Kategori:

Fest og høytid

Kategori:

Fest og høytid

Dåpsgaver i forskjellige prisklasser - 15 gode gavetips

Trenger du gaveinspirasjon til dåp eller navnefest? Her er 15 gavetips i ulike prisklasser, både for deg som velger tradisjonelt og for deg som vil overraske.

Her får du gavetipsene du trenger til dåp og navnefest!
Her får du gavetipsene du trenger til dåp og navnefest! Foto: produsentene

Fra 200 kroner

Smykkeskrin med ballerina

Mange barn får fine smykker til dåp og navnefest, og et smykkeskrin er et fint sted å samle alle skattene. Det er mange ulike skrin å velge mellom, men en klassiker er jo skrinet med den dansende ballerinaen. Du vet det skrinet der en ballerina begynner å snurre og danse til musikk når du åpner lokket? De fleste skrinene har rom til ulike smykker samt et speil. Disse skrinene fås i mange ulike farger, størrelser og prisklasser, fra rundt 200 kroner og oppover.

Minnebok

Det skjer mye de første ukene, månedene og årene i barnets liv, men det er så lett å glemme … Da er det fint å ha en bok der foreldrene kan samle stort og smått fra barnets første leveår. Slike bøker inneholder ofte fine illustrasjoner, og har plass til å notere ned ord og historier om alt fra barnets første skritt til høyde og vekt, samt lime inn bilder og utklipp fra julefeiringer, bursdager og andre høydepunkter.

Fra 300 kroner

Eventyrbøker går aldri av moten! Foto: Produsenten

Eventyrbok

Eventyr går aldri av moten. Det finnes flere fine eventyrbøker der ute, og noen av dem er rene praktbøker i det fineste papir, med silkesnorer og vakre illustrasjoner. Noen av bøkene er fylt med de mest kjente eventyrene skrevet av for eksempel Asbjørnsen og Moe og H.C Andersen, mens andre også byr på ukjente eventyrskatter fra andre kulturer.

 

Medlemskap i boligbyggerlag

Det høres kanskje litt kjedelig ut, men dåpsbarnet vil takke deg når han eller hun er på boligjakt og kan slå i bordet med lang ansiennitet. Den største fordelen du har som medlem i et boligbyggelag er nemlig forkjøpsretten. I et boligmarked hvor prisene til tider løper løpsk, blir denne retten stadig viktigere. Når du kjøper et gavemedlemskap til et dåpsbarn, vil det som voksen ha lang ansiennitet, noe som kanskje kan være avgjørende for å kjøpe drømmeboligen. Medlemskap i boligbyggerlag koster rundt 300 kroner i året.

Smykke 

Søte sommerfugler fra Gullfunn. Foto: Produsenten

Intet gavebord uten smykker! Mange av oss har fortsatt et smykke som vi fikk til dåpen eller navnefesten. Kanskje et halskjede med emaljerte sommerfugler eller et armbånd der navnet vårt er inngravert på en plate av sølv? Det finnes barnesmykker til både gutter og jenter, og du kan velge mellom halssmykker, øredobber eller armbånd i gult gull, hvitt gull eller sølv. Til guttene finnes det for eksempel anheng med både brannbil, traktor og fotball mens jentesmykkene ofte har motiver som hjerter, sommerfugler og blomster. Men det er lov å gi jenter brannbil og gutter blomster, altså!

 

Fra 400 kroner

En liten ryggsekk bør alle småbarn ha! Foto: Produsenten

Barnebestikk

Sølvtøy er en klassisk gave å gi til dåp og navnefester, og den klassiske sølvskjeen er gitt som gave til babyer i flere generasjoner. Men sølvtøy krever jo litt stell, så hvorfor ikke heller prøve et barnebestikk i stål som tåler oppvaskmaskin og hyppigere bruk? Bestikksettene inneholder vanligvis kniv, gaffel og skje og er ofte dekorert med barnlige motiver som passer til både små gutter og jenter.

Ryggsekk

Når barna har dåp eller navnefest, er det vanligvis ikke så lenge til de skal starte i barnehagen, og når de begynner i barnehagen vil de trenge en liten ryggsekk til matboks, termos og kanskje et skift. Det finnes mange sekker der ute, og du finner dem i mange ulike farger, priser og kvaliteter. Men før du går til innkjøp av en sekk, kan det være smart å tenke på et par ting: hvordan er den generelle kvaliteten på ryggsekken? Har sekken praktisk løsninger som lommer og rom, og hvordan er den å bruke og bære? Det finnes flere tester av barnesekker på nett som kanskje kan gi deg en pekepinn.

