Skribent:
Kategori:

Inneaktiviteter

Skribent:
Kategori:

Inneaktiviteter

Tre barn om sitt favoritt-leketøy: Denne er best!

Mange barn har veldig mange leker - og noen få favoritter. Vi ba Jonathan (3), Pernille (5) og Viktor (4) om å vise fram sine favorittleker, og spurte hva som gjør akkurat denne leken til en favoritt.

barn viser sin favoritt-leke
Blant alle lekene i huset, har barna ofte sine favoritter. Foto: Privat

Hvor mange leker har barnet ditt, egentlig? Har du mistet tellinga, du også? Du er ikke alene. I de tusen hjem finnes det flere millioner leker. Det er leker i kjellerboden, på loftet, under sofaen og ikke minst på barnerommet. Men blant alle disse lekene, har barna ofte sine favoritter. Det er ikke alltid så lett å forklare hvorfor enkelte leker får favorittstempel, så nå spør vi barna selv: Hvorfor liker du denne leken så godt?

Jonathan (3) velger gå-bilen

Jonathan Korsvoll-Jørgensen elsker å kjøre rundt med gå-bilen. Foto: Privat

Denne gå-bilen har trillet mange mil på diverse parkettgulv. Bilen er i metall med plastdetaljer og var en gave fra onkel og tante til storebrors 1-årsdag. Både storebror og Jonathan har bulket i mange vegger uten at bilen, eller veggen, blir ødelagt. Jonathan liker å kjøre fra rom til rom, svinge og rygge. Gummihjulene gjør at han kan suse lydløst forbi, og bilen er stabil og god å sitte på. Jonathan har i hvert fall ikke veltet på den. Noen ganger har han også hatt med en liten passasjer bakpå, selv om det ikke egentlig ikke er plass.

Pernille (5) liker å klemme panda-bamsen

Pernille Solberg Alsos setter pris på bamsen sin. Foto: Privat

Denne bamsen kjøpte Pernille på et loppemarked da hun var 2 år. Den kostet 10 kroner, og den heter Nora. Pernille synes den er veldig fin og hun vil bare klemme den masse. Den er så myk at hun bare må kose med den. Noen ganger får Nora sove sammen med Pernille i senga, men andre ganger vil ikke Nora. Hun kan bestemme det selv. Pernille synes Nora er litt spesiell så hun får lov til å bli med på mye. Nora liker for eksempel å leke med ponnier og den liker å spise is. Begge to liker å spise is, forresten.

Viktor (4) elsker lego-samlingen

Viktor Tømmervold

Viktor Tømmervold synes lego er spennende. Foto: Privat

Hjemme hos Viktor er det to kasser med Lego som Viktor elsker å leke med. Lego-samlingen er fra 80-tallet og er arvet fra Viktors pappa. Da samlingen ble hentet opp fra en kjellerbod, ble den ikke bare veldig populær hos Viktor og søsteren, men også blant nabobarna. De liker å komme på besøk for å leke med Lego. Viktor liker spesielt godt å leke med Lego fordi det er mange spennende figurer og deler som kan settes sammen på ulike måter, og at han kan bygge alt mellom himmel og jord. Slik som dette kjempefine huset, for eksempel.