Kategori:

Familieferie

Kategori:

Familieferie

På jakt etter barnevennlig hotell? Her er tipsene!

Planlegger du familiens ferie til solvarme strøk? Tre mødre og én reisejournalist anbefaler barnevennlige hoteller og gir sine beste reisetips.

barnevennlig hotell mallorca
Hotel Sunwing Alcudia Beach på Mallorca er et svært populært og barnevennlig hotell.

Før du setter i gang med planleggingen av familiens neste ferie til solvarme strøk, er det lurt å først tenke på hvilket land som frister mest, samt hva slags ferie dere er ute etter, sier Hedda Bjerén, reisejournalisten som også står bak reisebloggen Tenkkoffert.com.

barnevennlige hotell mallorca tyrkia sopot

Hedda Bjerén er reisejournalist og står bak bloggen tenkkoffert.com.

Vil dere ha all inclusive eller foretrekker dere å teste ulike restauranter hver kveld? Ønsker dere barneklubb? Vil dere på utflukter eller bare slappe av på stranden?

– De forskjellige turoperatørene har ofte fine nettsider hvor det bare er å huke av for alt dere trenger og ønsker.

Minimumkrav til barnevennlige hotell

Reisejournalisten anbefaler også å sjekke ut hotellet nøye før dere velger, for å være sikker på at det virkelig er et barnevennlig hotell.

 • Har de barneseng?
 • Plaskebasseng for de minste?
 • Er det supermarked i nærheten?

Ifølge Bjerén er det et par elementer som bør være på plass slik at en typisk barnefamilie får en komfortabel tur med den deilige feriefølelsen.

— Hotellet bør ha relativt god standard, og være tilrettelagt for morsomme aktiviteter for alle aldre. Plaskebasseng til minsten, ungdomsklubb for tweensene og spa for mor, for eksempel, sier Bjerén.

Men selv om mange elsker å kunne oppholde seg mest mulig på hotellområdet, blir andre fort rastløse.

– Pass i så fall på å velge hotell med praktisk beliggenhet, slik at det ikke blir et ork å skaffe taxi eller vanskelig å finne gode restauranter i nærheten, råder Bjerén.

Et godt tilskudd i matpakken!

Kornmo Matpakkebar er det perfekte valget når du vil ha et sunt, men godt mellommåltid.

Les mer

Fint å ha med på familieturen

Når vi reiser med barn, er det enkelte produkter og ordninger det er fint å ha med seg på turen.

Bjerén anbefaler derfor at dere har med;

 • Reiseforsikring som dekker hele familien. Reiser dere på lang tur, er det viktig å sjekke at forsikringen dekker alle dagene. 
 • Snacks, tegnesaker, bøker, og lignende å pusle med på flyet som et avbrekk fra ipaden. iPad er lov, men altfor mye skjermtid gir grinete unger. 
 • Solkrem, eventuelt UV-drakter. Ikke sats på at de har dette på feriestedet. 
 • Febertermometer, feberdempende og plaster, i tilfelle sykdom og skade. 
 • Billig reisevogn som det ikke er så farlig om får litt røff behandling på flyet. 

Bjerén mener de aller fleste destinasjoner passer å ha med barn på. Det viktigste er å gjøre grundig forarbeid, slik at det ikke blir noen ubehagelige overraskelser som ødelegger ferien.

– Les om destinasjonen før dere reiser. Hvordan er været der på denne tiden av året? Trengs det vaksiner? Har de riktige bleier, grøt og lignende der eller må dere ta med selv? Husk at spesielt barnegrøt i Sør-Europa ofte er søtere på smak. Er det lett å få tak i ting og tang dere kommer til å trenge i løpet av uken? Så lenge dere er godt forberedt, har pakket riktig og vet hva dere går til, blir det som regel bra, sier Bjerén.

Pakk kofferten med ull

Skal du på reise? Tynn merinoull er behagelig mot huden og kan styles opp og ned etter behov.

Les mer

Familien Poulsen har funnet sitt ferieparadis i Tyrkia

barnevennlig hotell tyrkia

Pegasos World i Tyrkia er et massivt hotell, men oppleves ikke overfylt eller trangt, mener familien Poulsen. Foto: Nazar.

Laila K. Poulsen fra Ålesund har besøkt Pegasos World i Side, Tyrkia, hele fire ganger med mann og barn. Nå gleder hun seg til å reise tilbake med familiens nyeste tilskudd.

Barnevennlig hotell tyrkia

Familien Poulsen har reist til Pegasos World i Tyrkia hele fire ganger, og gleder seg til å ta med familiens nyeste tilskudd – ei lita jente, på deres femte tur. FOTO: Privat.

– Dette er et hotell som passer alle familier. Både de som har spedbarn og de som har ungdommer, forteller Laila.

Hotellet Pegasos World i Side, Tyrkia, har bassengområder for alle, og Laila kan fortelle at det er lite støy på kveld og nattestid. Derfor har de aldri hatt problemer med å få barnet til å sove om kvelden.

