Kategori:

Familieferie

Kategori:

Familieferie

Festivalsommer med familien

Sommer er festivaltid for hele familien. Enten dere vil hoppe i høyet, fly med drager, gå på konsert eller gjøre andre morsomme aktiviteter, har vi funnet noe som passer for hele familien.

Familiefestivaler: Det er flust av festivaler som passer for hele familien i sommer-Norge. Dette er fra festivalen "Sommer i Prøysen". Foto: Kristina Krogvold

Sommer i Prøysen

Teater og lek: Under “Sommer i Prøysen” skjer det masse spennende for barna. Foto: Kristina Krogvold

Fra 1. juli – 11. august, Ringsaker

«Sommer i Prøysen» er en festival med opplevelser og aktiviteter for store og små. Hver dag arrangeres det familieteater, Barnetimen for de minste, Måråskaffen ved dørstokke heme, allsang og Prøysenperler. Her kan du hilse på dyrene i Kusvea, besøk frøken kråke i toppen av Nøttelitens klatreløype, kjør Hompetittenbilene og gå på oppdagelsesferd i Mikkelikskiskogen.

Høy på landet

22. og 23. juni, Jevnaker

«Høy på landet» er en familievennlig festival der man kan gjøre det meste sammen på tvers av generasjonene. Gjennom lek og aktiviteter får barna lære om dyrehold, matproduksjon og dyrking, de får for eksempel male korn, steke pizza i steinovn eller prøve seg på gamle matlagingsteknikker. Dette er en festival full av opplevelser og her kan store og små se hvordan en kylling kommer ut av egget, hoppe i høyet, gå seg vill i halmlabyrint eller klatre på traktor.

Dyrekos: Det er mange dyr å hilse på. Foto: Jonas Jeremiassen Tomter

Dyrsku`n

14. -16. september, Seljord

Det er gøy å være barn på Dyrsku’n i Seljord! Her kan du se på omtrent alle dyra du finner i det norske landbruket: Ku, hest, geit, gris, kaniner, kylling og sau. Kanskje du finner en lama eller en alpakka i også? I tillegg til å se på dyra, kan du også være med på fjøsstellet. Barna kan også delta på matkurs, besøke tredreie-verkstedet, spikke, smi eller støpe tinn. Under Dyrsku`n er også tivoliet et stort trekkplaster for store og små.

Olavsfest

28. juli – 3. august, Trondheim

Under Olavsfest er det fest og folkeliv for både barn og voksne i Trondheim. Det er duket for kunst og kulturaktiviteter, konserter og moro. For barna er nok rosinen i pølsa «Rasmus og Verdens beste sommershow» den 30. juli. Siden årets festivaltema er «forvandling», blir bandet utvidet fra tre til sju musikere, og illusjonisten Lord Christian blir også med. I tillegg vil det være en rekke byvandringer med ulike temaer, og Olavsmarked hver dag.

Et godt tilskudd i matpakken!

Kornmo Matpakkebar er det perfekte valget når du vil ha et sunt, men godt mellommåltid.

Les mer

Se det fine festivalkartet nederst i artikkelen:

Elvefestivalen

22. – 25. august, Drammen

Elvefestivalen er en inkluderende folkefest der både barn, ungdom og voksne vil finne små og store arrangementer som passer for dem. Det arrangeres mange konserter inne og ute på de forskjellige scenene og serveringsstedene rundt om i sentrum. I tillegg tas elven og elvebreddene i bruk til spektakulære og varierte vann-aktiviteter. Og ikke minst – den populære skattejakten rundt elva!

Musikk og moro: Skattejakt eller konsert? Du velger! Foto: Byen Vår Drammen AS/Elvefestivalen

Barnivalen

3. til 6. juli, Kongsberg

Barnivalen har eksistert siden 1977 og er en del av Kongsberg jazzfestival. Barnivalen er en festival for, av og med barn og unge. Programmet under Barnivalen er ikke bare jazz, men tanken er primært å stimulere barns kreative utfoldelse – naturligvis med musikk av høy kvalitet som et sentralt element! Til Barnivalen kommer det også besøk av mange  morsomme artister som for eksempel Igor Dunder og fetterforeningen!

Lek og moro: Riđđu Riđđu er like gøu for barn som for voksne. Foto: Eirin Roseneng

Riđđu Riđđu

10. – 14. juli, Kåfjord

Under Riđđu Riđđu-festivalen er det en egen festival bare for barna. Under barnefestivalen vil barna rullere mellom forskjellige, alderstilpassede aktiviteter. Hver dag avsluttes med en familiekonsert/forestilling med artistene fra Riddu Riđđus hovedprogram. Denne konserten er spesielt tilpasset barn, men også ungdom og voksne er hjertelig velkommen som publikum! På festivalen er det duket for nye opplevelser som for eksempel hesteridning, tørrfiskbanking, fortellinger ved bålet i tradisjonell lavvo, håndverk/duodji og fysisk aktivitet og friluftsliv.

I aktivitet: Under Riđđu Riđđu er det en egen fesitval bare for barna. Foto: Eirin Roseneng

Sørlandets matfestival

12. og 13. juli, Kristiansand

Mens de voksne kan prøvesmake deilig mat og drikke, er det mat og moro som står i fokus på barne- og familieprogrammet til Sørlandet matfestival. På Øvre Torv kan barna møte Rosa Panteren, gå på skattejakt etter Sørlandschips-gullet, være med på tegnekonkurranse og overvære konsert med Casper fra IDOL 2018. På toppen av det hele tillegg byr Arendals egen iskremprodusent på overraskelser

Dragefestivalen

31. august – 1. september, Kristiansand

På sensommeren kan du fly din egen drage under Dragefestivalen, i flotte omgivelser ved sjøen, ytterst på Tangen i Kristiansand. Profesjonelle drageflygere fra Belgia, England, Tyskland og Norge kommer på besøk med sine flotte oppvisningsdrager. Dersom du vil bygge din egen drage, kan du gjøre det på drageverkstedet lørdag 31. august i Aquaramahallen. Det blir også morsomme konkurranser med premier og diplom til alle barna.
Arrangementet er gratis.

Pakk kofferten med ull

Skal du på reise? Tynn merinoull er behagelig mot huden og kan styles opp og ned etter behov.

Les mer

Hankøfestivalen

19. og 20. juli, Hankø

Hankøfestivalen er en familiefestival med underholdning for små og store barn, foreldre og besteforeldre. Her blir det underholdning, aktiviteter og konkurranser hvor du blant annet kan teste ut dine båtkunnskaper. Hankøfestivalen er en festival hvor det kunstneriske innholdet er spesielt utviklet for hele familien. En rekke av artister og musikere er klare.

Mela-festivalen

16. – 18. august, Oslo

Hver sommer fylles Rådhusplassen med mennesker, farger, lukter, smaker, lyder og opplevelser utenom det vanlige, og fra hele verden. Mela-festivalen er en gratis festival for hele familien. Festivalen byr på musikk, dans, teater, kunsthåndverk og mat fra hele verden.

Sommer-Norge: Det er festivaler over hele landet i sommer. Illustrasjon: Tor Linckert