Kategori:

Middagstips

Kategori:

Middagstips

Grønnsaksrester

Både behandlede og rå grønnsaker kan bli til skikkelig digg restemat! De kan brukes i alt fra supper til omeletter eller bakes i ovnen med litt olje og salt.

Grønnsaksrester
Grønnsaksrester er et perfekt utgangspunkt for et godt restemåltid. Foto: Familiematblogg

De fleste er kjent med at kalde, kokte poteter blir enda bedre dagen derpå hvis de stekes i panna med litt smør, salt og pepper. Eller at grønnsaker som ikke er like spenstige som de en gang var, kan resultere i en nydelig restesuppe der man kan eksperimentere med å teste ut ulike smaker og kombinasjoner. Rester av rotgrønnsaker kan kuttes i små biter og stekes som en pytt i panne, og har du et stekt egg har du plutselig en fullverdig middag.

Ovnsbakte grønnsaker

Å ovnsbake grønnsaker er en veldig fin måte å få hele familien til å spise grønnsaker på, og ingen mat trenger å gå til spille. Foto: Familiematblogg

Torsdag er fast rentedag hjemme hos oss, og da har jeg gjort det til en vane å rydde opp i grønnsaksskuffen. Veldig ofte ender jeg opp med avgjørelsen om å ovnsbake det jeg har av slitne grønnsaker. Det er nemlig det beste barna vet. Jeg vasker og deler det jeg har av grønnsaker, ringler over litt olivenolje og drysser over litt salt før jeg setter det i ovnen. Etter ca 40 minutter har du det perfekte tilbehør til fisk, kylling, eller kjøtt.

Ferdig ovnsbakte grønnsaker

Har du igjen litt rømme i kjøleskapet? Lag en hvitløksdressing av rømme, hvitløk, litt salt og pepper og kanskje urter hvis du har. Det smaker veldig godt til ovnsbakte grønnsaker! Foto: Familiematblogg

Tid

40 min - 45 min

Porsjoner

4-6

Nivå

Easy

Ovnsbakte grønnsaker:

  • Grønnsaksrester (feks gulrøtter, poteter, løk, squash el.l)
  • olivenolje
  • salt og pepper
  • evt sitronsaft og akasiehonning

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 225 grader, over- og undervarme.
  2. Skrell grønnsakene og del dem opp i jevnstore staver/båter. Ha dem over på en bakepapirkledd stekeplate og ringle over litt olivenolje. Drypp også litt sitronsaft over og ringle over litt honning hvis du har. Krydre med salt og pepper.
  3. Stekes midt i ovnen i 30-40 minutter, til grønnsakene er møre og gode.