Kategori:

Familieferie

Kategori:

Familieferie

De beste tipsene for familieferie i Sverige

Sverige er mer populært enn noen gang blant oss nordmenn, og glimrende for en familieferie. Men hvor skal dere reise? Vi har spurt tre eksperter om deres beste tips.

Barn kikker ut av bakruta på en bil et sted i Sommer-Sverige
Med hyppige stopp på morsomme steder blir familieferien i Sverige en vinner både for store og små. Foto: Johna Willner, Imagebank Visit Sweden

Hvem har ikke drømt om svenske somre etter å sett «Vi på Saltkråkan»? Faktisk er Sverige det landet nordmenn reiser aller mest til. Og det blir stadig mer populært.

– Sverige er et fint reisemål for ferier med barn. Det er både kort reisevei og flust av opplevelser i hele landet, reklamerer Louise Winberg, som er PR-manager for Visit Sweden i Norge.
Hun nevner videre at Söta bror har en rekke flotte familieparker, badeland og dyreparker – i tillegg til andre attraksjoner som både barn og voksne vil elske.

Det er Jenny Forsberg helt enig i.
– Jeg har så mange favoritt-reisemål i Sverige at det er vanskelig å velge, sier Forsberg, som står bak nettstedet Barnsemester.se.

Et godt tilskudd i matpakken!

Kornmo Matpakkebar er det perfekte valget når du vil ha et sunt, men godt mellommåltid.

Les mer

Familieparadiset Vestkysten

For Jennys egen familie er den svenske vestkysten favoritten i sommerferien. Og da er det ikke familieparker med inngangsbilletter som trekker. De to gutta på 7 og 9 nyter heller sommerferien i fjæra men tidløse aktiviteter.

– På vestkysten er det lett å fiske krabber med klesklype og reker. Det er moro. Og selvfølgelig slipper vi krabbene ut etterpå, sier hun.

Gode stopp på veien

Hvis bilturen til sommeridyllen skulle bli lang, eller dere heller ønsker å farte litt rundt, har redaktørene av Barnens turistguide gode tips for å bryte opp transportetappene:

– Nesten alle større byer har en Busfabriken eller et Leos Lekland hvor barna kan springe fra seg mens de voksne drikker kaffe. For litt større barn anbefaler vi å stoppe på Prison Island, som også fins mange steder, sier Hanna Wihlborg og Linda Hardler Eriksson.

Pakk kofferten med ull

Skal du på reise? Tynn merinoull er behagelig mot huden og kan styles opp og ned etter behov.

Les mer

To rundreiser i Sverige

Hvis drømmen er å reise på rundtur i sommerferien, anbefaler Louise Winberg disse to reiserutene, som begge vil gi en strålende familieferie med varierte opplevelser og korte kjøreavstander:

  • Kombiner kulturopplevelser, sol og bad med Liseberg, Universeum og Albert Åbergs hus i Göteborg. Langs veien kan dere stoppe på Daftöland i Strömstad, Nordens Ark utenfor Hunnebostrand og Havets hus i Lysekil.
  • Dra på rundreise i Astrid Lindgrens fotspor i Småland. Der kan dere besøke alt fra Astrid Lindgrens Verden med forestillinger fra morgen til kveld, Astrid Lindgrens hjem Nääs og Filmbyn Småland som tar deg inn i filmene til Astrid Lindgren. Dere kan også besøke stedene i bøkene og filmene, som Vimmerby, og bo som Emil og Pippi i Den Lilla Staden.

Eller reis til Dalarna

Redaktørene i Barnens Turistguide slår på sin side et slag for Dalarna. Her, rett over norskegrensa, finner hele familien masse å gjøre i ferien – og alt sammen ligger nær naturen.

– I Dalarna finner dere noe som passer for alle, uansett alder. Dere bør i hvert fall ikke gå glipp av Sala silvergruva, Orsa Rovdjurpark og – i hvert fall – Tomteland, reklamerer de.

Boktips

Karsten og Petra spiser glass, Tor Åge Bringsværd, Cappelen Damm 

Karsten og Petra spiser glass er en blanding av reiseguide og fortelling. Karsten og Petra er på reise sammen med morfar og kjæresten hans som heter Esther. Kosedyrene er også med. De ferierer midt i Stockholm og får oppleve gamlebyen som heter Gamla Stan, de besøker Astrid Lindgrens verden på Junibacken, de er på museum og lærer om byens historie. Karsten og Petra lærer noen ord på svensk. Iskrem heter glass. Det er ganske morsomt. For de spiser glass.