Kategori:

Ungdom

Kategori:

Ungdom

Skoleball-tips til ballkjole, hårfrisyre og mye mer!

Vinteren er høysesong for juleball, og mange gleder seg i månedsvis. Her er nyttige råd om ballkjole, hårfrisyre med mer.

jenter på juleball i ballkjoler
Foto: iStock

Ballkjolen: – Trenger ikke være dyr for å være fin

For de aller fleste er valg av ballkjole den viktigste avgjørelsen som skal tas før et skoleball. Og kanskje også den vanskeligste. Mange forbinder skoleball med store og dyre prinsessekjoler, men her kan du gjerne tenke litt originalt og annerledes.

Lise-Holm-Glad
Plusstid-ekspert Lise-Holm-Glad.

– Du trenger ikke å kjøpe en dyr kjole for å se fin ut. Du kan finne flotte kjoler til overkommelige priser ved å lete litt rundt. Hold øye med salg i lokale butikker og klesforhandlere på internett, råder Plusstid-ekspert Lise Holm-Glad.

Lise leder Defines frisørteam og jobber mye med styling i forbindelse med sjampomerkets reklamekampanjer.

Det viktigste er å finne de fargene og fasongene som passer deg best.

– Du må ikke nødvendigvis ha en lang kjole; en kort kjole kan kle de aller fleste så lenge den ikke er for trang eller for kort. Gå for et par klassiske pumps eller platåpumps til kjolen, og du blir straks stilig, sier Lise.

STATISK KJOLE? Sånn løser du problemet

Festfrisyre

Frisyren er neste utfordring. Men med kjolen på plass er det enklere å planlegge hvordan håret skal være.

– Til lange og klassiske kjoler er det flott med oppsatt hår, og til kortere kjoler kan du ha både løst og oppsatt hår. Flettefrisyrer er for eksempel kjempefint, anbefaler den erfarne frisøren.

Du trenger ikke nødvendigvis profesjonell hjelp for å bli fin på håret. Du kan kjøpe spenner eller klyper med dekor på for å gjøre frisyren mer pyntet og glamorøs. Det er også mange hjelpemidler du kan ta i bruk hvis du mangler inspirasjon:

– Søk på nettet etter inspirasjonsbilder og videoer. Defines YouTube-kanal har mange gode frisyretips.

Det viktigste når du skal sette opp håret ditt er å bruke nok stylingprodukter, slik at håret holder seg og blir lettere å jobbe med. Mange har langt og glatt hår som lett sklir ut, og da er det viktig å forberede det godt med en stylingspray først. En sterk hårspray til slutt for å låse frisyren er dessuten et must, sier håreksperten.

jente i ballkjole med fine smykker
En enkel kjole kan godt kombineres med iøynefallende smykker. Foto: iStock

Velg riktig tilbehør til festantrekket

Hva slags accessoirer du bør ha, og ikke minst mengden, avhenger av hvor enkel kjolen er. Hvis kjolen har en enkel utringning, kan du med fordel ha litt iøynefallende smykker.

– Men dersom det allerede er mye pynt på kjolen behøver du ikke halssmykke, da holder det med øredobber og et fint armbånd, anbefaler Lise Holm-Glad.

Når det gjelder veske er clutch finest til lange kjoler, mens en liten skulderveske kan brukes til kortere kjoler. Og husk innholdet i vesken:

– Ta med deg en stylingspray eller en hårspray. En ekstra strømpebukse er også veldig lurt. Og husk lipglossen!

Dekker ditt daglige behov

Dekk ditt daglige Omega-3 behov, med Möller's Den Originale Omega-3 kapsler.

Les mer

Husk yttertøy med stil

Det er fort gjort å glemme yttertøyet i all planleggingen. Plutselig står du der på den kalde vinterkvelden ferdig pyntet og klar til gå – uten annet enn dunjakka for hånden. Dette er greit å ta med tidlig i planleggingen. Kanskje du kan låne et passende ytterplagg av noen andre?

Lise mener at en fuskepels er superfint til alle kjoler, eller en klassisk kåpe som rekker under kneet.

– Dersom det ikke er så kaldt og du ikke skal gå så langt, kan du også bruke en cape eller et fint sjal, avslutter hun.

Da er du klar for ball!

LES OGSÅ: Hvordan lage fiskebeinsflette

Følg Plusstid på Facebook for flere tips og råd.

Ull til større barn

Langermet, tynn ullgenser i Svanemerket 100% myk og kløfri merinoull.

Les mer