Fra 500 kroner

Globus

Du vil gi dåpsbarnet hele verden, ikke sant? Det er lett som en plett hvis du kjøper en globus! Globuser finnes i flere ulike fargetoner og størrelser, og gir et behagelig lys som er fint på barnerommet. Etter hvert som barna vokser, blir det spennende å snurre på globusen og bli kjent med verden. Mange barn har drømt seg bort og blitt inspirert til å reise og oppleve verden etter litt snurring på de lysende kloden, og mange har lært navn på både land og byer, fjell og hav. De fleste globusene av ok kvalitet ligger på rundt 500 kroner, men du kan også få globuser til flere tusen.

Pledd

Ingen ting er vel hyggeligere enn å få et hjemmestrikket pledd i gave, men det er dessverre ikke alle som er født med strikkepinner mellom fingrene … Da er det godt å vite at det finnes veldig mange fine tepper og pledd til barn der ute. Ullpleddene fra Røros Tweed er blant våre favoritter. Pleddene er laget av 100 % ren norsk ull. De er myke og varme, og en sikker suksess på gavebordet.

Piffer opp antrekket

Strømpebukse med mønster eller farger er en enkel måte å piffe opp et antrekk.

Les mer

Fra 600 kroner

Barneservise 

Et fint servise med alt barnet trenger til måltidet. Foto: Produsenten

Det er veldig fint med porselen, altså, men det er noe med små, uvørne barn og dyrt servise … Det finnes mange fine serviser som er laget av mer barnevennlige materialer. Middagsserviset «Munch Complete» fra Stokke er laget i en mindre størrelse som beregnet for barn. De har en ergonomisk design som passer fint i hånden til små barn, og hver del er utviklet for overgangen fra baby til barn når barnet skal lære å spise selv. I tillegg til servise, består pakken av vanntett smekke, gripevennlig bestikk og en liten asjett, pluss kopp og skål med dryppsikre lokk. En fin gave som vil glede både dåpsbarnet og foreldrene.

Fra 700 kroner

Sparebøsse

Denne stilfulle elefanten danker glatt ut sparegrisen på gavebordet. Moneyphant er designet av danske Jørgen Møller, og det er en fin gave som barnet kan ha med seg gjennom livet. Sparebøssen kan dessuten inspirere barna til å spare penger og lære om verdien av penger, og det finnes vel verre ting barna kan lære.

En elefant som både inspirerer til sparing og som tar seg godt ut i hylla! Foto: Produsenten

Designklassiker

Designer Kay Bojesen sin «Ape» kom til verden i 1951, og siden den gang har han vært en populær gave både til dåp og navnefest. Apen er en venn som dåpsbarnet kan ha med seg fra lekerommet til voksenlivet, og den blir bare finere og finere med årene. Den er produsert i limbatre og bærekraftig teaktre, og den finnes i forskjellige størrelser og priser.

 

Denne designklassikeren kan bli med dåpsbarnet hele livet. Foto: Produsenten

Fra 700 kroner og oppover

Gaver som vokser

Kunstverk og designklassikere

Gaver kan koste så mye som helst, og noen av dem kan faktisk øke i verdi med tiden. Det er flust av vakker kunst og design som passer til både små og store. Gir du dåpsbarnet et designikon eller et kunstverk, er sjansen stor for at barnet har med seg denne dyrebare skatten gjennom livet, og kanskje til og med selge den og tjene en slant hvis det skulle bli aktuelt.

Spareavtale

Det har også blitt populært å gi dåpsgaver som vokser, og det kan du gjøre ved å lage en spareavtale i aksjefond. Det er nemlig slik at risikoen i aksjemarkedet reduseres når sparingen skjer over lang tid. Du kan for eksempel sette inn et beløp i forbindelse med dåpen, og overføre et beløp hvert år til barnet for eksempel fyller 18 år. Dermed slipper du å bekymre deg over den årlige bursdagsgaven også!

Pimp opp kaker og muffins med sprø kjeks

Bixit havrekjeks smaker deilig og kan brukes i kaker og desserter.

Les mer