Skribent:
Kategori:

Inneaktiviteter

Skribent:
Kategori:

Inneaktiviteter

Barnefilmer vi gleder oss til - sommeren og høsten 2018!

Lurer du på hvilke barnefilmer dere skal se i sommer og høst! Sjekk denne listen!

Foto: Skjermdump

Sommer og høst er høytid for barnefilmer på kino. Her har du barnas dom over høstens nykommere.

De minstes favoritt!

Brannmann Sam – Helter i Stormen   Norgespremiere 15.06.2018    Tillatt for alle    Varighet: 1t   Nasjonalitet: Engelsk   Animasjon

Foto: Skjermdump

Foto: Skjermdump

I denne filmen får Pontypandy en splitter ny brannstasjon og vi blir kjent med to nyansatte. Brannmann Sam og resten av mannskapet må rykke ut når en orkan treffer byen. De må redde alle i Trevors buss når den blir hengende utenfor en klippe, og Penny og barna som er på tur i gruvene. Moose og Tom må reddes inn fra havet og det blir også brann på bilverkstedet til Joe.

barnefilmer
Filip (4). Foto: Privat

Filip (4) om traileren:
– Jeg vil se hele filmen med en gang, fordi brannmann Sam er kul! Det ser morsomt ut at Brannmann Sam kjører vannscooter. Jeg liker han så godt fordi han er så flink til å redde katter og mennesker som sitter fast.

Klassikeroppfølger

Kikis budservice  Norgespremiere 15.06.2018   Tilatt for alle   Varighet: 1t  43min   Nasjonalitet: Japansk  Animasjon

Foto: Skjermdump

Foto: Skjermdump

Kiki er en heks som flytter hjemmefra for å utforske evnene sine og klare seg på egenhånd. Sånn er det når hekser fyller 13 år. Hun og den snakkende katten, Jiji, reiser rundt på en sopelime og jobber som flyvende bud. En  historie om selvstendighet basert på en populær japansk barnebok av Eiko Kadono. Fra regissøren Hayao Miyazaki, som også står bak klassikerne Ponyo på klippen ved havet og Chihiro og Heksene.

Leona (9). Foto: Privat

Leona (9) om traileren:
– Den så fin ut. Det er litt trist at hun er alene, men hun har jo katten sin, da. Jeg likte Ponjo veldig godt, så jeg tror dette også er en fin historie. Litt eventyraktig.

Sjarmerende gjensyn

Bien Maja – Honninglekene  Norgespremiere 22.06.2018  Tilatt for alle   Varighet 1t  23min   Nasjonalitet: Australsk/Tysk   Animasjon

Den entusiastiske bien Maja, som mange vil kjenne igjen fra Barne-TV, har problemer med å tilpasse seg reglene i bikuben. Når hun provoserer selveste Hertuginnebien ved et uhell, er det ingen andre en vennen, Willy, som står ved hennes side. Maja blir tvunget til å slå seg sammen med et lag med insekter som er dømt til å mislykkes, og til å delta i selveste Honninglekene. Nå gjelder det for Maja å motivere og styrke laget sitt.

Maria (8). Foto: Privat

Maria (8) om traileren:
– Det så morsomt ut at de fløy rundt på insektene! Den har jeg lyst til å se på kino!  Det så ut som en spennende og morsom konkurranse de hadde. Jeg håper at laget til Maja vinner. Jeg har skikkelig lyst til å se den filmen. Jeg liker Bien Maja og har sett på henne mye på TV.

Eventyrlig vennskap

Ulvehunden   Norgespremiere 22.06.2018   Aldergrense: 6 år   Varighet 1t  25min   Nasjonalitet: Fransk/Amerikansk   Animasjon

Foto: Skjermdump

Foto: Skjermdump

Basert på Jack Londons eventyrlige historie om vennskapet som utvikler seg mellom en gullgraver og ulvehunden han redder fra en mann som mishandler ham. Ulvehunden Hvittann blir forlatt skadet etter en hundekamp. Vi følger både historien hans frem til den forferdelige hundekamparenaen, ved hjelp av tilbakeblikk, og det tillitsfulle, nye vennskapet som utvikles etterpå. Historien er satt til 1890 under gullrushet i Klondike.

Leona (9) om traileren:
– Jeg synes den så litt trist og spennende ut fordi hunden var i kamp mot de andre hundene og det var mange som var slemme mot den. Den var søt. Jeg er spesielt glad i hunder og synes synd på Ulvehunden. Det er kult at den var både hund og ulv.

