Kategori:

Fest og høytid

Kategori:

Fest og høytid

12 tips til kreativ gaveinnpakning!

Disse fine og personlige julegaveinnpakningene kan du lage selv. De gir det lille ekstra til presangen, og fungerer som julepynt i seg selv!

gaveinnpakning
Finn frem det du har av rester av innpakningspapir og pynt som passer i fargene til din gaveinnpakning. Klipp og lim og lek deg frem! Foto: Istock

Gaveinnpakning i gull og sort er lekkert og en høytid verdig. Ekstra fint blir det når du blander ulike overflater og teksturer. Gå for glitter, silke og skinnende smykker mot matt og grovt papir. Pakker du inn julegavene i god tid, kan stabelen med gaver i tillegg bli vakker juledekor!

1. Gaveinnpakning med glitter

Med glitterpapir trenger du ikke mye annen pynt for å gjøre gaven ekstra lekker. Det finnes både glitteresker og glitterpapir på rull i hobbyutikker og hos bokhandlere. Brede silkebånd fullfører det eksklusive uttrykket. Du finner ruller med dem i hobby- og tekstilbutikker.

Til- og fralapper: En grafisk, enkel lapp lager du selv ved å skrive inn en bokstav i stort format i et dokument på PCén. Lag gjerne en tynn ramme eller sirkel rundt. Print ut og klipp til ønsket form. Lim på et stykke stivt papir eller papp.

Lag selv: ENKEL JULESTJERNE AV PAPIR 

2. Gavepynt av gamle smykker

Let i skuffer og skap og finn frem det du har av gammelt bijouteri som du aldri vil bruker. Eller se etter gamle smykker på bruktmarkeder. På en gave kan de fremstå som den lekreste pynt!

3. Gaveinnpakning med tapetrester

Du har kanskje ruller med tapet fra tidligere oppussingsprosjekter liggende. Tapet er supert til å pakke inn gaver med, eller klippe ut dekorative til- og fralapper av. Skriv direkte bak på lappen, eller lim lappen på stivt papir.

Tips! Tenk også utenfor boksen når det gjelder gavebånd. Kantebånd, skråbånd, strikker, glittertape… det er mye annet som kan brukes som erstatning for de tradisjonelle båndene.

kreativ gaveinnpakning

Ha gjerne litt størrelse på til- og fralappen. Da blir det mer plass til pynt! Foto: Irene Zeier

4. Når til- og fralappen er pynten!

Disse lappene er en hit på juleverkstedet! Supermorsomme å lage og utrolige dekorative. Gavepapiret forøvrig bør være helt enkelt og nøytralt. Her har vi brukt en sort papirpose som innpakning

Slik gjør du: Bruk gjerne bilder av mottaker, som du har printet i svart/hvitt, eller bilder du finner på nettet eller i magasiner. Klipp til og lim på et stykke papp eller grovt papir. Da er det fritt frem for å pynte i vei med kantebånd, fjær, glitterremser, perler, paljetter, hyssing, gavebånd og alt annet du måtte ha for hånden. En hullemaskin kan være nyttig. Jo mer pynt jo festligere!

PS. I hobbybutikken finner du stempel slik at du kan dekorere lappene med små budskap.

kreativ gaveinnpakning

Kraftpapir, hyssing og noen fjær – så enkelt og så lekkert! Foto: Irene Zeier

5. Den naturlige gaveinnpakningen

Pakker du gavene inn med kraftpapir er de enkle og morsomme å pynte. Her har vi revet et stykke linstoff i strimler for å slå rundt gaven i stedet for gavebånd. Lite er vel så dekorativt som påfuglfjær! Disse og andre typer fjær får du kjøpt i hobbybutikken! Mal eventuelt tuppen med gullmaling for et litt festligere uttrykk. Fest for eksempel med en klesklype.

Les også: 12 OPPSKRIFTER PÅ JULEKAKER 

 

kreativ gaveinnpakning

Tekstilrester til overs? Bruk et bånd til å feste tekstilene rundt gaven. Foto: Irene Zeier

6. Stoffrester som gaveinnpakning

Hvorfor ikke bruke stoffrester du har liggende til å pakke inn gavene! Uttrykket blir eksklusivt, varmt og vakkert. Her har vi funnet frem fløyelsstoff som ble brukt til å sy putetrekk en gang.

7. Skogens pynt

En skogstur kan gi julens lekreste gaver! Et tema med naturlige farger passer spesielt fint sammen med jutebånd og kvister fra skogen som pynt. Kongler, kanelstenger eller annet naturen har å by på er også lekkert.

kreativ gaveinnpakning

Gamle bøker, atlas, notehefter og så videre kan gjøre nytte som vakkert innpakningspapir. Foto: Irene Zeier

8. Gavepapir av gamle bøker

Vi heier på gjenbruk! Har du bokhyllen full av gamle bøker, kan du kanskje avse et par sider til kreativ gaveinnpakning! Slik blir gaven helt personlig. Her har vi brukt en gammel novellesamling og et atlas.

kreativ gaveinnpakning

Avdanket julepynt får nytt liv som gavedekor! Foto: Irene Zeier

9. Gaveinnpakning med julepynt

Alle har vi vi vel julepynt som er blitt liggende nederst i julepyntesken og ikke lenger er i bruk. Fest dem på gaven! Der gjør de nytten sin som ekstra forsegjort og personlig pynt.

Lag selv: JULEKALENDER – 24 OVERRASKELSER I EN KOFFERT

10. Minikranser som julegavepynt

Av blomstertråd og vintergrønt lager du raskt små minikranser som blir vakre som dekorasjoner på julegavene.

11. Snøballer som julegavepynt

Den røde esken har fått en remse med små baller av bomull, tredd på en sytråd, til dekor.

Tips! Har du et lite lager av gammel fin emballasje, så kan de bli til de fineste gaveinnpakninger. Fordi esken er så vakker i seg selv, trenger den ofte ikke papir rundt. Lim på glitter eller til- og fralapper for å dekke logo eller annet skrift.

kreativ gaveinnpakning

Bruk flere lag silkepapir på gaven så det ikke revner. Foto: Irene Zeier

12. Gaveinnpakning med silkepapir

Silkepapir er supert å pakke inn gaver i. Det blir ekstra fint om du har flere lag papir oppå hverandre, som du krøller sammen og trekker ut igjen før du pakker inn. Her har vi brukt hvit glittertape fra hobbybutikken og juletrepynt som ekstra dekor.