Kategori:

Fest og høytid

Kategori:

Fest og høytid

17. mai - her er tipsene du trenger

17. mai er en tid hvor man tar på seg finstasen og vil gjerne se fin ut på håret i tillegg. Vi har samlet noen fine frisyrer som er enkle å få til og passer perfekt til bunaden, eller kjolen.

Jentene spiser Pavlova på 17.mai
Jentene spiser Pavlova på 17.mai
Hvordan vaske og stryke bunadskjorten?

Foto: iStock

Hvordan vaske og stryke bunadskjorten eller pusser sølv?

Synes du det er vanskelig å få bunadskjorten fin? Du er ikke alene. Her er noen tips for å få en strøken bunadskjorte. Les hvordan her. Sølvsmykker og søljer til bunad trenger spesiell behandling for å holde seg skinnende og rene. Flere av disse smykkene er sydd fast til plagget, for eksempel lommelås, capespenner og knapper. Disse bør du pusse med pusseklut dersom du ikke ønsker å løsne de fra plagget. Bruk da en pusseklut beregnet på sølvpuss, da beholder man glansen i bunadsølvet og jobben er gjort på noen minutter. Les hvordan her.

 

17. mai-frisyre- Sideoppsett med myke krøller

17. mai-frisyrer: Sideoppsett med myke krøller, enkel flette til barn

En lettlaget og søt 17 mai frisyre som er perfekt til langt hår. En perfekt bunadsfrisyre hvis du ikke ønsker alt håret oppsatt. Les hvordan her. Her er en enkel, men flott frisyre til barn som passer perfekt til store og små anledninger. Du bruker en helt vanlig fletteteknikk. Dette er oppsettet for deg med ti tommeltotter! Les hvordan her. Dette er en klassisk frisyre til bunad, en myk og feminin oppsetning som du lett klarer selv. Og som passer perfekt til alle bunader. Les hvordan her. Krøller er heller aldri feil, og vi har en god teknikk fra Lise Holm-Glad. Her ser du krøllstav-teknikken hennes. Fiskebeinsflette er også en fin frisyre og det er ikke vanskelig. Her får en guide på denne fletten.

Frisk hud til festen

Hvis huden har blitt gusten, trøtt og slapp, trenger den kanskje et lite energi-kick. Her er de beste tipsene for å få tilbake glød og spenst raskest mulig. Les her.

Mat til 17.mai

Mat til 17.mai

Hva setter du på menyen hvis du skal arrangere 17.mai? Her har du våre favoritter. Foto: Familiematblogg

Skal du ha gjester til brunsj eller middag på 17. mai? På en så travel dag gjelder det å velge en meny der det aller meste kan gjøres klart dagen før. På den måten kan veien fra sekkeløp til middagsbord bli så hyggelig som mulig.

Pavlova

Pavlova til 17.mai

Hva passer vel bedre som avslutning på feiringen av grunnlovsdagen, enn pavlova pyntet som det norske flagget? Foto: Familiematblogg

Marengskake toppet med en blanding av krem og vaniljekrem og friske bær i flaggets farger, må sies å være den ultimate 17.mai kaken!

bunad på fly

Bunad på fly

17. mai, konfirmasjon, bryllup, dåp og jubileer; det har blitt stadig vanligere å bruke bunad ved festlige anledninger. Men disse festlighetene medfører ofte at vi må reise, gjerne med fly. Og da er bunaden kanskje ikke så praktisk, eller? Her får du gode råd.

Pavlovadobbeldekker

Foto: Toro.no

Kaker

Pavlova er en super og populær kake til små og store anledninger. Her er fire lettvinte og supergode varianter. Les oppskrift her. Hemmeligheten bak en skikkelig god bløtkake eller marsipankake ligger i sukkerbrødet. Her skal du få en enkel beskrivelse av hvordan du lager et perfekt sukkerbrød! Verdens beste er blitt kåret til Norges nasjonalkake. Kanskje kjenner du kaken som Kvæfjordkake? Les oppskrift her.

Drikke

Det er ikke mye som skal til for å gjøre bursdagen eller andre feiringer litt ekstra spennende. Server en fargerik og knallgod velkomstdrink, og vi er sikre på at du vil se en gjeng i ekstase. Les oppskrift her.

Mat

En perfekt eggerøre løfter helgefrokosten til nye høyder. For ikke å snakke om 17. mai-frokosten! Les oppskrift her. Waldorfsalat er en must til 17. mai-frokosten eller koldtbordet. For å gjøre den litt mer barnevennlig har vi valnøtter i en skål ved siden av. Les oppskrift her.

Konfirmasjon

Alt du bør huske på til konfirmasjonen. Huskeliste, maten, drikken og konfirmasjonstalen. For ikke å glemme konfirmasjonskakene! Les her.

 16 morsomme leker til 17. mai

leker til 17. mai

I tillegg til pølser og is må det være morsomme leker på 17. mai! Sekkeløp, blindefotball og tautrekking er bare noen av aktivitetetene du kan ta med barna på.

Er du 17. mai-general for årets hageleker? Her er gode tips til morsomme leker for store og små på nasjonaldagen.