppskrifter på dette.

Om Handmade Charlotte

Plusstid samarbeider med nettsiden Handmade Charlotte.

Rachel Faucett og ektemannen Jonathan står bak siden. De har fem barn og deler daglig DIY-prosjekter, oppskrifter og inspirerende interiør- og design-ideer for å hjelpe familier å skape uforglemmelige øyeblikk.

Familien bor nær byen Atlanta i Georgia, USA.