Kategori:

Barnebursdag

Kategori:

Barnebursdag

Bursdagsinvitasjon til barn: 6 forslag til tekst

Slik gjør du bursdagsinvitasjonen litt morsommere!

bursdagsinvitasjon tekst
En fengende og original bursdagsinvitasjon får opp forventningene til festen! Foto: Irene Zeier

Datoen er satt og den store dagen er nøye planlagt. Nå gjenstår det bare å invitere gjestene. Lurer du på hva du må ha med i bursdagsinvitasjonen, og hvordan du kan gjøre teksten litt mer spennende og morsom  – se her!

Hva må bursdagsinvitasjonen inneholde?

Praktisk informasjon må nødvendigvis med. Invitasjonen bør inneholde hvem, hvor og når – og mulighet til å ta kontakt.

Det enkleste kan være å spørre om s. u. kun fra de som ikke kan komme. Da blir det færrest tilbakemeldinger å forholde seg til.

bursdaginvitasjon tekst
Gratis mal fra greetingsisland.com

Bursdagsinvitasjon tekst – litt mer spennende

For noen små barn er et av høydepunktene å dele ut invitasjonen selv og å skape forventninger hos de andre barna. Da kan det være ekstra stas med en mer forseggjort tekst og invitasjon. Mye handler om å presentere bursdagen på en spennende måte og trekke frem konkrete ting barna kan glede seg til:

bursdgasinvitasjon tekst
Gratis mal fra greetingsisland.com

Burdagsinvitasjon på mail eller papir?

Mange velger å sende mail når de inviterer til bursdag i en hektisk hverdag, med eller uten vedlegg av en invitasjon. Dette er ofte greit og oversiktlig for å være sikker på at informasjonen når frem til foreldrene. En invitasjon til barna og oppfølgende mail til foreldrene, kan være en god løsning (husk barnehagens og skolen regler for hvilke grupper som skal inviteres).

Les også: FIKS FERDIG BARNEQUIZ TIL DEN STORE BURSDAGSFESTEN

Bursdagsinvitasjon tekst – på rim

Det kommer x antall invitasjoner i løpet av et barnehageår eller skoleår. Ønsker du at deres bursdagsinvitasjonstekst skal skille seg litt ekstra ut, og kanskje få mottakeren til å trekke på smilebåndet, så prøv for eksempel å lage et fengende rim.

Bursdagsinvitasjon tekst
Gratis mal fra papertraildesign.com

Har du et tema for festen, så bruk det for alt det er verdt! Det er slett ikke krevende å finne to ord som rimer på hverandre. Skal minstemann ha sjørørverbursdag, kan du for eksempel prøve:

bursdagsinvitasjon tekst
Gratis mal fra invitationcity.com

Denne oppbyggingen av rim kan utvides i det uendelige. Setter du først i gang er det faktisk ganske gøy.
Superhelter kan inviteres til å bli med på et hemmelig oppdrag og prinsesser til ball på slottet, eller på eventyr i et forhekset land …

bursdgasinvitasjon tekst
Gratis mal fra beeshower.com

Les også: 10 KULE IDEER TIL BURSDAGSTEMA

Morsom bursdagsinvitasjon tekst – lag selv

Det er ikke mangel på ferdige bursdagsinvitasjoner i forretningene. Det enkleste vil være å velge de der du fyller inn navn, tid og sted på en stiplet linje. Nettet er også fullt av maler som kan lastes ned og printes ut, eller sendes som vedlegg på mail. Søker du på ”Birthday invitation free printables” vil du få opp mange morsomme forslag.

Mange bursdagsbarn vil kanskje ha glede av å være med på å lage invitasjonene selv. Da blir teksten ofte også ekstra morsom og leken. La dem få utfolde seg og bruke sitt eget språk, med litt veiledning, og la dem gjerne skrive selv, om de kan.

Les også: BURSDAGSLEKER FOR SMÅ BARN

Her har vi brukt en kjent barnebok vi hadde lest så mange ganger, at vi ble enige om at den var klar for gjenbruk. Vi brukte en side til hver gjest, så snakkeboblene og ordlyden ble derfor litt forskjellig til alle.

bursdagsinvitasjon tekst
Foto: Irene Zeier

Et ark med stivt papir fra bohandelen kan også klippes i mindre kort og dekoreres med klistemerker, gavebånd, paljetter og andre ting. Da står barnet også friere når det kommer til tekst og innhold.

Til barneselskapet

TORO Lyse Muffins kan lages som små muffins til barneselskapet eller store muffins til vennebesøket

Les mer