Skummel monsterferie!

Hotel Transylvania 3   Norgespremiere 13.07.2018   Nasjonalitet: Amerikansk  Animasjon

Foto: Skjermdump

Foto: Skjermdump

Drac, Mavis og Johnny er slitne av hotelldriften og tar sommerferie på et stort monster-cruiseskip. Drac forelsker seg i skipets kaptein, Ericka, uten å vite at hun er barnebarnet til Van Helsing, sin gamle erkefiende. Nå er det opp til resten av gjengen å stoppe Erika og redde Dracula før det er for sent!

Leona (9) om traileren:
– Monstere sier så mye morsomt, og så er det søte selv om de liksom skal være skumle. Denne filmen ser kjempemorsom ut! Den vil jeg se! Og jeg vet den er morsom for jeg har sett de to andre Transylvaniafilmene.

Fransk familiefilm

Den store, stygge reven   Norgespremiere 03.08.2018   Aldergrense: 6 år   Varighet 1t 20min  Nasjonalitet: Fransk/Belgisk  Animasjon

Foto: Skjermdump

Foto: Skjermdump

Filmen består av tre korte, festlige tegneserier med gårdsdyr. En stork hevder å ha en ødelagt vinge, og forlater babyen hun skal levere til en gris, en kanin og en and. En rev prøver å leve opp til oppgaven som rovdyr. Ulven er forbildet hans, og oppfordrer ham til å stjele tre egg, og vente til de klekkes før hans spiser dem. Men da kyllingene klekkes, knytter reven seg til dem og beskytter dem fra ulven. I mellomtiden har hønene samlet seg og trener på å angripe og forsvare seg mot inntrengere. Den siste historien handler om en and og en kanin som påtar seg julenissens oppgaver, men ender opp med å redde den ekte julenissen. Morsomt!

Leona (9) om traileren:
– Litt annerledes film, kanskje. Jeg liker dyr og dyrefilmer og synes reven ser veldig søt ut når kyllingene tror at han er pappa. Tegningene ser litt kjedelige ut, men jeg tror kanskje historien er morsom og fin.

Morsom for alle

Foto: Skjermdump

Karsten og Petra på skattejakt   Norgespremiere 10.08.2018    Nasjonalitet: Norsk   Spillefilm

Karsten er på sommerferie sammen med Petras familie på Sørlandet. De leker og koser seg. På stranden finner de en boks som morfar gravde ned da han var liten, sammen med vennen, Alfred, som han ikke har sett på 65 år. Det er en tidskapsel med mange morsomme oppgaver som setter i gang en spennende skattejakt for Karsten og Petra.

Maria (8) om traileren:
– Ha ha! Det var morsomt at faren satt fast i sanden. Jeg synes skattejakten ser spennende ut. Jeg liker alle Karsten og Petrafilmene. De voksne pleier også å le av dem.

Superheltene er tilbake!

Foto: Skjermdump

De utrolige 2   Norgespremiere 24.08.2018  Nasjonalitet: Amerikansk  Animasjon

Om den ganske utrolige superheltfamilien, Parr. Helen blir oppfordret til å lede en kampanje for å bringe superheltene tilbake, og forlater Bob, Violet og Dash hjemme. Det er en overgang for familien, spesielt når baby Jack-Jacks superkrefter begynner å utvikle seg. Når en ny truende skurk dukker opp, må hele familien og superhelten Frozone jobbe sammen igjen, noe som er lettere sagt enn gjort.

Olivia (11) og Camilla (11):
– Vi har lyst til å se denne! Det er mye action og det er gøy når superheltene bruker kreftene sine. Det er det morsomste. Vi har sett den første filmen, så vi kjenner igjen hvilke krefter de forskjellige har og vet at denne filmen er bra.

Nostalgisk oppfølger

Månelyst i Flåklypa   Norgespremiere 21.09.2018   Nasjonalitet: Norsk   Animasjon

Foto: Skjermdump

Foto: Skjermdump

I denne tredje Flåklypa-filmen bygger Reodor Felgen er månerakett for å sørge for å sende den første nordmannen til månen. Solan skal være med på ferden ut i rommet, men ferden er sponset av den norske stat, som har noen lumske planer som gjør at planen ikke blir så enkel.

Olivia (11) om traileren:
– Jeg føler at Flåklypa er litt gammedags, på en måte. Men Ludvig og Solan er søte og morsomme og jeg liker å se hvordan de bygger og planlegger, og at filmen er norsk. Da kjenner man igjen ting.