– Du kommer deg frem overalt med vogn, så barnet kan fint sove ved bassengkanten om du skal sole deg også. Det er parasoller ved alle solsengene, som er flott for både små og store som trenger skygge i løpet av dagen, forteller Laila.

Familien sier de er veldig fornøyde med de rommene de har hatt.

– Rommene vi har vært på har vært moderne og fine, og hatt god planløsning. Foreldresengen og barnets seng er separat, slik at barnet får sovet samtidig som det er mulighet for samtaler og tv-titting, sier Laila.

Aktiviteter for barn og voksne på Pegasos World

Sønnen i familien Poulson, som har vært henholdsvis 4, 5, 6 og 7 år gammel på sine ferieturer til Tyrkia, har følgende barneaktiviteter som sine favoritter på Pegasos World:

 • Svømmekurset 
 • Piratskuten
 • Badelandet
 • Vannscooter og andre vannaktiviteter nede ved stranda
 • Captain Nemo´s piratklubb
 • Diverse spill som er plassert ute og inne; bordtennis, ballspill, trampoline, tivoli og bowling.
 • Minidisko

Svømmeopplæring, i et skjermet basseng, er topp for de små, mener familien Poulsen. Foto: Privat.

Men foreldrene har også funnet sine egne favorittaktiviteter for voksne:

 • Spa
 • Treningssenter
 • Shopping
 • Underholdning på kveld, som også er passende for barna

Familien Hagh elsker Sunwing Alcudia Beach

barnevennlig hotell mallorca

Familien Hagh elsker Hotel Sunwing Alcudia Beach på Mallorca. Foto: Ving.

Du har kanskje allerede hørt om Sunwing Alcudia Beach på den spanske øya, Mallorca. Det familievennlige hotellet er nemlig en storfavoritt blant mange norske barnefamilier.

Tone Hagh, med mann og barn, er én av disse. De la påskeferien sin hit både i 2018 og 2019. Ifølge Tone finner du virkelig ALT du trenger som småbarnsfamilie på Sunwing Alcudia Beach.

– På rommene har de alt fra barnestol, badestamp, potte, vippestol, barneseng, vogn (!), Ikea-skåler og fat for de små, bleiebøtte og leker. Det er jo helt utrolig!

barnevennlig hotell mallorca

“Sandstrand” ved siden av badebassenget, er en stor hit hos familien Hagh sin sønn.

Og selv om familien liker å utforske områdene utenfor hotellet, med kort vei til sentrum, og derfor aldri har gått for all inclusive, har det vært godt å ha tilgang på skandinaviske elementer.

– På minimarkedet finner du noen skandinaviske varer, og på hotellet er det en egen lege hver dag. I resepsjonen snakker de skandinaviske språk. Hvis det skulle skje noe er det veldig fint å få snakke sitt eget språk, og ikke engelsk med noen hvor både du og den andre er usikre på om dere forstår hverandre, legger Tone til.

Familien har både bodd på hovedhotellet og nå sist i hotellets leiligheter. Tone falt pladask for leilighetene.

– Vi hadde egen hage og området er inngjerdet, som er veldig trygt og godt på tur med de minste.

Men det er de uventede detaljene som har gjort at familien fortsetter å komme tilbake til Sunwing Alcudia Beach.

– På hjemturen kunne vi sjekke inn baggasjen til flyet på hotellet, hotellfrokosten var helt nydelig, barn spiste gratis og reisen var godt organisert med fin flytur og flytid, forteller Tone.

Aktiviteter for barn og voksne på Sunwing Alcudia Beach

– Jeg anbefaler å bruke hotellets app for å følge med på aktiviteter. De har ting for både små og store hele dagen.

Sønnen i familien Hagh, som var henholdsvis 2 år og 3 år gammel på sine ferieturer til Mallorca, har følgende som favorittaktiviteter Sunwing Alcudia Beach:

barnevennlig hotell mallorca

Tone Hagh og sønnen har storkost seg på Sunwing Alcudia Beach to ganger allerede, og regner med at det blir flere turer.

 • Strand og sand
 • Lollo og Bernie
 • Bassengområde MED sand
 • Mange lekeplasser og gode uteområder å leke på
 • Miniland

Mens foreldrene også fant seg sine favorittaktiviteter for voksne:

 • Gode restauranter å velge mellom
 • Fine utflukter å dra på (leie bil, tur til Palma etc)
 • Synet av barn som har det bra
 • Show hver kveld

Familien Stadil elsker autentiske Italia

anbefalinger til barnevennlige hotell italia

Langhe Country House i Piemonte, Italia, byr på vakre og intime områder og et familiedrevet hotell. Foto: Langhe Country House.

Italia skiller seg noe ut som en reisedestinasjon i Europas sydlige strøk. Her finner du ikke like mange barnevennlige hotell i charter-kategorien som for eksempel Spania og Hellas. Men til gjengjeld kan du finne flere autentiske og mindre hotell med særpreg.

