Kategori:

Familieferie

Kategori:

Familieferie

Camping med komfort

Synes du det er fint å være ute i naturen, men at det blir litt i enkleste laget med telt og camping? Da er kanskje glamping noe for deg!

Glamping for barnefamilien
Hvorfor ikke prøve noe nytt denne sommeren? Også barnefamilier kan dra på glamping - her får dere naturopplevelser kombinert med komfort.

Glamping har lenge vært et begrep i utlandet, men nå har også nysgjerrige nordmenn kastet seg på trenden. Glamping er rett og slett glamorøs camping – og det er midt i blinken for deg som gladelig bytter ut tynne liggeunderlag og svette soveposer med en behagelig seng og en deilig dyne – altså for deg som liker naturopplevelser, men ikke vil gi slipp på komforten.

Glamorøs camping: Camping handler om å leve enkelt og nærme naturen, men for noen kan camping bli ukomfortabelt og litt for enkelt. Med glamping derimot, trenger man ikke å gi avkall på det behagelige. Foto: Happylanding

Et godt tilskudd i matpakken!

Kornmo Matpakkebar er det perfekte valget når du vil ha et sunt, men godt mellommåltid.

Les mer

Telt med persiske tepper og lysekroner

Glamping som konsept har faktisk eksistert siden 1500-tallet, da europeiske konger og adelige rigget telt og fylte dem med inventar fra slottet sitt. Men det var først i 2005 at ordet glamping oppstod. Det har blitt stadig mer populært i England og på kontinentet og begynner nå å bli kjent i Norge også, forteller Siri Hallaren.

Siri Hallaren oppdaget glamping i 2010, da mannen hennes viste henne bilder av et kanvastelt på nettet. Hun ble begeistret, og paret gikk til innkjøp av sitt eget klokketelt i kanvas. De pakket teltet i sin lille Skoda, sammen med persiske tepper, lysekrone, luftmadrasser og overmadrasser, og dro på en campingtur av det glamorøse slaget.

– Det vakte så stor begeistring hos andre campere, at jeg bestemte meg for å la andre få oppleve glamping. Først to somre på den svenske øya Gotland, før jeg startet med glamping på Jevnaker i 2016, i samarbeid med Thorbjørnrud hotell, forteller Siri Hallaren. Nå driver hun Glamping Norge.

Kos og estetikk: I glampingteltet skal det være senger med dyner, og det er viktig med kos og estetikk som fine puter, saueskinn, stearinlys og dekorbelysning, sier Siri Hallaren. Her med mannen Rune Granberg.
Foto:Happylanding

Glamping for alle sanser

Glamping-konseptet går ut på at luksusen ikke må ofres. Glamping er ikke alltid glamorøst, men det skal være komfortabelt og være hakket gjevere enn campingopplevelsen. Når man glamper er det ingen teltstenger som må monteres eller soveposer som må rulles ut. Det skal være senger, dyner, fint interiør, og gjerne det lille ekstra som koselig belysning, blomster og vakre tekstiler.

– Teltet blir et rom som er flottere enn de fleste hotellrom, bare 1 millimeter fra naturen. Om det regner og blåser, er det enda hyggeligere i teltet. Glamping er for alle sanser, sier Hallaren.

Natur og luksus: Når du kombinerer vakker natur med moderne luksus, får du glamping – eller glamorøs camping, om du vil. Foto: Glamping Norge

Pakk kofferten med ull

Skal du på reise? Tynn merinoull er behagelig mot huden og kan styles opp og ned etter behov.

Les mer

Hvorfor elsker vi glamping?

Siri Hallaren tror glamping har blitt populært fordi det forener vår tids ønske om luksus og komfort med den evige lengselen etter naturopplevelser. Hun tror ikke at camping blir vil bli umoderne av den grunn.

– Jo større og flottere hus vi får og jo mer avsondret vi blir fra naturen i hverdagen, desto større blir behovet for å leve enkelt og nær naturen av og til. Noen ønsker å ligge i sovepose rett på bakken med et lite nylontelt over seg, mens andre ønsker å våkne i en god seng, til fuglekvitter og solskinn gjennom kanvasduken.

Nydelig utsikt: Trine Avnung og hennes to katter har fin utsikt fra glampingteltet sitt. Foto: Privat

Nyfrelst glamper

Glampingturisme appellerer til så vel barnefamilier og venninner som unge kjærestepar og godt voksne som ønsker å kombinere naturopplevelser med komfort og luksus. En av dem som elsker glamping, er Trine Avnung.

Våren 2018 fikk hun ideen om å kjøpe seg et lite telt for å komme seg ut av byen i helgen, men etter å ha krabbet inn og ut av det lille teltet i to døgn, skjønte hun at dette ikke var noe for henne.

– Jeg driver med SUP (stand up padling) og hadde lyst til å reise ut i helgene med SUP-brettet og overnatte i telt. Jeg startet med 5-stjernes camping i Sverige hvor jeg kunne komme til dekket frokost, lunsj og middag. Da slapp jeg å ta med utstyr til å lage mat. Men etter å ha krøpet inn og ut av det lille teltet, forsto jeg at dette nok ikke var noe jeg kom til å gjøre igjen. Komfort er veldig viktig for meg, så på vei hjem fra campingturen, googlet jeg etter glamping-telt og fant et jeg likte. Et stort glampingtelt i kanvas, forteller hun.

Tett på naturen: Med et glampingtelt er du bare noen millimetere fra vind, vær og utsikt. Trine Avnung tar gjerne med strikketøyet. Foto: Privat

Et glampingtelt er ikke noe du setter opp og tar ned etter et par dager, med mindre du er glad i å bakse med store telt som inneholder alt som er en vakker stue verdig. Etter å ha tittet på flere campingplasser, fant Trine Avnung et sted der hun kunne sette opp teltet og la det stå i en lengre periode. På den måten ble det enkelt å bruke teltet i helger og ferier. Teltet fylte hun opp med de vakreste ting.

– For meg består en vellykket glampingtur først og fremst av et stort telt som er vanntett og tåler en storm. Inne i teltet har jeg en god dobbeltseng, gjestesenger, dyner og puter, masse deilige tepper på gulvene, kjøleskap/frys, grill, sammenleggbar kjøkkenbenk med mulighet til å lage mat, og et campingtoalett, sier Trine. Og ikke nok med det.

– I tillegg har jeg trådløs bluetooth-høyttaler, Ipad for Netflix-underholdning i tilfelle regnvær og masse gode bøker. Pluss to store kurvstoler, SUP-brettet mitt, og mine to katter, selvfølgelig.

Men det aller viktigste for Trine Avnung er å ikke måtte reise mer enn to timer med bil, samt slippe å stå midt inne i en klynge av andre campingturister.

– Nå har jeg funnet en stille og rolig plass ved sjøen, og det er helt perfekt for meg.

Har du lyst til å teste glamping? Det er flere campingplasser og andre overnattingssteder som leier ut glampingtelt og alt det innebærer av fasiliteter. Ta en titt på glampingnorge.no eller gjør et søk på Google, så finner du kanskje et sted som passer for deg.