Kategori:

Fest og høytid

Kategori:

Fest og høytid

Alt du trenger til påsken: Morsomme aktiviteter, lettvinte oppskrifter og knallbra tips

Nå nærmer påsken seg med stormskritt. Endelig noen deilige fridager! Vi har samlet tips og aktiviteter dere kan gjøre sammen som en familie + mange deilige oppskrifter.

Hørt om eggdecoupage og marmorerte egg? Her får du tipsene til et spennende påskeverksted
Hørt om eggdecoupage og marmorerte egg? Her får du tipsene til et spennende påskeverksted - og mye annet! Foto: Tanja Reine.

Påskeaktiviteter

Å dekorere egg hører påsken til. Foto: Tanja Reine

 

Her er det nok påskeaktiviteter til å fylle opp påskedagene! Barna kan lære masse mens de koser seg med påskeverksted. Når dere er lei av å male påskeegg og spille yatzy: Her er åtte tips til påskeaktiviteter hele familien kan gjøre sammen i påsken, uansett om dere er på fjellet, ved sjøen, i byen eller hjemme. Surt vær ute er topp for å kose seg inne. Her er 10 ideer til ting dere kan lage sammen, med materialer dere sannsynligvis har liggende. Og med aktiviteter for barn innendørs blir påskens regnværsdager litt mindre utfordrende. Her er enda flere: 15 morsomme innendørsaktiviteter. Brettspill er heller aldri feil. Plusstid har bedt fire barn teste brettspill og kåre en vinner. Det ble en soleklar vinner!

I tillegg har vi 5 tips til hvordan du kan dekorere påskeegg på en litt ny måte.

Perling er også superkult og morsomt – hvis man har noe gøy å perle. Her er 18 morsomme og litt annerledes perleoppskifter, samt noen tips om perling, stryking og hva du kan bruke de ferdige perlefigurene til. Trolldeig krever få ingredienser, og er så morsomt å lage. Se her. Hvis det er snø ute, eller dere skal til et sted hvor det er snø, fins det flere aktiviteter perfekt til snøen. Å leke ute i snøen er morsomt både for store og små. Her er tips til populære uteleker for barn om vinteren.

Påskequiz og påskerebus

paskerebus

Hvem blir familiens påskerebus-mester? Foto: iStock

Hva er vel påsken uten en god, gammeldags påskerebus? Vi har samlet fem morsomme grubleoppgaver som passer for både barn og voksne. Her er også en påskequiz med spørsmål for hele familien.

10 tips til påskeferien

Påskerenn: Å arrangere et påskerenn er morsomt for både voksne og barn. Lag morsomme konkurranser og oppgaver, grill pølser og kos dere! Foto: Julie Maske/DNT

Påsken kan være like fin på fjellet som i byen. Her er 10 tips til påskeferie med barn, enten du drømmer om snø, strand eller bar asfalt. Her er åtte forslag til fine gåturer i Oslo hvis du er der i påsken.

Hvordan tenne bål om vinteren

et tent bål om vinteren

Hva er vel bedre enn å tenne bål ute om vinteren, og så grille pinnebrød? Foto: Holger Fangel

Eller kanskje dere skal ut å gå i naturen? Et sprakende bål på restplassen etter en lang eller kort skitur, eller tur, gjør godt i sjelen.

Å få til et sprakende bål er ikke vanskelig. Her er guiden.

Påskemat

Langtidsstekt lammelår

Lammelår med rotgrønnsaker

Langtidsstekt lammelår med glaserte rotgrønnsaker og potetmos. Foto: Familiematblogg

Det er lite som gir så høststemning som å kjenne lukten av rosmarin og lam fra et lammelår som har fått steke på lav varme hele dagen. Oppskrift får du her.

Ekstra god turmat

Kokken klarer ikke å vente. Foto: Kokken og Konditoren.

Her er oppskrifter til litt ekstra kosemat du kan ta med på tur. For eksempel luftige Stratosboller med appelsin eller pinnebrød med marshmallows og sjokolade. Her finner du oppskriftene. mer her.

Hyttemat

Ukemeny på hytta

Bruk litt tid på å sette opp en ukemeny før dere reiser så blir planleggingen og handlingen litt enklere. Foto: Familiematblogg

På hyttetur kan familien kose seg med både god tid og god mat. Men hva settes på menyen når dere skal tilbringe en uke på hytta? Her ser du vårt forslag for en fin og matglad påskeuke!

8 morsomme påskeoppskrifter

paskeverksted_muffinskanin

Påske = masse kos! Foto: Anders Rodem

Vi har samlet 8 supergode påskeoppskrifter. Ta dem med på tur eller nyt dem inne med familien og gjester. Her er det noe for alle! Vi har også tre knallgode oppskrifter på påskeinspirerte fondant og marsipan figurer som gir deg skikkelig påskestemning. Linn viser deg hvordan du kan lage de steg for steg og i flere flotte ulike varianter. Påsken handler tross alt om fine stunder med familien rundt middagsbordet. Her er tre gode, raske påskedesserter med appelsinsmak dere kan nyte etter middagen, og kan fint lage sammen! Og hva er det beste påskeharer vet? Gulrøtter selvfølgelig! Her er en nydelig gulrotkake som passer også perfekt til påsken. Det kan også være en morsom vri å lage kanelboller formet som påskeharer. Med ostekremglasur på toppen blir kanelbollene til fine, hvite påskeharer. Påskebrownies er heller aldri feil. For hvilken annen kake er så godt likt av både store og små?