Skribent:
Kategori:

Familieferie

Skribent:
Kategori:

Familieferie

Seks anbefalte dyreparker i Sverige

Spredt rundt i hele Sverige fins fantastiske dyreparker – med alt fra eksotiske dyr til skogens egne kjenninger.

dyreparken Nordens Ark i Vest-Sverige
I Nordens Ark kan barna møte dyr på nært hold. Foto: Tom Svensson

De fleste barn elsker dyr. Og en dag i en dyrepark blir både en deilig dag og et flott minne fra sommerferien. I tillegg er det selvfølgelig lærerikt – og mer avslappende enn å hyle rundt i berg-og-dalbaner eller bratte vannsklier.

Her er tipsene til Sveriges beste dyreparker fra Barnas Turistguide og Visit Sweden. Oversikten er sortert etter kjøreavstand fra norskegrensen.

Kartet nederst i artikkelen viser hvor i Sverige de ulike dyreparkene ligger.

Les også: EKSPERTENES TIPS TIL FAMILIEFERIE I SVERIGE

Dyreparker nær Svinesund

Nordens Ark: Kun en times kjøring fra Svinesund finner alle dyreinteresserte en skikkelig godtepose. Nordens Ark arbeider for å redde utrydningstruede dyrearter, og har alt fra snøleoparder og amurtigre til skilpadder og giftige frosker. Utenfor høysesong kan dere til og med bli med og mate deres favorittdyr! (Dette må bestilles på forhånd.)

Borås Zoo: I Borås Zoo øst for Göteborg finner dere både nordiske dyr og mer eksotiske skapninger fra Afrika og Asia. Det gir en variert dyrepark-opplevelse med alt fra elg og gaupe til elefanter, orangutanger og løver. Hvis dere bestiller på forhånd, kan dere også prøve dere som dyrepasser for en dag. Dyreparken er cirka 2,5 times kjøring fra Svinesund.

Et godt tilskudd i matpakken!

Kornmo Matpakkebar er det perfekte valget når du vil ha et sunt, men godt mellommåltid.

Les mer

Dyreparker i Midt- og Øst-Sverige

  • Sibirsk tiger i Orsa Rovdjurspark i Sverige
    I Orsa Rovdjurspark kan du blant annet se sibirske tigre. Foto: Orsa Rovdjurspark

    Orsa Rovdjurspark: Med 325 000 kvadratmeter boltreplass er denne dyreparken i Dalarna Europas største dyrepark. I innhegningene kan dere se alt fra isbjørn til ulv og sibirsk tiger. Hvis barna har lyst på mer aktivitet, fins det også egne lek-og-lær-stasjoner. Der kan dere gjøre avtrykk av rovdyrspor, hoppe «om kapp» med snøleoparder, og klatre inn i et bjørnehi. Orsa Rovdjurspark ligger tre timers kjøring fra norskegrensen på E16, fra grensen øst for Trysil tar det to timer.

  • Kolmårdens Djurpark: Den store dyreparken i Norrköping er en av Sveriges mest besøkte attraksjoner. Blant de rundt 80 dyreslagene finner dere alt fra dåhjort til tigre, tapirer og sjiraffer. Kolmården har også en stor fornøyelsespark, hvis dere ønsker en enda mer variert dag (eller vil tilbringe to dager). Parken ligger 4,5 times kjøring fra Ørje.

Øst for Nord-Norge

  • Lycksele Djurpark: Sveriges nordligste zoo er et godt alternativ hvis dere bor i Nord- eller Midt-Norge. Dyreparken har spesialisert seg på nordiske dyr, og har alt fra bjørn og gaupe til bever, hjortedyr og husdyr som geit og kanin. Det tar fire timer å kjøre fra norskegrensen ved Mo i Rana og knappe seks timer fra Storlien.

Pakk kofferten med ull

Skal du på reise? Tynn merinoull er behagelig mot huden og kan styles opp og ned etter behov.

Les mer

Et tips i Skåne

  • Ystad Djurpark: Surikater og alpakka, lemurer og papegøyer – i denne dyreparken helt sør i Sverige finner dere et litt annerledes dyreliv. Barna kan også klappe afrikanske dverggeiter i en egen innhegning. Og det fins både badebassenger og flere lekeplasser med sklier, husker og klatreapparater. Det tar fem timer å kjøre til Ystad Djurpark fra grensen ved Svinesund. Et annet tips kan være å ta ferge til København og kjøre derfra, noe som tar cirka én time.
Kart over anbefalte dyreparker i Sverige
Her kan du se hvor i Sverige de ulike dyreparkene ligger.

Boktips

Karsten og Petra spiser glass, Tor Åge Bringsværd, Cappelen Damm 

Karsten og Petra spiser glass er en blanding av reiseguide og fortelling. Karsten og Petra er på reise sammen med morfar og kjæresten hans som heter Esther. Kosedyrene er også med. De ferierer midt i Stockholm og får oppleve gamlebyen som heter Gamla Stan, de besøker Astrid Lindgrens verden på Junibacken, de er på museum og lærer om byens historie. Karsten og Petra lærer noen ord på svensk. Iskrem heter glass. Det er ganske morsomt. For de spiser glass.