Madeleine Stadil fra Oslo, har sammen med mann og datter falt pladask for Italia som feriedestinasjon, og har feriert i landet flere ganger.

– Skal jeg velge ett hotell som anbefaling til barnevennlig hotell i Italia, må det bli Langhe Country House, som ligger i Neive i Piemonte.

reise med barn til italia

Familien Stadils datter på da 17 måned her på en av sine mange oppdagelsesferder på hotell-området til Langhe Country House. Foto: Privat.

Piemonte er en region nord i Italia, som er viden kjent for sine vakre landskap og vingårder. Vi snakker utsikt som tar pusten fra deg, takket være landskap som bølger seg frem med sine små bakketopper og daler. Og ikke minst smålandsby-opplevelser du sent vil glemme.

– Vi hadde fint med plass til reiseseng på rommet vårt. I tillegg var rommet utstyrt med babybadekar, bleier, solkrem til baby, og kjøleskap. Vi hadde også tilgang til kjøkkenet for å varme mat til baby. Mens vi var der var det flere barn i alderen fra 0-18, så dette er også et hotell for barn i alle aldre.

Datteren til Madeleine, på da 17 måneder, storkoste seg med å løpe rundt på hotellets vakre områder og hage. Og Madeleine opplevde hotellet mer som et hjem enn som et typisk hotell:

– Langhe Country House har en stor uteplass med masse sitteområder. Her kunne vi spise take-away, spille spill, lese bok, svømme og leke. Hotellet ser veldig luksuriøst ut, men eierne elsker barn og vi følte oss veldig velkomne. Italienere elsker virkelig barn!

Madeleine anbefaler å ha tilgang til bil, for å oppleve de særegne landskapene i Piemonte, og for å kunne svippe inn til nærmeste landsby for autentisk italiensk pizza og koselig landsby-stemning.

barnevennlig hotell italia spania mallorca tyrkia

Infinity-bassenget på Langhe Country House byr på spektakulær utsikt til den italienske landsbytilværelsen. Ikke rart både foreldre og barn forelsker seg lett her. Foto: Langhe Country House.

Aktiviteter for barn og voksne på Langhe Country House

Selv om Langhe Country House ikke er et charterhotell med barneklubb, storkoser barn seg på det lille hotellet hvor det er lett å finne seg lekekamerater.

Familiens datter hadde følgende som favorittaktiviteter på Langhe Country House:

ferie med barn i italia

Madeleine Stadil syns det var helt fantastisk med privat matkurs på hotellets kjøkken. FOTO: Privat.

 • Svømmebassenget.
 • Leke med barna til hotellets eiere.
 • Utforske området.

Foreldrene satt pris på de enkle, men autentiske opplevelsene:

 • En helt fantastisk frokost.
 • Privat matkurs på hotellet hvor to italienske damer lagde 5-retters sammen med paret helt fantastisk.
 • Være sammen som par og nyte middagen på terassen etter at datteren var lagt. Ikke no problem med baby-call og lite område!

 

Topp tre grunner til at familien Poulson elsker Pegasos World i Tyrkia:

 1. Alt du trenger er tilgjengelig på hotellområdet. Måltider, lekeområder, basseng, strand, butikker.
 2. Det er romslig, så området føles sjeldent fullt og vi har ikke opplevd kø-kaos. 
 3. All inclusive – perfekt for kresne barn.

Topp tre grunner til at familien Poulson elsker Pegasos World i Tyrkia:

 1. Alt du trenger er tilgjengelig på hotellområdet. Måltider, lekeområder, basseng, strand, butikker.
 2. Det er romslig, så området føles sjeldent fullt og vi har ikke opplevd kø-kaos. 
 3. All inclusive – perfekt for kresne barn.

Topp tre grunner til at familien Hagh elsker Sunwing Alcudia Beach på Mallorca:

 1. ALT er lagt til rette for reise med barn.
 2. Plasseringen er perfekt – rett på stranda, og passe avstand fra sentrum.
 3. Området er et rolig og passe stort sted med mange muligheter for å finne på ting utenfor hotellet.

Topp tre grunner til at familien Hagh elsker Sunwing Alcudia Beach på Mallorca:

 1. ALT er lagt til rette for reise med barn.
 2. Plasseringen er perfekt – rett på stranda, og passe avstand fra sentrum.
 3. Området er et rolig og passe stort sted med mange muligheter for å finne på ting utenfor hotellet.

Topp tre grunner til at familien Stadli elsker Langhe Country House i Italia:

 1. Det er familiedrevet av et par med to barn.
 2. Svømmebasseng.
 3. Ligger midt i Piemonte-regionen, omringet av fantastisk natur-, mat- og vin-opplevelser.

Topp tre grunner til at familien Stadli elsker Langhe Country House i Italia:

 1. Det er familiedrevet av et par med to barn.
 2. Svømmebasseng.
 3. Ligger midt i Piemonte-regionen, omringet av fantastisk natur-, mat- og vin-opplevelser.