Kategori:

Inneaktiviteter

Tag:
DIY
Kategori:

Inneaktiviteter

Tag:
DIY

Kreative ideer: Fargerike fugler av papptallerkener

Få fantasien og pappasjetter til å fly - og bruk tallerknene du har til overs etter sommerfesten! Her er en enkel steg for steg-guide til hvordan dere lager fargerike fugler av papptallerkener.

fugler av papptallerkener

Dette er et hyggelig prosjekt å gjøre sammen en regnværsdag i sommerferien eller når som helst dere har lyst til å pusle litt.

– Forleden kom jeg over en helt nye hobby-sjanger som jeg ikke visste eksisterte: papptallerken-dyr!, sier Rachel Faucett, dama bak Handmade Charlotte.

– Det er så mange inspirerende figurer som er laget ved å bruke papptallerkener på nye, lekne måter. Jeg ble spesielt tiltrukket av fuglene – de finnes i så utrolig mange varianter!

Til dagens DIY-prosjekt har jeg blitt inspirert til å lage en flokk fargekoordinerte papptallerken-fugler. De kan lages så kompliserte eller så enkle som du vil. Jeg brukte bare papptallerkener og papp til disse fuglene, men du kan godt bruke fjær, silkepapir eller filt hvis du vil ha mer tekstur.

Jeg elsker denne DIY-ideen fordi den er så morsom og kreativ, men fuglene hadde også vært fine som veggdekor til en bursdag, eller hva?

HVA DU TRENGER

 • Papptallerkener (i ulike størrelser og farger)
 • Kartong
 • Maling
 • Malekost
 • Sort tusjpenn
 • Saks
 • Wahi tape (dekorativ maskeringstape)
 • Lim

SÅNN GJØR DU DET

STEG 1

Jeg startet å lage denne rosa fuglen ved å legge ut papptallerkener til en form jeg likte (jeg var inspirert av en papagøye). Jeg brukte store og små hvite papptallerkener og delte de små i to for å lage vinger og hale. Nebbet klippet jeg ut fra midten av en annen tallerken. Mal asjettene i sjatteringer av en farge du liker. Jeg brukte ulike toner av rosa. La alt tørke.

STEG 2

Lim delene over hverandre for å sette sammen fuglen som vist på bildet. Klipp og lim på små føtter og øynene.

STEG 3

Gjessene var veldig lette å lage: ta rett og slett og del en tallerken i to, klipp en rund rektangel til nakken/hodet av en asjett eller kartong i samme farge. Ta så og klipp nebbet i en kontrastfarge. Jeg klippet også vinger fra papptallerkener i samme farge som de andre. Lim alle delene sammen og bruk en sort tusjpenn til å lage øyne.

STEG 4

Til flamingoen klippet jeg en rosa papptallerkeni to til kroppen. Bruk den andre halvdelen som nakke ved å klippe ut midten og lim den så på kroppen som på bildet. Klipp og lim på et øye og nebb av sort kartong. Klipp rosa kartong til lange, tynne bein og lim på plass. Bruk resten av midten av den rosa papp til å klippe en vinge, lim denne på kroppen.

STEG 5

Jeg tror svanene er mine favoritter – jeg klippet en slags D ut av tallerkenen, og lot enden være svanens nakke og fjes. Gjør enden rund til fjeset og lim på et nebb og et øye i en kontrastfarge. Du kan klippe en vinge av en annen tallerken eller bruk det du har igjen fra midten. Bruk washi tape for å feste alle fuglene på veggen.

Kos dere med å lage disse fuglene!

Kilde: Handmadecharlotte.com

Om Handmade Charlotte

Plusstid samarbeider med nettsiden Handmade Charlotte.

Rachel Faucett og ektemannen Jonathan står bak siden. De har fem barn og deler daglig DIY-prosjekter, oppskrifter og inspirerende interiør- og design-ideer for å hjelpe familier å skape uforglemmelige øyeblikk.

Familien bor nær byen Atlanta i Georgia, USA.

 

Tommelfingerregler for fargerike fugler av papptallerkener:

 • Disse fine papptallerkener kan f.eks. brukes som veggpynt til bursdagsfest, for å krydre litt ekstra! Eller bare aktivitet.
 • Bruk tilbehør som fjær, silkepapir eller filt.
 • Mal, lim og klipp etter oppskriften. Kos dere!