Kategori:

Familieferie

Kategori:

Familieferie

8 anbefalte fornøyelsesparker i Sverige

Sverige har massevis av fantastiske fornøyelsesparker for hele familien. Vi har fått Sverige-ekspertenes tips til de aller beste.

Attraksjonen Slänggungan i fornøyelsesparken Liseberg
Attraksjonen Slänggungan i Liseberg. Foto: Liseberg

Selv om sommer, sol og bading i sjøen kan være sommerferiesyssel nok, vil de fleste barn synes at en dag i en familiepark er prikken over i-en i ferien.

Og er det noe Sverige har mange av, er det nettopp fornøyelsesparker.

Vi har bedt ekspertene Hanna Wihlborg og Linda Hardler Eriksson i Barnens turistguide, Jenny Forsberg i Barnsemester.se og Louise Winberg i Visit Sweden om å komme med sine tips til de aller beste.

Familie- og fornøyelsesparkene er sortert slik at parkene som ligger nærmest norskegrensen står først. Du kan også se hvor i Sverige de ligger på kartet nederst i artikkelen.

LES OGSÅ DERES BESTE TIPS TIL FAMILIEFERIE I SVERIGE!

Gode fornøyelsesparker nær Svinesund

  • Daftöland: Du kommer nesten ikke nærmere grensa enn denne fornøyelsesparken i Strömstad, kun 20 minutters kjøring fra Svinesund. Daftöland har aktiviteter for barn i alle aldre, med alt fra hoppeslott, rutsjebaner og radiostyrte båter til tømmerrenne og andre ting som gir skikkelig sug i magen.
  • Liseberg: Göteborgs største trekkplaster for barnefamilier trenger knapt nok noen forklaring. Liseberg er Nordens største fornøyelsespark med morsomme aktiviteter for både store og små. I år åpner parken enda en berg-og-dalbane: Valkyria med makshastighet på hele 105 kilometer i timen. Det tar to timer å kjøre fra norskegrensen.
  • Skara Sommarland: Med 45 attraksjoner har denne familieparken mellom innsjøene Vänern og Vättern noe for alle familier, enten barna er store eller små. Det tar 2,5 time å kjøre til Skara Sommarland fra grensen.
  • High Chaparral: Dette er drømmeparken for alle som liker Lucky Luke og andre cowboyer. I High Chaparral kan barna ri ponni, prøve seg på gullvasking eller se show med blant andre Zorro og Lucky Luke. Parken ligger 3,5 times kjøring fra Svinesund.
Ville vesten-show i fornøyelsesparken High Chaparral i Sv erige
Ville vesten-show i High Chaparral. Foto: High Chaparral

Et godt tilskudd i matpakken!

Kornmo Matpakkebar er det perfekte valget når du vil ha et sunt, men godt mellommåltid.

Les mer

Familieparker via E18 og i Dalarna

  • Sagolandet Tomteland: Dette eventyrlandet utenfor Mora er en annerledes familiepark, der fokuset er mer på fantasifulle figurer enn actionaktiviteter. Det er blant annet en klatrepark, men hovedvekten ligger på teaterforestillinger. Sagolandet Tomteland ligger drøyt 2,5 times kjøring fra norskegrensen øst for Kongsvinger.
  • Bamses Värld i Kolmården: Med Bamses Värld tilbyr dyreparken Kolmården også en skikkelig fornøyelsespark. Her finner dere blant annet radiobiler, karuseller og berg-og-dalbane. Alt sammen med verdens sterkeste bjørn som tema. Parken ligger 4,5 times kjøring fra Ørje, og rundt to timer nord for Astrid Lindgrens Värld.

Pakk kofferten med ull

Skal du på reise? Tynn merinoull er behagelig mot huden og kan styles opp og ned etter behov.

Les mer

Gode familieparker lenger sør i Sverige

  • Astrid Lindgrens Värld: Liker barna i familien Pippi, Emil i Lønneberget, Brødrene Løvehjerte eller de andre figurene fra Astrid Lindgrens bøker, vil de elske denne familieparken i Vimmerby. Den har både teater, møter med hovedpersonene fra bøkene, miniatyrbyer og lekeplasser. Astrid Lindgrens Värld ligger øst i Småland, cirka fem timers kjøring fra norskegrensa.
  • Kneippbyn: Kneippbyn på Gotland er badeland og fornøyelsespark i ett. Blant de tørre aktivitetene er blant annet en berg-og-dalbane og det originale Villa Villekulla fra Pippi-filmene.
Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby i Sverige
Astrid Lindgrens Värld. Foto: Vimmerby Turistbyrå
Kart over anbefalte fornøyelsesparker i Sverige
Dette kartet viser hvor i Sverige de forskjellige fornøyelsesparkene ligger.

Boktips

Karsten og Petra spiser glass, Tor Åge Bringsværd, Cappelen Damm 

Karsten og Petra spiser glass er en blanding av reiseguide og fortelling. Karsten og Petra er på reise sammen med morfar og kjæresten hans som heter Esther. Kosedyrene er også med. De ferierer midt i Stockholm og får oppleve gamlebyen som heter Gamla Stan, de besøker Astrid Lindgrens verden på Junibacken, de er på museum og lærer om byens historie. Karsten og Petra lærer noen ord på svensk. Iskrem heter glass. Det er ganske morsomt. For de spiser glass.