Kategori:

Familieferie

Kategori:

Familieferie

Hopp i det – her er Sveriges beste badeland

Lite får kranglende søsken til å holde fred som en dag i et badeland. Her er et knippe av Sveriges største og beste.

Barn kjører vannrutsjebane i Kneippbyn Badeland i Sverige
Med 19 nedfarter har Kneippbyn Vattenland noe for de fleste. Foto: Kneippbyn

Uansett hvor herlig ungene synes det er å fiske krabbe, er det lite som er herligere på en varm sommerdag enn å kombinere vann med heftige aktiviteter.

Her er et knippe av Sveriges største badeland, som garantert vil stå igjen som skikkelige høydepunkter i ferien. Badelandene er sortert etter hvor langt fra norskegrensen de ligger.

Nederst i saken finner du et kart over hvor i Sverige badelandene ligger.

Les også: DE BESTE TIPSENE FOR FAMILIEFERIE I SVERIGE

Badeland nokså nær norskegrensen

  • Sunne Vattenland:Sunne Camping og Sommarland kan større unger sette utfor heftige vannsklier både med og uten flåte. Barnebassenget og mindre sklier gjør at også yngre barn får sitt. Og foreldrene? De kan slappe av i varme kilder. Badelandet ligger i underkant av 2 to timers kjøring øst for norskegrensen ved Ørje.
    Barn leker i vannet i Kottelagunen i Skara Sommarland

    Badelandet i Skara Sommerland har tilbud for barn i alle aldre. Dette er Kottelagunen. Foto: Skara Sommarland

  • Skara Sommarland: Den store parken ved Skara er ikke bare fornøyelsespark, men også Skandinavias største badeland. Her finner dere alt mulig innen vannsklier og raftingbaner både for små og store barn. Skara Sommarland ligger rundt 2,5 times kjøring fra Svinesund.
  • Lost City: Dette store badelandet langs E18 er et skikkelig eventyr! Her finner du jungel, fosser og ville bølger, pluss det de selv kaller Sveriges nyeste og heftigste vannrutsjebaner. Parken har også et vanlig utebad med sklier og annen moro for de minste. Lost City ligger i Gustavsvik snaue 3 timers kjøring fra Ørje.
  • Leksand Sommarland: Badelandet i Leksand Resort har vannaktiviteter for alle barn som kan svømme, med alt fra barnebasseng til fartsfylte vannsklier som den 300 meter lange Crazy Canyon og den raske Free fall & Kamikaze. Leksand Sommarland ligger cirka 3 timers kjøring fra norskegrensa øst for Kongsvinger.

Badeland på Gotland

  • Kneippbyn: Gotland ligger ikke akkurat nær norskegrensa. Men hvis dere først legger sverigeferien dit, vil barna neppe klage over turen til Kneippbyn. I tillegg til landbaserte aktiviteter har familieparken et badeland. Blant attraksjonene er den 160 meter lange gummiringbanen Shark River og kappkjøringsbanen The Race der inntil fire personer kan rutsje om kapp. Siden Gotland er en øy, er det litt lengre reisevei fra Norge. SAS flyr direkte til Visby om sommeren. Alternativt er det 5,5 timers kjøring fra Svinesund til Oskarshamn, hvor det går ferge til Gotland.

Et godt tilskudd i matpakken!

Kornmo Matpakkebar er det perfekte valget når du vil ha et sunt, men godt mellommåltid.

Les mer

Badelandene er anbefalt av Hanna Wihlborg og Linda Hardler Eriksson i Barnens turistguide, Jenny Forsberg i Barnsemester.se og Louise Winberg i Visit Sweden.

Kart som viser anbefalte badeland i Sverige
Her ligger badelandene som er nevnt i teksten.

Boktips

Karsten og Petra spiser glass, Tor Åge Bringsværd, Cappelen Damm 

Karsten og Petra spiser glass er en blanding av reiseguide og fortelling. Karsten og Petra er på reise sammen med morfar og kjæresten hans som heter Esther. Kosedyrene er også med. De ferierer midt i Stockholm og får oppleve gamlebyen som heter Gamla Stan, de besøker Astrid Lindgrens verden på Junibacken, de er på museum og lærer om byens historie. Karsten og Petra lærer noen ord på svensk. Iskrem heter glass. Det er ganske morsomt. For de spiser glass.

Pakk kofferten med ull

Skal du på reise? Tynn merinoull er behagelig mot huden og kan styles opp og ned etter behov.

Les mer