Kategori:

Fest og høytid

Kategori:

Fest og høytid

Halloween: Her er tipsene du trenger

Pynten, maten og skumle tips. Her er alt du trenger til Halloween-festen med barna!

Halloween
Gøy og skummelt med Halloween! Her er inspirasjon til den store høstfesten. Foto: iStock

Skal du arrangere Halloween-fest for naboene eller barnas klassekamerater? Ikke fortvil, her er tipsene du trenger – som gjør feiringen komplett!

Halloween: Last ned gratis halloween invitasjoner

Planlegger du halloween-fest? Vi har laget to halloween-invitasjoner du kan laste ned og printe ut. Gratis, selvfølgelig!

Lag gresskarlykt til halloween

Å pynte med skumle – eller søte – gresskarlykter til halloween setter alle i riktig stemning. Det er slett ikke vanskelig. Her ser du hva dere trenger og hvordan dere gjør det.

Slik dekorerer du gresskaret – uten å bruke kniv

Med litt trolldom, en hatt og litt maling, blir gresskaret til en ond heks.

Med litt trolldom, en hatt og litt maling, blir gresskaret til en ond heks. Foto: Tanja Hauge Reine

Dekorer med gresskar til halloween, enkelt og helt uten skarpe kniver. Her er fem ideer til skumle og morsomme gresskar barna kan lage selv.

Dette kan du bruke gresskar-innmaten til

mat med utgangspunkt i gresskar

Gresskar er en takknemlig frukt å lage mat med. Den milde og runde smaken gjør at den egner seg perfekt i alt fra babymat til kaker. Foto: Familiematblogg

Skal du lage gresskarlykt til Halloween? Her får du tips til hva du kan gjøre med gresskarkjøttet du sitter igjen med når du har hult ut gresskaret!

Halloween-verksted

Mette Mari og Anna fra Familiematblogg viser frem sjokolademuffins, marsipanmonstre, marsipanhekser og marsipanmonstre.

Det nærmer seg Halloween og da er det gøy å lage noe litt annerledes til Halloween-festen! Her viser Familiematblogg deg hvordan dere enkelt kan lage både monstre, hekser og spøkelser til den store dagen. Foto: Espen Solli

Hvorfor ikke invitere naboer og venner til et skikkelig Halloween-verksted? Her får du noen skumle og morsomme tips til hva dere enkelt kan lage sammen med barna!

Boller formet som gresskar

Foto: Toro

Å sette frem en kurv med velduftende og deilige boller formet som gresskar kan virkelig sette stemningen. De er perfekte til kveldskosen eller til å dele ut til små monstre som ringer på døren og roper «Knask eller knep?». Se oppskrift her.

Sjokolademousse med appelsin til halloween

Sjokolademousse i appelsin

Foto: Baking for alle

Halloween blir stadig mer populært i Norge, til er stor stas for de små. Selv om gresskar er blitt mer tilgjengelig også i Norge, kan også appelsiner eller mandariner brukes for å lage halloweenpynt. I denne oppskriften brukes de faktisk som dessertskåler til sjokolademousse.

Marengsspøkelser

Marengsspøkelser

Foto: Baking for alle

Det er en type spøkelser vi ser en gang i året. Det er de søte små, med laken festet med et belte i livet og hvor øynene titter ut av små hull. De kommer ofte frem til Halloween og de er veldig glad i søtsaker! Her er oppskriften. 

Mumier til halloween

Mumier til halloween

Foto: Handmade Charlotte

Barn liker overraskelser, spesielt hvis de inneholder godteri. Disse skumle mumiene er enkle å lage og passer like godt til karneval som til halloween. Fyll de med barnas favorittgodteri og bruk det som bordpynt.

Kakepynt til halloween: Spøkelse

Et skikkelig marsipanspøkelse hører hjemme på halloween
Foto: Espen Solli

Et spøkelse som ikke gir deg grøss og gru, men en artig og flott figur du kan bruke på halloween-kaken. I denne oppskriften viser vi hvordan du steg for steg kan lage ditt eget spøkelse til halloween.

Halloweenmuffins

Halloweenmuffins

Foto: Baking for alle

Disse halloweenmuffinsene kan deles ut som en fargerik og spiselig overraskelse til gjester som ringer på, eller som kos etter middag. Svart og oransje er blitt typiske halloweenfarger. De representerer natt og mørke makter, og gresskar og markens grøde.